Μουντιάλ 2018: Έντονη διαμαρτυρία της Σενεγάλης στη FIFA για την Ιαπωνία

Μουντιάλ 2018: Έντονη διαμαρτυρία της Σενεγάλης στη FIFA για την Ιαπωνία

«Η ομοσπονδία πιστεύει ότι οι Ιάπωνες έπαψαν κυριολεκτικά να παίζουν εναντίον της Πολωνίας μόλις έμαθαν, πως το αποτέλεσμα του παράλληλου αγώνα, λειτουργούσε υπέρ τους», αναφέρει η επιστολή

Senegal
Με δύο επιστολές της προς την FIFA, η ομοσπονδία της Σενεγάλης διαμαρτυρήθηκε ενάντια στον κανόνα του Fair Play (ως κριτήριο ισοβαθμίας), που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Μουντιάλ 2018 και οδήγησε στον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας της αφρικανικής χώρας, ευνοώντας την Ιαπωνία.

Αυτό αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι οι Σενεγαλέζοι ισχυρίζονται πως κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Πολωνία, η Ιαπωνία σταμάτησε να επιτίθεται από το 75ο λεπτό, έχοντας γνώση της εξέλιξης του παράλληλου αγώνα Σενεγάλη-Κολομβία, με την οποία οι Ιάπωνες έφτασαν στην επόμενη φάση χάρη σε μικρότερο αριθμό κίτρινων καρτών σε σύγκριση με τη Σενεγάλη.

«Η ομοσπονδία πιστεύει ότι οι Ιάπωνες έπαψαν κυριολεκτικά να παίζουν εναντίον της Πολωνίας μόλις έμαθαν, πως το αποτέλεσμα του παράλληλου αγώνα, λειτουργούσε υπέρ τους», αναφέρει η επιστολή.

«Είμαστε απογοητευμένοι από το Fair Play από την Ιαπωνία, και στο μέλλον η FIFA πρέπει να τιμωρήσει τις ομάδες που παίζουν έτσι». Οι Σενεγαλέζοι πιστεύουν ότι σε περιπτώσεις όπως αυτή, ο κανόνας του Fair Play «δεν έχει νόημα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε επίσης