Σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά το Μουντιάλ του 2026

Σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά το Μουντιάλ του 2026

Η FIFA ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα λάβει χώρα σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά με την τριπλή υποψηφιότητα να επικρατεί τελικά έναντι αυτής του Μαρόκο

cup
Η τριπλή υποψηφιότητα των ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά επικράτησε αυτής του Μαρόκο στην ψηφοφορία της FIFA για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.

Παραμονή της έναρξης του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία, στη FIFA έλαβε χώρα ψηφοφορία για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης του 2026 με το φαβορί τελικά να επικρατεί.

Τα αποτελέσματα, άλλωστε, έδειξαν ξεκάθαρη νίκη της τριπλής υποψηφιότητας των ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά, η οποία πήρε 134 ψήφους, με ποσοστό 67%, έναντι της υποψηφιότητας του Μαρόκο που συγκέντρωσε 65 ψήφους, με ποσοστό 33%.

«Ο κόσμος θα ενωθεί στη Βόρεια Αμερική», ήταν το πρώτο μήνυμα από τον επίσημο λογαριασμό της τριπλής υποψηφιότητας των ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Όπως έγινε γνωστό, το Συμβούλιο της FIFA θα αποφασίσει για το αν και οι τρεις Εθνικές ομάδες από τις χώρες που θα συνδιοργανώσουν το Μουντιάλ του 2026 θα πάρουν την απ' ευθείας πρόκριση στη διοργάνωση.
Κλείσιμο


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε επίσης