Η «Ζακλίν» της «Σκοτεινής Θάλασσας» στο Marie Claire: «Η τέχνη μιας drag queen έχει τα ίδια δομικά υλικά με το θέατρο»

Η «Ζακλίν» της «Σκοτεινής Θάλασσας» στο Marie Claire: «Η τέχνη μιας drag queen έχει τα ίδια δομικά υλικά με το θέατρο»

Η Ελεάνα Στραβοδήμου με αφορμή τη νέα ερμηνεία της στην παράσταση «Φθινόπωρο» των bijoux de kant, στο Faust έως τις 05/06, μιλάει για τη σύγχρονη «υποχρέωση» της ευτυχίας, τα δώρα της ερμηνείας μιας ηρωίδας που «γεννήθηκε» εκατό χρόνια πριν, το ρόλο του θεάτρου στην αποδοχή της LGBTQ+ κοινότητας.

stravodimou_main
Ένα «Φθινόπωρο» μέσα στην άνοιξη. Ένα λογοτεχνικό κείμενο του 1917 από μια θεατρική ομάδα του 2022 (bijoux de kant) σε ένα σύγχρονο χώρο στο κέντρο της Αθήνας (Faust). Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης ανταποκρίνεται στην πρόκληση των αντιθέσεων ανεβάζοντας στη σκηνή το μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Χατζόπουλου που μπορεί να γράφτηκε πριν από πάνω από έναν αιώνα αλλά μεταφέρει διαχρονικά μηνύματα.

Τρία νέα παιδιά, ο Στέφανος, η Μαρίκα και η Ευανθία, ζουν εκεί όπου βασιλεύει ο νόμος της αδράνειας. Εκεί όπου η επιθυμία είναι ισχυρή, αλλά η πραγματική ζωή εξασθενεί σαν ένα αέναο φθινόπωρο. Πλανώνται μέσα σε ένα απείκασμα ζωής, ενδεδυμένο με την μπαναλιτέ της καθημερινότητας. Μιλούν με «στυλ», φέρονται «αλλόκοτα» μέσα σε αυτό το ιμπρεσιονιστικό σπίτι, που λούζεται από το λυκόφως του παρόντος, του παρελθόντος και του μέλλοντος. Μαζί τους, η παρουσία της μυστηριώδους Νίνας Νάη σηματοδοτεί την αρχή και το τέλος τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης