Η μεγάλη βραδιά των τερματοφυλάκων στο Μουντιάλ 2018: Σούμπασιτς-Ακινφέεφ έστειλαν στους «8» Κροατία-Ρωσία

Η μεγάλη βραδιά των τερματοφυλάκων στο Μουντιάλ 2018: Σούμπασιτς-Ακινφέεφ έστειλαν στους «8» Κροατία-Ρωσία

Εύφημος μνεία και στον Κάσπερ Σμάιχελ που έπιασε τρία πέναλτι (ένα στην παράταση και δύο στη φάση των πέναλτι) αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει τη Δανία στην επόμενη φάση

moudial_arhroo
Του... τερματοφύλακα έγινε την Κυριακή στο Μουντιάλ 2018 με τους παίχτες με τη φανέλα νο1 να κλέβουν την παράσταση στους αγώνες Κροατία-Δανία και Ισπανία-Ρωσία.

Δύο νοκ-άουτ παιχνίδια, ισάριθμες προκρίσεις στη διαδικασία πέναλτι (σ.σ. για Κροατία και Ρωσία), με τους γκολκίπερ να έχουν την τιμητική τους.

Διότι δύο εξ αυτών έβαλαν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους στα εισιτήρια που εξασφάλισαν οι ομάδες τους για τα προημιτελικά.

Πώς, λοιπόν, να ξεχωρίσουμε έναν MVP; Δεν γίνεται!

Γι αυτό και ο Ίγκορ Ακινφέεφ με τον Ντάνιελ Σούμπασιτς θα μοιραστούν το βραβείο!

Ο πρώτος έπιασε δύο πέναλτι απέναντι στην Ισπανία (κόντρα σε Κόκε και Ιάγκο Άσπας), ενώ ο Κροάτης έβγαλε τρία απέναντι στην Δανία (κόντρα σε Έρικσεν, Σένε και Γιόργκενσεν), επιβεβαιώνοντας το πρωσονύμιο «Superman» που δίνεται κατά καιρούς στους τερματοφύλακες σε ανάλογες περιπτώσεις!

Κλείσιμο
Ο Ρώσος πορτιέρο, ο οποίος είχε μετατραπεί σε... ανέκδοτο για το γεγονός πως μετρούσε 11 σερί χρόνια στην Ευρώπη χωρίς να έχει κρατήσει το μηδέν πίσω (μέχρι να μπει... φρένο το περασμένο καλοκαίρι στα ματς της ΤΣΣΚΑ με την ΑΕΚ), αποδείχθηκε... κέρβερος και έγινε ήρωας για όλο το έθνος.


Danijel Subašić Vs Kasper Schmeichel ( 6 Penalties Saved in one Match ) 2018/19

Μια απ' τα ίδια και για τον Κροάτη ομόλογό του που έστειλε στα ουράνια έναν ολόκληρο λαό! Εκπληκτικές επεμβάσεις στη δική του... ρωσική ρουλέτα και ιστορικό ρεκόρ! Μόλις μια φορά στο παρελθόν, σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου, ένας τερματοφύλακας έχει αποκρούσει τρία πέναλτι στη διαδικασία (το 2006 ο Ρικάρντο της Πορτογαλίας απέναντι στην Αγγλία). Αυτό και μόνο «λέει» πολλά για το επίτευγμά του....

Igor Akinfeev Fantastic Penalty Save ● Spain Vs Russia World Cup 2018


Δυστυχώς, έχασε μέρος από τη δόξα που θα έπρεπε να απολαμβάνει ο... ηττημένος Κάσπερ Σμάιχελ. Γιατί κι αυτός έβγαλε τρία πέναλτι! Ένα στο 116' της παράτασης του Κροατία-Δανία και άλλα δύο αργότερα. Κι όλα αυτά με τον θρυλικό πατέρα του, Πίτερ, να εκρύγνεται στις εξέδρες για το καμάρι του...



Τα «βραβεία», όμως, (καλώς ή κακώς) πηγαίνουν στους νικητές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε επίσης