Μουντιάλ 2018: Η άγνωστη ιστορία του «Σέρβου» ήρωα της Κροατίας, Ντάνιελ Σούμπασιτς

Μουντιάλ 2018: Η άγνωστη ιστορία του «Σέρβου» ήρωα της Κροατίας, Ντάνιελ Σούμπασιτς

Η περιπετειώδης σχέση με τη γυναίκα του και ο Σερβοκροάτης πατέρας του

subasic-new-coratia
Με τρεις αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στη Δανία στου Μουντιάλ της Ρωσίας ο Ντάνιελ Σούμπασιτς έγινε ο ήρωας της Κροατίας στη χθεσινή πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Όμως ο άνθρωπος που από το βράδυ της Κυριακής είναι κάτι σαν εθνικός ήρωας, έχει… σερβική καταγωγή. Ο πατέρας του είναι Σερβοκροάτης και η μητέρα του από την Κροατία. Όμως η… ίντριγκα δεν σταματά εδώ.

Ο γκολκίπερ της Μονακό είναι παντρεμένος εδώ και χρόνια με την Αντονίγια. Ο πατέρας της δεν τον είχε δεχτεί ως σύντροφο της κόρης του λόγω της σερβικής καταγωγής του και μάλιστα το 2007 είχε στείλει την Αντονίγια στο νοσοκομείο (!) επειδή έβγαινε μαζί του. Το ζευγάρι αποφάσισε να ζήσει μαζί, με τον Σούμπασιτς να δηλώνει τότε, σύμφωνα με τα κροατικά ΜΜΕ, πως «… είμαι Σέρβος, η Αντονίγια είναι από την Κροατία, αλλά έδειξε την αγάπη της και ήρθε μαζί μου».

Λίγα χρόνια μετά και αφού πλέον έπαιζε στην εθνική Κροατίας ο Σούμπασιτς ανασκεύασε και δήλωσε πως «… ο πατέρας μου είναι ορθόδοξος, εγώ είμαι Κροάτης καθολικός».

Όλα αυτά, βέβαια, ανήκουν στο παρελθόν. Όποιος είχε την παραμικρή αμφιβολία για την αφοσίωση του Σούμπασιτς στο εθνόσημο από χθες βράδυ την έχει διαγράψει, καθώς ο 33χρονος άσος λύτρωσε τη «χρβάτσκα» και υπόσχεται να υψώσει τείχος προς την εστία της μέχρι το τέλος του Μουντιάλ.

Ο ίδιος αφιέρωσε την πρόκριση, όπως και κάθε εμφάνιση της καριέρας του, στον Χρβόγε Τσούστιτς, άλλοτε συμπαίκτη του στη Ζαντάρ, που πέθανε το 2008 στη διάρκεια ενός αγώνα μετά από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι.

Κλείσιμο
Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης