Πώς μια λανθασμένη στάση σώματος μπορεί να χαλάσει την εμφάνισή μας, ακόμα και να μας οδηγήσει στο χειρουργείο

Πώς μια λανθασμένη στάση σώματος μπορεί να χαλάσει την εμφάνισή μας, ακόμα και να μας οδηγήσει στο χειρουργείο

Τι είναι η ορθοσωμία; Πώς μας προστατεύει από πόνους, αλλά και μας κάνει να δείχνουμε ομορφότερες; Ετοιμάσαμε, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ελευθερία Ζαπαντιώτη, έναν πρακτικό οδηγό με φωτογραφίες για να κινούμαστε, να στεκόμαστε, να ζούμε καλύτερα και πιο συνειδητά.

sitting_desk
Ποια είναι η θέση του σώματός σου αυτή τη στιγμή, που κρατάς το κινητό ή στέκεσαι μπροστά στον υπολογιστή σου; Ίσως να μην το έχεις αναρωτηθεί ποτέ, αλλά αν υποφέρεις από επίμονους πόνους, π.χ., στη μέση ή τον αυχένα, και αναρωτιέσαι το γιατί, μπορεί να έχει να κάνει με την απάντηση που θα δώσεις.

Όλοι έχουμε την τάση να παίρνουμε ακατάλληλες στάσεις σώματος σε διάφορες περιστάσεις. Και το γεγονός ότι πολλοί από εμάς παραμένουμε για πολλές ώρες καθηλωμένοι σε ένα γραφείο σίγουρα δεν βοηθάει την κατάσταση. Οι συνέπειες; Μυοσκελετικές ενοχλήσεις και προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στο χειρουργείο. Αλλά και μια μη κολακευτική εξωτερική εικόνα, που δεν συνειδητοποιούμε παρά μόνο αν παρατηρήσουμε κάποια φωτογραφία μας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης