Μουντιάλ 2018: Το πάρτι τώρα ξεκινά!

Μουντιάλ 2018: Το πάρτι τώρα ξεκινά!

Από δω και πέρα στο Μουντιάλ 2018 έχουμε μόνο τελικούς! - Η αυλαία των νοκ άουτ αναμετρήσεων στα γήπεδα της Ρωσίας ξεκινά με τα σπουδαία ντέρμπι Γαλλία-Αργεντινή (17:00, ΕΡΤ1) και Ουρουγουάη-Πορτογαλία (21:00) που θα δώσουν τα πρώτα εισιτήρια για τους προημιτελικούς

mundial_2018_knockout_arthro
Από το απόγευμα της 14 Ιουλίου, όταν ο Αργεντινός Νέστορ Πιτάνα σφύριξε και επίσημα την έναρξη του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου (με την ταυτόχρονη έναρξη του αγώνα Ρωσία-Σαουδική Αραβία) όλος ο πλανήτης άρχισε να κινείται σε ρυθμούς... Μουντιάλ.

Για 15 ημέρες οι κορυφαίοι σταρ έδωσαν 48 μοναδικές παραστάσεις στις 11 πόλεις της Ρωσίας, πανηγυρίζοντας 122 γκολ (2.5 γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι) και προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στα 12 γήπεδα που φιλοξένησαν τους αγώνες και στους 2.2 εκατ. φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες (98% πληρότητα!).

Κι όμως ότι περιγράψαμε στις παραπάνω γραμμές ήταν απλά το... ορεκτικό! Γιατί παρόλο που έχουμε ήδη δει τα 3/4 των αγώνων του Μουντιάλ 2018, το πραγματικό πάρτι αρχίζει τώρα. Σήμερα. Από δω και πέρα!

Δεκαέξι αγώνες μέχρι το πέσιμο της αυλαίας το βράδυ της 15ης Ιουλίου στο Λουζνίκι της Μόσχας και σύμφωνα με τα όσα είδαμε μέχρι τώρα το κυρίως πιάτο της διοργάνωσης προμηνύεται συγκλονιστικό.

Και πως να μην είναι όταν στην αυλαία των νοκ άουτ αναμετρήσεων έχουν τα ντέρμπι Γαλλία-Αργεντινή, Ουρουγουάη-Πορτογαλία και κάποιοι (Γκριεζμάν ή Μέσι, Σουάρες ή Ρονάλντο) θα αποχαιρετίσουν πρόωρα το τουρνουά;

Γαλλία-Αργεντινή (17:00, ΕΡΤ1, Καζάν Αρένα)
Οι “τρικολόρ” περίμεναν στο δρόμο τους την Κροατία, αλλά μέχρι και λίγα λεπτά πριν το τέλος των ομίλων το εισιτήριο για το Καζάν κρατούσε η Νιγηρία για να έρθει το γκολ του Ρόχο στο 86' που λύτρωσε όλη την Αργεντινή κι έφερε αυτό το σούπερ ντέρμπι!

Κλείσιμο
Γιατί παρά τη μέτρια εικόνα της Γαλλίας και την ακόμη πιο μέτρια (sic) της Αργεντινής η ποιότητα που έχουν κι οι δύο είναι αδιαμφισβήτητη κι από τη στιγμή που μπαίνουμε στην τελική ευθεία, σιγά, σιγά θα βγουν μπροστά κι οι μεγάλες προσωπικότητες.

Ακόμη κι η προϊστορία και κάποια στατιστικά στοιχεία δημιουργούν ένα ακόμη πιο ομιχλώδες τοπίο, καθώς η Αργεντινή έχει κερδίσει και τις δύο φορές που βρέθηκαν αντίπαλες σε Μουντιάλ, αλλά αυτό συνέβη το... 1930 και το 1978 (στην Αργεντινή) με την «αλμπισελέστε» να έχει κερδίσει τα δύο φιλικά που έδωσαν την περασμένη δεκαετία.

Η Γαλλία όμως αγνοεί την ήττα σε Μουντιάλ από ομάδες της Λατινικής Αμερικής από το 1978 (40 χρόνια!) και την ίδια ώρα ο Λίο Μέσι δεν έχει πετύχει ούτε ένα γκολ σε νοκ άουτ παιχνίδια του Μουντιάλ! Απίστευτο κι όμως αληθινό, αν και όλες οι παραδόσεις είναι για να σπάνε...

Αγωνιστικά ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος εξήρε το πνεύμα μαχητικότητας της Αργεντινής, αλλά ξεκαθάρισε ότι στο μυαλό της ομάδας του υπάρχει μόνο η νίκη, δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα και θα παρατάξει την ομάδα του με σχήμα που είδαμε στις δύο αγωνιστικές, περιμένοντας όμως πολλά περισσότερα από τον Πογκμπά και τον Γκριεζμάν.

Στην Αργεντινή, ο Σαμπάολι για πρώτη φορά σκέφτεται να διατηρήσει το ίδιο σχήμα σε δεύτερο συνεχόμενο ματς, ελπίζοντας ότι το καλό πρώτο 20λεπτο του αγώνα με την Νιγηρία θα έχει και συνέχεια, αλλά κυρίως ότι πέρα από τη μαχητικότητα και τον ηρωισμό θα υπάρχει και μεγαλύτερη ουσία (και λίγη φαντασία) στο παιχνίδι.

Οι πιθανές ενδεκάδες
Γαλλία: Γιορίς – Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντεζ – Πογκμπά, Καντέ – Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ – Ζιρού
Αργεντινή: Αρμάνι – Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταλιαφίκο – Μασεράνο, Πέρεζ, Ντι Μαρία, Μπανέγα – Μέσι, Ιγκουαΐν

Ουρουγουάη-Πορτογαλία (21:00, ΕΡΤ1, Σότσι)
Από τη μια έχουμε την Ουρουγουάη την ομάδα που ακόμη δεν έχει δει την εστία της να παραβιάζεται και η οποία προκρίθηκε με τρεις νίκες από τον όμιλο και συντελεστή γκολ 5-0.

Από την άλλη έχουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, που επίσης τερμάτισε αήττητη, αλλά με δύο ισοπαλίες και συντελεστή τερμάτων 5-3.

Στη μια πλευρά ο Λουίς Σουάρες της Μπαρτσελόνα που πέτυχε 26 γκολ στη φετινή La Liga και στο άλλο μισό ο Κριστιάνο Ρονάλντο που πέτυχε 25 γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο...

Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν βρεθεί αντίπαλες σε επίσημο ματς (δύο φιλικά όλα κι όλα πριν από πάρα πολλά χρόνια) με την Ουρουγουάη να έχει αμφίβολο στο σημερινό παιχνίδι τον Χιμένες, ο οποίος με τον Γοδίν, συμπαίκτη του στην Ατλέτικο Μαδρίτης έμοιαζαν απροσπέλαστοι...

Η αλήθεια είναι ότι η Ουρουγουάη στην πρώτη φάση έδειξε ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Πορτογαλία, ωστόσο και στο Euro 2016 η ομάδα του Σάντος είχε περάσει από τους ομίλους στην... ισοβαθμία και μετά έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Κι όσο και αν κάθε διοργάνωση δεν είναι το ίδιο πράγμα, η αλήθεια είναι ότι η Πορτογαλία μοιάζει να έχει αποκτήσει πλέον την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται σε τέτοια παιχνίδια-τελικούς για να παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κι ας μην έχει σκοράρει (όπως ο άσπονδος φίλος του Λίο Μέσι) ποτέ σε νοκ άουτ μας του Μουντιάλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο...

Οι πιθανές ενδεκάδες
Ουρουγουάη: Μουσλέρα – Βαρέλα, Γοδίν, Κόατες, Κάσερες – Σάντσες, Μπεντάνκουρ, Βετσίνο, Ροντρίγκες – Καβάνι, Σουάρες
Πορτογαλία: Πατρίσιο – Σεντρίκ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο – Σίλβα, Μουτίνιο, Καρβάλιο, Φερνάντες – Ρονάλντο, Γκουέντες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης