Νέες μούσες σε καινούρια και παλιά σίριαλ

Ομορφες και χαρισματικές, έξι γυναίκες ηθοποιοί φιλοδοξούν να κλέψουν την παράσταση με την παρουσία τους στις φετινές τηλεοπτικές σειρές

nees_muses_xr
Εκτός από την επιστροφή των «θηρίων», των ηθοποιών που προτίμησαν για χρόνια την ασφάλεια του θεάτρου κόντρα στη φθορά της τηλεοπτικής ευτέλειας, το «total recall» της μυθοπλασίας πέτυχε και κάτι ακόμη: να δημιουργήσει τη συνθήκη εκείνη όπου νέες μούσες, νέα πλάσματα της υποκριτικής θα αδράξουν τη μεγάλη ευκαιρία στην κούρσα διαδοχής των μεγάλων πρωταγωνιστριών. Επιλογές των σκηνοθετών καλούνται φέτος να ερμηνεύσουν μεγάλους τηλεοπτικούς ρόλους σε δραματικές σειρές δημιουργώντας μια νέα τάξη πραγμάτων και ξορκίζοντας με τον δικό τους τρόπο την τηλεοπτική ρετσινιά.
andriolatou
Κλέλια Ανδριολάτου (MΕGA)

Κλέλια Ανδριολάτου
«Μαέστρο» (MΕGA)

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να βρει το πρόσωπο που θα ενσαρκώσει την πέτρα του σκανδάλου στον πυρήνα του μύθου που τον ξαναφέρνει στην τηλεόραση με το «Maestro». Η Κλέλια Ανδριολάτου Θα είναι η νεαρή μαθήτρια του δασκάλου Μουσικής που θα τον οδηγήσει σε ένα παράφορο ερωτικό πάθος με δραματικές συνέπειες.

Απαράμιλλη ομορφιά και κόντρα στο ρεύμα που θέλει τα ωραία κορίτσια να υποδύονται μόνο μοιραίους ρόλους, υποκριτική ανησυχία και ψαγμένες δουλειές στο θέατρο. Από τα 14 της μπήκε στον χώρο του μόντελινγκ κάνοντας μεγάλες δουλειές και ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο.

Maestro | ΝΕΟ Πρόγραμμα | Ερχεται
Κλείσιμο


Ο φακός τη λάτρεψε και εκείνη του παραδόθηκε. «Από μικρή δεν ήμουν καθόλου ντροπαλή σε αυτά τα θέματα. Ημουν δηλαδή του πανηγυριού γενικότερα». Αν έχεις άνεση, δεν έχεις πρόβλημα. Η υποκριτική θα ξεκινήσει τη διαδρομή της μέσα από το «Μπρούσκο». Κάπου εκεί κόλλησε το μικρόβιο μετά κι από την παρότρυνση της γυναίκας που τη μανατζάρει σταθερά όλα τα χρόνια, της Ελενας Χριστοπούλου. Θα ψαχτεί πολύ, θα κάνει θέατρο και φέτος θα είναι η πρωταγωνίστρια σε μία από τις πλέον φιλόδοξες παραγωγές της σεζόν.
pappa
Δανάη Παππά (ALPHA)

Δανάη Παππά
«Σασμός» (ALPHA)

Τη μάθαμε πέρυσι. Κορίτσι-σκάνδαλο στον «Σασμό» ως η Θεοδώρα που ορμώμενη από έναν άδοξο έρωτα εκδικείται με σκληρότητα όσους βρίσκονται γύρω της. Η Δανάη Παππά σίγουρα είναι πολύ όμορφη. Δεν είναι όμως μόνο αυτό που μαγνητίζει στην οθόνη. Εχοντας αναλάβει έναν όχι τόσο πρωταγωνιστικό ρόλο στην πιο δημοφιλή σειρά της περασμένης σεζόν έγινε η ωραία κακιά της τηλεόρασης. Τηλεοπτικά τη μάθαμε ως Αννα Ραζή στο «Τατουάζ» του Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος την είχε εντοπίσει μέσω Ιnstagram.

Η Δανάη Παππά (Θοδώρα | Σασμός) στο Happy Day | 17/1/2022


Θα ακολουθήσουν οι «Οκτώ λέξεις» στον ρόλο της Ρωξάνης Δημοπούλου. Στον «Σασμό» ίσως της δόθηκε η ευκαιρία να ωριμάσει λίγο παραπάνω υποκριτικά σε έναν ρόλο με αρκετές διακυμάνσεις.
mauromati
Ηλιάννα Μαυρομάτη (ALPHA)

Ηλιάνα Μαυρομάτη
«Αυτή η νύχτα μένει» (ALPHA)

Θα ενσαρκώσει τη Ζέτα, μία τραγουδίστρια με σκοτεινό παρελθόν. Με φόντο το «Oνειρο», ένα σκυλάδικο του Αγρινίου, παρακολουθούμε τις ζωές διαφορετικών ανθρώπων και διαφορετικών κόσμων σε μία από τις πλέον αναμενόμενες σειρές της φετινής σεζόν, «Αυτή η νύχτα μένει», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή. Οταν τη πρωτοείδαμε στις φωτογραφίες που συνόδευσαν την αναγγελία της σειράς κάτι μας θύμισε. Στην πορεία έγινε γνωστό ότι είναι κόρη των ηθοποιών Βασίλη Μαυρομάτη και Λίλας Καφαντάρη, οι οποίοι και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο ώστε να ασχοληθεί και η ίδια με την υποκριτική. Η ομοιότητα με τη μητέρα της είναι καταπληκτική. Εκείνη πάλι όλα αυτά τα χρόνια δουλεύει αθόρυβα και αποφεύγει να κάνει φασαρία, πατώντας πάνω σε ένα οικογενειακό παρελθόν, το οποίο ίσως και να τη διευκόλυνε αλλά αρνήθηκε να το επιβεβαιώσει... Οι ερμηνείες της στο θέατρο και τον κινηματογράφο την έχουν κάνει να ξεχωρίσει.
liantou
Αφροδίτη Λιάντου (MEGA)

Αφροδίτη Λιάντου
«Η γη της ελιάς» (MEGA)

Δεν θα την ανακαλύψουμε φέτος. Από την περασμένη χρονιά κατάφερε να κατακτήσει έδαφος που πολλοί θεώρησαν ότι της χαρίστηκε επειδή είναι κόρη της Εβελίνας Παπούλια. Ακόμη και όσοι το ισχυρίστηκαν το ξέχασαν. Γιατί εκείνη δίχως να την απαρνηθεί, πάτησε στα πόδια της και δρασκέλισε τη γη της Μάνης ως Μυρτάλη, που έγινε από τους πλέον δημοφιλείς χαρακτήρες της σειράς του Ανδρέα Γεωργίου. Είναι εξωτικά όμορφη, χορεύει, τραγουδάει και παίζει πολύ καλά, αλλά ευτυχώς δεν δίνει πολλές συνεντεύξεις. Ευτυχώς έχει δώσει κάποιες η μαμά της και σε κάποια σημεία φωτίστηκε και η ζωή της κόρης της. «Ημουν ο άντρας και η γυναίκα της οικογένειας. Εγώ μεγάλωσα την Αφροδίτη. Με βοήθησαν η μητέρα και η θεία μου. Ολες οι μητέρες που δουλεύουν πιστεύω ότι χάνουν χρόνο από την ευτυχία που μπορεί να σου δώσει η μητρότητα. Ξέρω ότι έχω χάσει πολλά τεύχη από την κόρη μου με στεναχωρεί. Αλλά, εντέλει, ο χρόνος μας ήταν ουσιαστικός. Νομίζω ότι η Αφροδίτη δεν θα είχε μάθει, άτυπα μεν, πράγματα από μένα. Βλέποντάς με να παλεύω έμαθε, σεβάστηκε, εκτίμησε. Κάποια στιγμή μού είπε ότι θέλει να κάνει τραγούδι, να γράφει μουσική, στίχους και το σπούδασε. Μου αρέσει που είναι καλλιτέχνις».
lampiri
Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ (ΑΝΤ1)

Μάρθα Λαμπίρη - Φεντόρουφ
«Παγιδευμένοι» (ΑΝΤ1)

Υποδύεται μια νεαρή, μάχιμη δικηγόρο. Ο ρόλος της στην σειρά «Παγιδευμένοι» στον ΑΝΤ1 τη θέλει έξυπνη, σπιρτόζα, πεισματάρα και δυναμική, να μετέρχεται όλων τα μέσα για να φτάσει στην αλήθεια, ακόμη και παράτυπα. Οταν ήταν ακόμη φοιτήτρια, ο πατέρας της καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για ένα έγκλημα που δεν είχε κάνει, γεγονός που καθόρισε τον χαρακτήρα της. Μετά τη φυλάκισή του έγινε αρχηγός και προστάτης της οικογένειάς της.



Λατρεύει τη μικρή αδελφή της, Μυρτώ, ενώ η σχέση της με τη μεγαλύτερη αδελφή της δοκιμάζεται συνεχώς. Δεν θέλει ποτέ να δείχνει αδύναμη και έχει έναν δικό της τρόπο να αντιμετωπίζει τον πόνο. Η συνάντησή της με τον Δημήτρη θα είναι καθοριστική και θα τη φέρει αντιμέτωπη με όλα όσα προασπίζεται. Οταν θα βρεθεί μπροστά σε ένα τεράστιο ηθικό και συναισθηματικό δίλημμα θα συγκρουστεί με όλους όσους αγαπά...

Συναρπαστικό με βάση την περιγραφή, όμως η ίδια έχει κάνει ήδη μια καλή διαδρομή. Πειραιώτισσα, με καταγωγή από Ελλάδα και Πολωνία, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Οπως θα πει και η ίδια άλλωστε, «πιθανώς η ανάγκη για την υποκριτική να υπήρχε ανέκαθεν μέσα μου. Οταν ήμουν μικρή τη μία ήθελα να γίνω στρατιωτικός και την άλλη μπαλαρίνα. Τη μία έμπορος και την άλλη αστροναύτης. Ηθελα να γίνω τα πάντα. Συνειδητά, όμως, την επέλεξα όταν ήμουν στο Λύκειο. Εκεί μπήκε στη ζωή μου η αγαπημένη μου δασκάλα κυρία Αγγελάκη, μαζί της και το θέατρο. Από τότε μέχρι και σήμερα, κάθε μέρα, αμφισβητώ και τελικά επιβεβαιώνω ξανά την επιλογή μου».

Ελενα Πιερίδου
«Γλυκάνισος» (ΣΚΑΪ)

Διόλου παράδοξο στη σύγχρονη μυθοπλασία να τροφοδοτείται ο πυρήνας του σεναρίου από ερωτικές ιστορίες προσφύγων με ντόπιους. Κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας, στοιχείο της σημερινής ζωής, ευχάριστη συνέπεια ενός νέου κόσμου που θέλει τους λαούς να συναντιούνται έστω και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ενα γνώριμο πρόσωπο, από την εποχή της σειράς του Ανδρέα Γεωργίου «Τατουάζ», έρχεται να υποδυθεί τη Ραζάν από τη Συρία. Είδε τους δικούς της να πεθαίνουν από βομβαρδισμό στο χωριό της και την πατρίδα της να διαλύεται.

ellen_pierre_57840124_882929922054128_1674809462442362785_n


Η οικογένειά της κατάγεται από τους Κρητικούς μουσουλμάνους της Συρίας και η ίδια γνωρίζει καλά ελληνικά. Με τον Καρίμ αγαπιούνται δυνατά, στηρίζουν ο ένας τον άλλον και ετοιμάζονται να παντρευτούν - δεν υπάρχει όμως έρωτας στη σχέση τους. Οταν μετά από ένα αναπάντεχο γεγονός μπαίνει στη ζωή της ο Στρατής, όλα γύρω της ανατρέπονται. Ο έρωτάς τους είναι μεγάλος, δυνατός και προκαλεί αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα...

Η Ελενα Πιερίδου με αυτόν τον ρόλο επιστρέφει στην τηλεόραση. Για να βρεθεί αντιμέτωπη τηλεοπτικά με την αδελφή της Ιφιγένεια Πιερίδου, η οποία υποδύεται την Ευτυχία, στη «Γη της ελιάς» στο MΕGA. Από τα πρόσωπα που φέτος θα συζητηθούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμοί, εμπόριο ναρκωτικών και ληστείες: Η εγκληματική δράση των 22 συλληφθέντων της Πολυτεχνειούπολης

Βασίλης Καραμητσάνης: Ο άρχοντας του animation

Διπλό «ράπισμα» Αθήνας και Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Ερντογάν - Στο στόχαστρο των Τούρκων και οι ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ