Τρούμαν Καπότε: Οι διακοπές στην Ελλάδα, το θρυλικό πάρτι, το βιβλίο που βρέθηκε στα σκουπίδια

Τρούμαν Καπότε: Οι διακοπές στην Ελλάδα, το θρυλικό πάρτι, το βιβλίο που βρέθηκε στα σκουπίδια

Η κυκλοφορία του πρώτου του μυθιστορήματος, «Καλοκαιρινό ταξίδι» (εκδ. Floral), γίνεται αφορμή για να βουτήξουμε στην ιστορία ζωής του συγγραφέα που λάτρεψε την αλητεία και την καλή ζωή.

capote_main
Ήταν ένα παράξενο πεντάχρονο αγόρι που κυκλοφορούσε με ένα λεξικό παραμάσχαλα και ένα σημειωματάριο. Για τον Τρούμαν Καπότε η συγγραφή δεν ήταν μόνο ένα χάρισμα αλλά και ανάγκη επιβίωσης, ένα μέσο απόδρασης από τη δύσκολη παιδική ηλικία του. Μήπως όμως η ιστορία δεν θέλει αυτά τα δύο να είναι συνήθως αλληλένδετα;

 Ο Τρούμαν Καπότε γεννήθηκε το 1924 στη Νέα Ορλεάνη με το μάλλον δυσπρόφερτο όνομα Τρούμαν Στρέκφους Πέρσονς, από τον πωλητή Άρκιουλους Πέρσονς και τη Λίλι Μέι Φωκ. Ήταν μόλις δύο ετών όταν οι γονείς του πήραν διαζύγιο και το αγόρι βρέθηκε να μεγαλώνει με συγγενείς της μητέρας του, στην Αλαμπάμα, όπου γνωρίστηκε με τη Χάρπερ Λι. Η θρυλική συγγραφέας του «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» ήταν γειτόνισσα και έμελλε να γίνει μακροχρόνια στενή του φίλη. «Είμαι ένας από τους χαρακτήρες του βιβλίου της», θα έλεγε ο Καπότε αργότερα, «που εκτυλίσσεται στη μικρή πόλη της Αλαμπάμα όπου ζούσαμε. Ο πατέρας της ήταν δικηγόρος και, αντί να πηγαίνουμε σινεμά όταν ήμασταν παιδιά, πηγαίναμε σε δίκες».

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης