«H ζαχαροπλαστική είναι σαν τη μουσική»: o Μαρίνος Κοσμάς στο Marie Claire Ιουνίου

«H ζαχαροπλαστική είναι σαν τη μουσική»: o Μαρίνος Κοσμάς στο Marie Claire Ιουνίου

Μετά από λαμπρή καριέρα στο Λονδίνο, το Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ, ο pastry chef που εντυπωσίασε με το eco system γλυκό του στο Masterchef, μάς προτείνει glouten free γλυκά.

μαρινοσ
Όταν παρομοιάζει τη ζαχαροπλαστική με τη μουσική, ο Μαρίνος Κοσμάς έχει στο μυαλό του τους κανόνες. Αλλά τα αληθινά ενδιαφέρονται πράγματα εμφανίζονται όταν οι άνθρωποι που ξέρουν καλά τους κανόνες αποφασίζουν να τους σπάσουν ή να τους ξαναγράψουν.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο Marie Claire Ιουνίου, μας μίλησε για την πορεία του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έναν πρώτο κι έναν δεύτερο επαγγελματικό κύκλο, αλλά και τον τρίτο, που μόλις αρχίζει με τη δημιουργία ενός gluten free ζαχαροπλαστείου και αρτοποιείου.

Οι αγαπημένες του σοκολάτες, αυτές που χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη για τα γλυκά του, έρχονται από το Περού. Η αγάπη του γι’ αυτές ξεκινά τις μέρες που εργαζόταν στο Matsuhisa -«το Περού ήταν εξάλλου η πρώτη χώρα όπου άνοιξε εστιατόριο ο Nobu πριν δημιουργήσει το brand», μάς θυμίζει ο Κοσμάς, ο οποίος θα συναντηθεί στη συνέχεια με τον Περουβιανό σούπερσταρ σεφ Βιρχίλιο Μαρτίνεζ, που έχει δικές του φυτείες κακάο και δημιουργεί τη δική του σοκολάτα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης