Έλενα Ράπτη: Απαντά αν έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση και τι θα έλεγε στη Σοφία Μπεκατώρου αν ήταν φίλες 

Έλενα Ράπτη: Απαντά αν έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση και τι θα έλεγε στη Σοφία Μπεκατώρου αν ήταν φίλες 

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης μιλάει στο Marie Claire για το ελληνικό #MeToo που γιγαντώνεται, για τον αγώνα για την καταπολέμηση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και την παρουσία της σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο, αυτόν της πολιτικής. 




210131221355_κεντρικο-πορτρετο
Tις τελευταίες εβδομάδες η χώρα μας δονείται από σωρεία καταγγελιών για άσκηση λεκτικής, σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής βίας που δημοσιοποιήθηκαν. Η αρχή, έγινε από τη Σοφία Μπεκατώρου. Η Ολυμπιονίκης εξομολογήθηκε στο Marie Claire τον βιασμό της από παράγοντα της Ιστιοπλοΐας τον οποίο στη συνέχεια κατονόμασε και δημόσια. Το θέμα πήρε τεράστια διάσταση όταν η αθλήτρια προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες για τον εφιάλτη που έζησε στη διαδικτυακή ημερίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού με θέμα “Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι”.

Στην ίδια ημερίδα, συμμετείχε και η Έλενα Ράπτη που από το 2013 προσφέρει τεράστιο έργο με δράσεις για την καταπολέμηση της παιδικής σεξουαλικής βίας.

Λίγες μέρες μετά κι ενώ οι καταγγελίες έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, η βουλευτής Θεσσαλονίκης μιλάει στο Marie Claire για το ελληνικό #MeToo που γιγαντώνεται, για τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια αναφορικά με την καταπολέμηση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και για τον αγώνα που δίνουν οι γυναίκες για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και τη θέση τους σε ανδροκρατούμενα περιβάλλοντα, όπως είναι ο χώρος της πολιτικής.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο marieclaire.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης