Κι από σεξ, πώς τα πήγατε όλον αυτόν τον καιρό;

Κι από σεξ, πώς τα πήγατε όλον αυτόν τον καιρό;

Όση διάθεση κι αν επιστράτευσαν οι «δεσμευμένοι», όσα ρίσκα κι αν πήραν οι singles, είναι βέβαιο ότι εκ των συνθηκών η σεξουαλική δραστηριότητα σημείωσε κάθετη πτώση όλο αυτό το διάστημα και για τους μεν και για τους δε, που βρέθηκαν για πρώτη φορά να βράζουν στο ίδιο καζάνι (της αγαμίας).

SEXLESS
Ήταν αναπόφευκτο κάτω από τόσο πρωτόγνωρες, περιοριστικές και αλλόκοτες συνθήκες σαν αυτές που μας κληροδότησε η πανδημία, να τεθεί αργά ή γρήγορα -πλην όμως επιτακτικά- το ζήτημα του σεξ που σύντομα βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, δημόσιας και ιδιωτικής. Και στην πορεία προέκυψαν πολλά ερωτήματα που, παρά τις σχετικές μελέτες και τα χιλιάδες κείμενα που έχουν δημοσιευτεί με αντικείμενο τη σεξουαλική συμπεριφορά μέσα στην πανδημία, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αναπάντητα. 
 
Κι ένας λόγος που δεν έχουμε σαφή εικόνα είναι επειδή πολλοί, ειδικά οι μη επισήμως δεσμευμένοι, επέλεξαν να διατηρήσουν μια μουλωχτή στάση επί του θέματος, συχνά αποφεύγοντας ακόμα και κατ’ ιδίαν να προβούν σε αποκαλύψεις σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή (ή την εκκωφαντική απουσία της), φοβούμενοι τις νέες ηθικές και υγειονομικές παραμέτρους που έχει πάρει το σεξ στο πλαίσιο μιας συνθήκης όπου κάθε σωματική επαφή μοιάζει επικίνδυνη. 

Οι ερωτικές συνευρέσεις των singles όλο αυτό το διάστημα μοιάζουν να καλύπτονται από ένα πέπλο μυστικότητας και εχεμύθειας εκ μέρους των εμπλεκόμενων, είτε συνέβαιναν πριν από τη λήξη της κυκλοφορίας (ζήσαμε και συνθήκες νουάρ Κατοχής ανάμεσα σ’ όλα τ’ άλλα), είτε μετά και ως την πέμπτη πρωινή, οπότε μπορούσε κανείς να επιστρέψει χωρίς φόβο στο σπιτάκι του και στη μοναξιά του. Μαζί με την ιδιωτικότητα, ενισχύθηκε όλο αυτό τον καιρό, εκ των συνθηκών απομόνωσης, και η μυστικοπάθεια, αλλά και μια νεοπουριτανική αντίληψη για τις σεξουαλικές σχέσεις, ειδικά τις «εφήμερες». 

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης