Αν έβλεπα τον αστυνομικό που σκότωσε τον Floyd, δεν θα του έλεγα τίποτα όπως δεν θα έλεγα και σε οπαδό της Χρυσής Αυγής

Αν έβλεπα τον αστυνομικό που σκότωσε τον Floyd, δεν θα του έλεγα τίποτα όπως δεν θα έλεγα και σε οπαδό της Χρυσής Αυγής

Η Ειρήνη με καταγωγή από την Αφρική, μιλά στο Marie Claire για τη ζωή της στην Ελλάδα, τον ρατσισμό και τους τρόπους αντιμετώπισης

rene1

Οι ταραχές στις ΗΠΑ, στον απόηχο της δολοφονίας του Αφροαμερικανού George Floyd, από τον αστυνομικό Derek Chavin, γίνονται όλο και πιο έντονες, με την έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της κομητείας Χένεπιν μετά τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 46χρονου, να κάνει ρητά λόγο για ανθρωποκτονία. Συγκεκριμένα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πέθανε από «καρδιοπνευμονική ανακοπή» εξαιτίας της πίεσης που ασκήθηκε στην πλάτη και στον λαιμό του.

Το συγκεκριμένο περιστατικό θα μείνει στην ιστορία κι έχει καταφέρει να κάνει τον πλανήτη να ξαναμιλά τ’ αυτονόητα. Για έναν κόσμο δίχως ρατσισμό και φυλετικές διακρίσεις. Πόσο διαφέρει η κατάσταση όμως στην Ευρώπη; Πώς είναι να έχεις καταγωγή από την Αφρική και να ζεις στην Ελλάδα; Η 29χρονη Ειρήνη Νιαμουάια Οντούλ, μπορεί να γνωρίζει όλα τα παρόμοια βίαια και άδικα περιστατικά, αλλά όπως περιγράφει στο Marie Claire – μιλώντας παράλληλα για τη ζωή της – κάτι “έσπασε” μέσα της μετά τη δολοφονία του George Floyd.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης