Η Ειρήνη Τσεσμελή θα αγωνίζεται μέχρι όλες οι μονογονεϊκές οικογένειες να αποκτήσουν αυτά που δικαιούνται

Η Ειρήνη Τσεσμελή θα αγωνίζεται μέχρι όλες οι μονογονεϊκές οικογένειες να αποκτήσουν αυτά που δικαιούνται

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μονογονεϊκής Οικογένειας και Γυναίκα μιλάει στο Marie Claire για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και για τον αγώνα που δίνει για να προστατέψει τις μαμάδες αλλά και τους μπαμπάδες που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους.

210226113500_simon-rae-jJYlr6H1ClM-unsplash
Σε ποσοστό 95 %, οι ελληνικές μονογονεϊκές οικογένειες έχουν αρχηγούς γυναίκες, που σημαίνει ότι η μητέρα επιφορτίζεται όλα τα οικονομικά βάρη, συχνά χωρίς στήριξη από τον πατέρα. Με αποτέλεσμα, η ανασφάλεια να είναι μεγάλη, εξαιτίας των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών αλλά και της πανδημίας, ενώ σε συνδυασμό με την ανεργία επηρεάζεται αρνητικά η ψυχική υγεία στο σύνολο της οικογενείας. Ο Σύλλογος Μονογονεϊκής Οικογένειας και Γυναίκα είναι ένας φορέας στον οποίο μπορούν να απευθυνθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες αναζητώντας στήριξη.

Η πρόεδρός του Ειρήνη Τσεσμελή εξήγησε στο Marie Claire ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, ποιες ενέργειες έχουν γίνει και τι μπορεί να αλλάξει για να πάρουν αυτές οι οικογένειες αυτά που δικαιούνται. Όλα αυτά λίγο πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας που έχει ήδη προκαλέσει αναστάτωση:

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή της στο marieclaire.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης