Για μια θέση στα κέντρα αποφάσεων: Η Άννα Διαμαντοπούλου τώρα ζωντανά στο Marie Claire Power Talk

Για μια θέση στα κέντρα αποφάσεων: Η Άννα Διαμαντοπούλου τώρα ζωντανά στο Marie Claire Power Talk

Παρακολουθήστε ζωντανά όσα γίνονται στην τρίτη και τελευταία μέρα του digital συνεδρίου του Marie Claire.

diamantopoulou-mesa
Tο Marie Claire Power Talk, μια σειρά από ομιλίες και δράσεις που φέρνουν στο επίκεντρο της συζήτησης την ισότητα, την καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και την αύξηση συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα αποφάσεων, κορυφώνεται σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την τρίτη και τελευταία μέρα του συνεδρίου μέσα από το marieclaire.gr και το protothema.gr .



 Tο digital συνέδριο του Marie Claire άνοιξε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου με καλεσμένη την Πρόεδρο του “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη να μιλά για τις νίκες της Ιστορίας αλλά και για τους στόχους του αύριο, για να δώσει τη σκυτάλη σε επιτυχημένες επαγγελματίες που καταρρίπτουν τη στείρα νοοτροπία ότι η τεχνολογία είναι γένους αρσενικού και που εξήγησαν πώς θα ενθαρρύνουμε περισσότερες νέες γυναίκες σε καριέρες STEM. Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στη δεύτερη ημέρα του Marie Claire Power Talk, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την ισότητα στις ευκαιρίες για κατάκτηση διοικητικών θέσεων και προσπάθεια για κάλυψη του μισθολογικού χάσματος στην Ελλάδα.

Σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, το Marie Claire Power Talk θα ολοκληρωθεί με την τρίτη και τελευταία μέρα συζητώντας για το πώς θα αλλάξουμε το μέλλον της μόδας με τις Angela Missoni και Αναστασία Καίσαρη και για τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, με καλεσμένη την Άννα Διαμαντοπούλου.

 Η συζήτηση με την πρώην Υπουργό Παιδεία, πρώην Επίτροπο Κοινωνικών Υποθέσεων στην Ε.Ε. και Πρόεδρο του Δικτύου για την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου θα κινηθεί γύρω από το γεγονός ότι κατά μέσον όρο, μόνο το 10% των μελών των πολιτικών επιτροπών των κομμάτων που μας εκπροσωπούν στη Βουλή είναι γυναίκες. Παρόλο που το 51% του πληθυσμού της Ελλάδας είναι γυναίκες, αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στην πολιτική ζωή, ενώ η χώρα βρίσκεται στην 74η θέση ανάμεσα σε 174 χώρες στον παγκόσμιο χάρτη του ΟΗΕ για τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική σε υπουργικές θέσεις. Τι εμποδίζει τις Ελληνίδες να ασχοληθούν με την πολιτική; Η φιλοδοξία τους; Κάθε άλλο! Ο τρόπος για να αλλάξει αυτό είναι η εξάλειψη των διακρίσεων και η ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά με προγράμματα εκπαίδευσης και παροχή χρηματοδότησης για τις υποψήφιες. Ανοίγουμε την κουβέντα και διεκδικούμε ισότητα στις ευκαιρίες.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης