Ομάδα Ανδρομέδα: «Η συσπείρωση της τέχνης του θεάτρου απέναντι στην καθημερινή βία της εποχής μας»

Ομάδα Ανδρομέδα: «Η συσπείρωση της τέχνης του θεάτρου απέναντι στην καθημερινή βία της εποχής μας»

Η θεατρική ομάδα που ανεβάζει την παράσταση «Δεν είναι παιχνίδι» στο Θέατρο Noūs, όπου παρουσιάζει αληθινές ιστορίες ηλεκτρονικού εγκλήματος, μιλάει στο Marie Claire για τις πιο κοινές μορφές διαδικτυακής κακοποίησης και την υποστήριξη των θυμάτων.

Main-6-768x512_11zon
Τέσσερα χρόνια μετά τις «Γυναίκες από Χώμα», με τις μαρτυρίες των οροθετικών γυναικών, το «Κατανόησέ με ή σε Καταβροχθίζω», που πραγματεύτηκε την κακοποίηση παιδιών απ’ όλο τον κόσμο, και το «ΕΜΠΟΡΙΟ», που αφορούσε την εμπορία ανθρώπων, η Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα καταπιάνεται με τα ηλεκτρονικά εγκλήματα. Η φετινή παράστασή της, «Δεν είναι παιχνίδι» στο Θέατρο Noūs, που, όπως και οι προηγούμενες, βασίζεται σε αληθινές μαρτυρίες, εστιάζει σε ιστορίες γυναικών και ανήλικων κοριτσιών που έχουν εκτεθεί σε διάφορες μορφές κακοποίησης μέσω του διαδικτύου.

 
Τρεις ηρωίδες με διαφορετικές ηλικίες και καταβολές περνούν ένα βράδυ πίνοντας και συζητώντας. Στο σπίτι μαζί τους βρίσκεται και η ανήλικη αδερφή της οικοδέσποινας. Οι γυναίκες του έργου εξομολογούνται ιστορίες στις οποίες έχουν υπάρξει θύματα ή θύτες μέσω του διαδικτύου: διαδικτυακοί εκβιασμοί, sextortion, revenge porn, bullying, challenges, απάτες και ο εθισμός στο διαδίκτυο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης