Μουντιάλ 2018: Αυτή είναι η ψυχολόγος που «ξόρκισε» την κατάρα των πέναλτι της Αγγλίας με... φουσκωτά παιχνίδια!

Μουντιάλ 2018: Αυτή είναι η ψυχολόγος που «ξόρκισε» την κατάρα των πέναλτι της Αγγλίας με... φουσκωτά παιχνίδια!

Πήρε μια ομάδα ανοργάνωτων παικτών με κακές συνήθειες και ανασφάλειες και τους έκανε... αγνώριστους

pipa-grange
Η... επική πρόκριση της Αγγλίας στους «8» του Μουντιάλ 2018 έκανε τους Βρετανούς να παραληρούν, να κλαίνε από χαρά και να κάνουν τρελά όνειρα ακόμα και για να δουν την ομάδα τους στον τελικό.

Σπάζοντας μια και καλή την κατάρα των πέναλτι, που τους είχε κοστίσει τρεις φορές την πρόκριση με μουντιάλ, αυτή τη φορά οι Βρετανοί παίκτες δεν αποχώρησαν από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι αλλά περήφανοι και πανηγυρίζοντας.

Τι τους έκανε όμως να απελευθερωθούν από τους δαίμονές τους, να ξεφορτωθούν τους φόβους τους και να κάνουν επιτέλους αυτό για το οποίο... πληρώνονται;

Σύμφωνα με την Daily Mail, ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους οφείλεται στην αθλητική ψυχολόγο Dr Pippa Grange.

Η 47χρονη ψυχολόγος από το Γιόρκσαϊρ που πιστεύει στην «ενιαία διάσταση μυαλού και σώματος» και στην «πανίσχυρη επίδραση της γιόγκα» κατάφερε να επιδιορθώσει την φοβισμένη νοοτροπία των παικτών, να τους χαρίσει αυτοπεποίθηση και «ξορκίσει» την κατάρα των πέναλτι που τους βασάνιζε για χρόνια. Το μαγικό της άγγιγμα μάλιστα δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε τον προπονητή της Αγγλίας, Gareth Southgate, που εμφανίζεται πιο ανανεωμένος από ποτέ.




Ο επίσημος τίτλος της Dr Pippa Grange, που αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της βρετανικής αποστολής στη Ρωσία, είναι «υπεύθυνη ανάπτυξης παικτών και προσωπικού». Και πράγματι, η 47χρονη κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να βοηθήσει ένα γκρουπ φιγουρατζήδων, ακριβοπληρωμένων αλλά και βαθιά κομπλεξαρισμένων ποδοσφαιριστών να αναπτυχθούν σαν άνθρωποι, να ξεπεράσουν τις «μάτσο» αναστολές τους και να καθίσουν μαζί σαν ομάδα για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, τους φόβους και τις ανασφάλειές τους.

Όπως αναφέρει το άρθρο της Daily Mail. η Dr Grange τους ενθάρρυνε να κλείσουν τα κινητά τους ενώ τους βοήθησε να απεξαρτηθούν από τα online παιχνίδια που τους αντλούσαν ενέργεια. Παράλληλα τους πρότεινε διαφορετικούς τρόπους διασκέδασης όπως επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και ένα αρκετά... χαζοχαρούμενο role playing game με τίτλο «Λυκάνθρωπος».

Κλείσιμο
Η ψυχολόγος σιχαίνεται τα social media και το αλκοόλ και δεν παραλείπει να αναπτερώνει το ηθικό των παικτών με σλόγκαν όπως «η επιτυχία δεν χαρίζεται, κερδίζεται». Κεντρικό στοιχείο στην προσέγγισή της είναι η ενθάρρυνση των παικτών να ξαναγίνουν παιδιά, κάτι που δικαιολογεί τις πρόσφατες φωτογραφίες των Kieran Trippier, Jesse Lingard και Jordan Pickford να πλατσουρίζουν στην πισίνα του ξενοδοχείου τους καβάλα σε φουσκωτούς μονόκερους.

Το αποτέλεσμα της αντισυμβατικής της προσέγγισης; Μια ομάδα που μπορεί να λειτουργήσει άψογα ακόμα υπό τις πιο στρεσογόνες συνθήκες. Και τι πιο στρεσογόνο εξάλου από το χτύπημα ενός πέναλτι μπροστά σε ένα παγκόσμιο κοινο 3,2 δισεκατομμυρίων τηλεθεατών;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης