Μουντιάλ 2018: Συνεχίστηκαν οι εκπλήξεις - Ημέρα ακλόνητων φαβορί η σημερινή

Μουντιάλ 2018: Συνεχίστηκαν οι εκπλήξεις - Ημέρα ακλόνητων φαβορί η σημερινή

Η Ιαπωνία «ξέρανε» την Κολομβία και η Σενεγάλη την Πολωνία - Νέ αεπίδειξη δύναμης από τη Ρωσία απέναντι στην Αίγυπτο του Σαλάχ - Πορτογαλία, Ουρουγουάη και Ισπανία «τρέμουν» μήπως πέσουν κι εκείνες θύματα των αδύναμων Μαρόκου, Σαουδικής Αραβίας και Ιράν με τις οποίες αναμετρώνται σήμερα

japan
Εκπλήξεων… συνέχεια αποτέλεσε η 6η μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Κολομβία και Πολωνία δεν φαίνεται να έμαθαν από τα παθήματα των «μεγάλων» τις προηγούμενες ημέρες, πέφτοντας με τη σειρά τους στις παγίδες που έστησαν Ιαπωνία και Σενεγάλη και γνωρίζοντας την ήττα με το ίδιο σκορ (1-2).

Στο τρίτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας η Ρωσία έχοντας την αύρα του κόσμου της, επιβεβαίωσε για δεύτερο ματς πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αφού δεν δυσκολεύτηκε να περάσει πάνω το εμπόδιο της μαχητικής Αιγύπτου του Μο Σαλάχ, επικρατώντας με 3-1.

Το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του προγράμματος ήταν το Κολομβία-Ιαπωνία το οποίο διεξήχθη στην Mordovia Arena. Η ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν είδε την… κατάσταση να ζορίζει από πολύ νωρίς, με τον Σάντσες να κάνει χέρι πάνω στη γραμμή, να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα και τον Καγκάβα να σκοράρει από την άσπρη βούλα. Το 1-0 με παίκτη λιγότερο έμοιαζε βουνό για τους καφετέρος που κατάφεραν παρ’ όλα αυτά να ισοφαρίσουν με την πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Κιντέρο. Η κούραση ωστόσο έκανε την εμφάνισή της με τον Οσάκο στο 73’ να δίνει με κεφαλιά από κοντά εκ νέου το προβάδισμα στους Ιάπωνες και να σφραγίζει την πρώτη ήττα λατινοαμερικώνων από χώρα της Ασίας.

Στη συνέχεια οι… προβολείς μεταφέρθηκαν στην Μόσχα και στο γήπεδο της Σπαρτάκ. Εκεί η Πολωνία φιλοδοξούσε να φτάσει στη νίκη και να γίνει από νωρίς αφεντικό στον όμιλο μετά την απρόσμενη ήττα της Κολομβίας. Ωστόσο λογάριαζε χωρίς την… Σενεγάλη. Οι Αφρικανοί δεν άφησαν ατιμώρητα τα πολλά λάθη των Πολωνών και με το αυτογκόλ του Τσιούνεκ αλλά και την… εξυπνάδα του Νιανγκ κατάφεραν να προηγηθούν με δύο τέρματα. Ο Χραχόβιακ με ωραία κεφαλιά στο 86’ πέτυχε το γκολ της τιμής για το σύνολο του Άνταμ Ναβάλκα.

Η αυλαία της ημέρας έπεσε στο στάδιο της Αγίας Πετρούπολης με την Ρωσία να αντιμετωπίζει την αξιόμαχη Αίγυπτο που είχε διαθέσιμο πλέον τον Μο Σαλάχ. Η οικοδέσποινα του Μουντιάλ με… φόρα από την πεντάρα της πρώτης αγωνιστικής καθάρισε τη «μπουγάδα» μέσα σε ένα τέταρτο στο δεύτερο μέρος και επί της ουσίας εξασφάλισε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την συμμετοχή της στη φάση των νοκ άουτ. Ο σούπερ σταρ της Λίβερπουλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι μετά από υπόδειξη του… VAR πέτυχε το πρώτο τέρμα και μοναδικό έως τώρα τέρμα των Φαραώ στο τουρνουά.

Κλείσιμο
Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλαμβάνει τρεις αναμετρήσεις με μεγάλα φαβορί κόντρα σε ισχυρά αουτσάιντερ.

Στις 15:00 η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος θα αντιμετωπίσει το γεμάτο ταλέντο Μαρόκο και θέλει με νίκη να αγκαλιάσει την πρόκριση. Τρεις ώρες αργότερα στις 18:00 στη Rostov Arena, η Ουρουγουάη θέλει να ξεμπερδεύει όσο γίνεται ευκολότερα από τον… μπελά της Σαουδικής Αραβίας και να πάει με φόρα και ψυχολογία στον τελικό της πρώτης θέσης με την Ρωσία. Η σέντρα του τελευταίου χρονικά ματς είναι στις 21:00, με την Ισπανία να αντιμετωπίζει το «ελληνικό» Ιράν, το οποίο μετά τη απρόσμενη νίκη του στην πρεμιέρα φιγουράρει στην κορυφή του ομίλου.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα

15:00: Πορτογαλία – Μαρόκο (ΕΡΤ1 Luzhniki Stadium, Μόσχα)
18:00: Ουρουγουάη – Σ. Αραβία (ΕΡΤ1 Rostov Arena, Ροστόβ)
21:00: Ιράν – Ισπανία (ΕΡΤ1 Kazan Arena, Καζάν)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης