Η Λένα Διβάνη μιλάει στο Marie Claire για τα ζευγάρια που άλλαξαν την Ιστορία της Ελλάδας

Η Λένα Διβάνη μιλάει στο Marie Claire για τα ζευγάρια που άλλαξαν την Ιστορία της Ελλάδας

Ποιες ήταν οι ερωτικές ισορροπίες πίσω από τις πιο σημαντικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας;

2020_02_07_18_20_20_couples-900x676
Άραγε θα ήταν διαφορετική η μοίρα της χώρας αν ο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν είχε χάσει τόσο πρόωρα σε ηλικία μόλις 24 ετών την πολυαγαπημένη του σύζυγο Μαρία, μετά τη γέννα του δεύτερου γιου τους; Αν δεν είχε ζήσει 27 χρόνια ως εργένης, αφοσιωμένος ολοκληρωτικά στην πολιτική; Αν δεν γνώριζε την κοσμική και δικτυωμένη Έλενα Σκυλίτση στο Λονδίνο να τον βοηθήσει με τις διεθνείς σχέσεις του;

Το βιβλίο της Λένας Διβάνη για τα Ζευγάρια που έγραψαν την Ιστορία της Ελλάδας δεν μπορεί να μη σε συνεπάρει, ειδικά αν αγαπάς την Ιστορία. Οι πόθοι, τα τραύματα και οι ανομολόγητες ανάγκες των πρωταγωνιστών της είναι απαραίτητα για να κατανοήσεις σήμερα τις αποφάσεις τους. Γιατί όμως να μελετήσεις τα ζευγάρια; «Ο έρωτας, η συμβίωση, είναι η μοναδική συνθήκη όπου όλοι μας είμαστε αναπόφευκτα έκθετοι, γυμνοί, ολόκληροι», εξηγεί η συγγραφέας για τις οκτώ περιπτώσεις που επέλεξε – μία εξ αυτών ανορθόδοξη: τον Χαρίλαο και τη Σοφία Τρικούπη, τα αδέλφια που έμειναν ανύπανδρα, σύντροφοι ο ένας για τον άλλον.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Λένας Διβάνη στο  marieclaire.gr και ποιο εύρημα στη διάρκεια της έρευνάς της την σόκαρε περισσότερο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης