Έρευνα: Οι άνδρες κάνουν καλύτερο σεξ με συναισθηματικά ασταθείς γυναίκες

couple_sex

Κι ενώ οι άνδρες απολαμβάνουν τη συναισθηματική αστάθεια, οι γυναίκες αποκαλύπτουν ότι οι γυναίκες αναζητούν λιγότερο ευχάριστους συντρόφους 

Πότε οι άνδρες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ και πότε οι γυναίκες; Ενδιαφέρουσες είναι οι απαντήσεις που προέκυψαν από μελέτη γερμανών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research, καθώς αποκαλύπτεται ότι η σεξουαλική απόδοση ενός συντρόφου μπορεί να επηρεάζεται όχι μόνο από τη σωματική, αλλά και από την ψυχική του κατάσταση.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες κάνουν καλύτερο σεξ με συναισθηματικά ασταθείς γυναίκες, ενώ οι γυναίκες έχουν καλύτερες σεξουαλικές σχέσεις με λιγότερο ευχάριστους συντρόφους.

Η έρευνα έγινε σε περίπου 1.000 συμμετέχοντες στη Γερμανία, από ομάδα με επικεφαλής την Julia Velten του Πανεπιστημίου Bochum, με συνεντεύξεις μέσω τηλεφώνου.

Οι ερευνητές εντόπισαν ότι «οι άνδρες που είναι διεξοδικοί και ευσυνείδητοι μπορεί να νιώθουν την ανάγκη να ικανοποιήσουν τις συντρόφους τους σεξουαλικά, πράγμα που μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα και στη σεξουαλική απόδοση του συντρόφου τους».

Για τις γυναίκες η έρευνα αφορούσε τη σεξουαλική ικανοποίηση, τη διέγερση, την επιθυμία, τον πόνο και τη συχνότητα του οργασμού. Για τους άνδρες η έρευνα επικεντρώθηκε στη στυτική λειτουργία, αλλά περιελάμβανε ερωτήσεις και για την επιθυμία, τη σεξουαλική ικανοποίηση και τον οργασμό.

Όλοι οι μετέχοντες στην έρευνα ήταν σε μακροχρόνιες σχέσεις και είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 51 έτη.

Κομβικό σημείο της έρευνας αφορά στο συνειδησιακό των συμμετεχόντων. Η συνείδηση περιγράφεται ως χαρακτηριστικό που περιλαμβάνει την αυτοπειθαρχία, την τάξη και τη φιλοδοξία, που συνδέονται με υγιή σεξουαλική λειτουργία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες επωφελήθηκαν σεξουαλικά από συντρόφους με παρόμοια χαρακτηριστικά – κυρίως τα θετικά. «Σε άνδρες που έχουν εύκολα ερωτικές φαντασιώσεις ή οπτικά ερεθίσματα, το να έχουν σύντροφο που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο μπορεί να διευκολύνει τη σεξουαλική λειτουργία» υποστηρίζουν οι ερευνητές.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

η μετάφραση/απόδοση

του άρθρου έχει πρόβλημα ή το νόημα δόθηκε περιληπτικά και δεν ανταποκρίνεται στον τίτλο. Πώς προκύπτει η συναισθηματική αστάθεια , η ασυμβατότητα , οι "λιγότερο ευχάριστοι" παρτενέρ; Κάτι πήγαινε να πει αλλά..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Αντίγραφο του: Είναι απιστία ο αυνανισμός;

Ο Θάνος Ασκητής μας εξηγεί για το αν μπορούμε να πούμε ότι ο αυνανισμός, τόσο για τον άνδρα όσο και για τη γυναίκα, είναι απιστία, όταν βρισκόμαστε σε σχέση.

sex-performance01

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το οποίο διεξάγεται στη Ρωσία και οι ποδοσφαιριστές των 32 χωρών δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, προκειμένου να κερδίσουν και να κάνουν τους συμπατριώτες τους περήφανους.

1
diakopes_zevgari

Τσακωμοί, προβλήματα στο σεξ και βαρεμάρα σκοτώνουν τον έρωτα στις διακοπές – Τι δείχνει έρευνα για τις κοινές διακοπές των ζευγαριών

3