Mantility: Εκεί όπου ενώνονται οι λέξεις «μαντίλι» και «mentality» γεννιούνται οι πιο ξεχωριστές ιστορίες μεταξιού

Mantility: Εκεί όπου ενώνονται οι λέξεις «μαντίλι» και «mentality» γεννιούνται οι πιο ξεχωριστές ιστορίες μεταξιού

Η ιδρύτρια του brand Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη, με έδρα την Καβάλα, έχει καταφέρει μόλις σε δύο χρόνια να δημιουργήσει ένα πολυμορφικό hub δημιουργικότητας με πρώτη ύλη το μετάξι.

220526171833_Karaghiozis_70x200_snapshot_3-768x496_11zon
Το artistic παρουσιαστικό της δεν μαρτυρά τις σπουδές της πάνω στις Πολιτικές Επιστήμες και την πολυετή προϋπηρεσία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Νομίζεις ότι εργάζεται κάπου στη μόδα ή στην τέχνη και όχι ότι είναι μια δραστήρια business architect που υλοποίησε αμέτρητες επιχειρηματικές ιδέες για άλλες εταιρείες. Οι μεταπτυχιακές σπουδές της στη Διπλωματία Πόλεων και στον Πολιτισμό ήταν αυτές που ακόνισαν καλά τα ευέλικτα αντανακλαστικά της και μέσα στην οικονομική κρίση προέβλεψε την άνοδο του design, δημιουργώντας τότε ένα από τα πρώτα concept stores στη χώρα με διάφορους Έλληνες σχεδιαστές.
 
Η ιδέα για τη δική της εταιρεία καλλιεργήθηκε όταν διαπίστωσε ότι λείπει μια πλατφόρμα που θα ενώνει διαφορετικούς καλλιτέχνες και αποφάσισε να δημιουργήσει μια γκαλερί με συνδετικό κρίκο το μετάξι που τόσο αγαπά. Σκαρφίστηκε ένα έξυπνο λογοπαίγνιο από τις λέξεις «μαντίλι» και την αγγλική «mentality» (νοοτροπία) για να προσδιορίσει τη φιλοσοφία του brand, κι έτσι η Mantility έγινε πραγματικότητα. Για την ίδια, το μετάξι έχει νοημοσύνη, φέρει στις ντελικάτες ίνες του τις αξίες του σύγχρονου ελληνικού design, αλλά και την παράδοση της μεταξουργίας, συνδυάζει τη μόδα με την τέχνη. Αυτή την ιστορία θέλει να κάνει γνωστή μέσα από κάθε limited-edition σχέδιο στα πέρατα του κόσμου ανοίγοντας το δικό της «δρόμο του μεταξιού».

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης