Ενας παντρεμένος άνδρας στο μυαλό μιας ερωμένης

Ενας παντρεμένος άνδρας στο μυαλό μιας ερωμένης

«Η σφαλιάρα, γιατρέ μου, ήρθε για τα καλά όταν μου ομολόγησε ότι δεν θέλει να χωρίσει τη γυναίκα του και να εγκαταλείψει την οικογένειά του για τη σχέση μας»

Η συνέχεια της ιστορίας που  μας απασχόλησε την προηγούμενη Κυριακή, εστιασμένη στην 32χρονη ανύπαντρη γυναίκα που «τα ’μπλεξε» με τον 48χρονο παντρεμένο, διατηρώντας μαζί του τρία χρόνια δεσμό, συνεχίζεται στο παρόν άρθρο, περιγράφοντας ουσιαστικά μια θορυβώδη συνεδρία που έζησα με το ιστορικό της, αλλά και την ανάγκη της να πάρει απαντήσεις από μένα. 

Χαρακτηριστικό αυτής της συνάντησής μας είναι το ύφος που χρησιμοποιεί ως το τρίτο πρόσωπο ενός τριγώνου που φυσικά είναι η κορυφή του, με βάση τον γάμο του «άτακτου» αλλά και πολλά υποσχόμενου άνδρα που θα «έκλεινε την πόρτα» του γάμου πίσω του, αφήνοντας τη γυναίκα και τα δυο παιδιά τους…

Καταγράφοντας το υπόλοιπο της συνεδρίας μας, η μοιραία γυναίκα εξιστορεί περισσότερο τα της σχέσης της:
«Δύο χρόνια, στη διάρκεια του δεσμού μας, συνειδητοποίησα ότι είχα μπει πλέον για τα καλά ως “τρίτο πρόσωπο” στην παράλληλη ζωή του γάμου του και αυτό άρχισε να μη μου αρκεί, καθώς ένιωθα ότι είχα την ανάγκη να επενδύσω συναισθηματικά σε εκείνον και να κάνω  όνειρα για το μέλλον μας. Δεν αντιλαμβανόμουν τη δίνη που είχα μπει μέσα, καθώς λειτουργούσα παγιδευμένη σε μια διαδικασία σύγκρισης, διεκδίκησης και καβγάδων που γεννιόντουσαν μεταξύ μας, στην προσπάθειά μου να τον φέρω περισσότερο κοντά μου, αισθανόμενη ότι κι εκείνος ετοίμαζε τη βαλίτσα του για να έρθει να μείνει μαζί μου. 

Καταλαβαίνοντας, όμως, ότι ο χρόνος κύλαγε χωρίς ουσιαστικά να οδηγεί πουθενά, εκτός από τις δικαιολογίες και τις υποσχέσεις “του σήμερα και αύριο…”, είχα αρχίσει ψυχολογικά να φθείρω τον εαυτό μου και να γεμίζω το μυαλό μου με θυμό, απελπισία και αίσθημα αδιεξόδου. Δεν τον είχα όταν τον ήθελα και ένιωθα ότι ήμουν “ένα ευχάριστο διάλειμμα” της διπλής ζωής του».

Την παρακολουθούσα που όσο μιλούσε τόσο φούντωνε και κοκκίνιζε, ζώντας την περιγραφή της, απλώνοντας τον θυμό της πάνω στο γραφείο μου. 

«Η σφαλιάρα, γιατρέ μου, ήρθε για τα καλά όταν μου ομολόγησε ότι δεν θέλει να χωρίσει τη γυναίκα του και να εγκαταλείψει την οικογένειά του για τη σχέση μας».

Εκεί κατέρρευσε. Η τραγικότητα συνάντησε το έντονο κλάμα της και ο λόγος της ξεφούσκωσε και έγινε αθόρυβος, σχεδόν φτωχός. Τότε κατάλαβα ότι ήθελε να της μιλήσω και να της εξηγήσω τι ακριβώς συνέβη σ’ αυτή τη σχέση και ποιος ήταν ο δικός της ρόλος, χωρίς να σκεφτώ ότι είναι πολύ πιθανόν να ζητούσε παρηγορητική υποστήριξη, αισθανόμενη θύμα εκείνου που εκμεταλλεύτηκε τα συναισθήματά της και σκότωσε την ελπίδα της ότι θα μπει μέσα στη ζωή της. Το μόνο που έμεινε αναλλοίωτο ήταν το σεξ. Γυμνό, έντονο, αισθησιακό και απόλυτο, τους ένωσε ως εραστές, αλλά δεν τους ένωσε ως συντρόφους. 

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας ρεαλιστικός επίλογος μιας ερωμένης που κλέβει την παράσταση του σαρκικού πάθους, αλλά χάνει από τη σταθερότητα και τη συντηρητική λογική χρέωση του βολεμένου παντρεμένου άνδρα που δεν αφήνει το σπίτι του και τα παιδιά του και απλά τυλίγεται στα σεντόνια του σεξουαλικού πάθους και της «αμαρτίας».

Ο ίδιος δεν έχασε ούτε κέρδισε τίποτα από αυτή την ιστορία που μάλλον τον δικαίωσε στη ναρκισσιστική ρηχότητά του και του πρόσφερε τη σεξουαλική επιβεβαίωση του ανδρισμού του μέσα από τον παράνομο δεσμό του. 

Οταν τη ρώτησα αν εκείνος διατηρούσε σεξουαλικές επαφές και με τη γυναίκα του, νομίζω ότι από ευγένεια και σεβασμό προς το όνομά μου δεν μου επιτέθηκε λεκτικά, αισθανόμενη ότι προσβάλλω την άκρατη σεξουαλικότητά της, που ως Κίρκη τον κρατούσε στο κρεβάτι της. Ισως η σκέψη της αρκέστηκε σε αυτό, δεν πήγε πιο μέσα για να δει τη ζωή του μέσα στον γάμο του, κάτι άλλωστε που δεν την ενδιέφερε και δεν τη συνέφερε. Οταν, όμως, κατάλαβε ότι εκείνος δεν θα έφευγε από την οικογενειακή του στέγη, τότε πλημμύρισε με θυμό αλλά και ένταση τη σκέψη της, γκρεμίζοντας τη σιγουριά και την επιρροή που πίστευε ότι του ασκούσε.

Προσπάθησα να της εξηγήσω ότι έζησε μια σχέση που ήξερε από την αρχή τους κανόνες της, ότι είχε μια ισχυρή παρουσία ως ερωμένη (τίτλος τιμής μιας γυναίκας που κυριαρχεί ιδανικά στο μυαλό ενός άνδρα, που δεν υπάρχει η φθορά, η δέσμευση και η καταπίεση), την οποία εκείνος χάρηκε και απόλαυσε, εξασφαλίζοντας μέσα από τις ψευδαισθήσεις το συναισθηματικό κάλυμμα που εκείνη χρειαζόταν για να «σκεπαστεί» μαζί του. Της είπα ότι, ως ερωμένη αυτής της σχέσης, δεν πρέπει να αισθάνεται μειωμένη, φθηνή και χρησιμοποιημένη από τον «απατεώνα» παντρεμένο. 

Εξάλλου, έζησαν ωραίες και δυνατές στιγμές. Το λάθος ήταν όταν εκείνη ζήτησε το σωστό, να γίνει δηλαδή η σύντροφός του. Εκεί γκρεμίστηκαν όλα. Αυτή άδειασε, εκείνος έφυγε. Τώρα πενθεί την απώλειά του, που όμως ποτέ δεν τον κατέκτησε συναισθηματικά. Γιατί πάντα ο παντρεμένος άνδρας, όταν δεν χωρίσει, ζητάει την αγκαλιά της ερωμένης, χωρίς τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που του δίνει ο γάμος. Εκεί χάθηκε και η δική τους σχέση. 

Η ερωμένη δεν θέλησε να συνεχίσει αυτό τον ρόλο. Ξέχασε ότι εκείνος ήταν δεσμευμένος με την οικογένειά του και πίστεψε ότι θα μπορούσε να κλέψει την παράσταση και να μπει δίπλα του, ακυρώνοντας ό,τι αυτός κουβαλούσε μέσα από τα ψέματα και τις αλήθειες του…
Στο τέλος της συνεδρίας το κυρίαρχο σκεπτικό μου είναι ότι πονάει ως γυναίκα που αισθάνθηκε προδομένη, γιατί εκείνη πίστεψε και έφυγε από τον ρόλο που εκείνος της έδωσε, αλλά κέρδισε και ως γυναίκα, της οποίας δεν της αξίζει ένας παντρεμένος που μπαίνει μέσα στο σπίτι της για να ξαναφύγει, εφόσον εκείνη τον ήθελε ως σύντροφο και τον ξεπέρασε ως άνδρα που ανήκει αλλού και απλώς την έβλεπε «αλλού».

Νομίζω ότι ηρέμησε αρκετά. Οχι, φυσικά και δεν της χρέωσα το νερό που ήπιε και τα χαρτομάντιλα που χάλασε, ωστόσο της χρέωσα τον λάθος ρόλο που έπαιξε, γιατί εκείνη ξεκίνησε ως ερωμένη και ήθελε να γίνει σύντροφος.

Λάθος στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Η ανάγκη της, όμως, να κάνει μια σχέση που δεν θα αρχίζει και θα τελειώνει στο κρεβάτι είναι στο χέρι της και σίγουρα αυτός που θα είναι μαζί της θα θέλει και θα μπορεί να ζήσει και να μοιραστεί όχι μόνο φιλήδονες στιγμές, αλλά και σημαντικές ώρες μαζί της.

Από τον δρα Θάνο Ε. Ασκητή
νευρολόγο-ψυχίατρο, πρόεδρο του Ινστιτούτου
Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, τηλ.: 210 7789890, δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7797979 - Δευτέρα - Παρασκευή 10.00-14.00 και
16.00-20.00. Για θέματα άρθρων
που θα θέλατε να γραφτούν, παρακαλώ ενημερώστε μας
(e-mail: thanosaskitis@askitis.gr)


Διαβάστε περισσότερα άρθρα του Θάνου Ασκητή εδώ

ΣΧΟΛΙΑ (42)

Ελενα

Τι του βρήκε του 48χρονου;

Αντώνης

Με προβληματίζει που κάθε τόσο βλέπω τον κ. Ασκητή ή κάποιο άλλο γιατρό να περιγράφει με πολλλές λεπτομέρειες περιστατικά που του εμπιστεύτηκαν οι ασθενείς τους. Την έννοια του ιατρικού απορρήτου δεν την έχουν μάθει;

jim

Δεν αναφέρουν όμως ονόματα.

ΑΑΑ

Γνωρίζω περίπτωση 25αρας με 48αρη. Κανονικός έρωτας και ψυχικο δέσιμο. Γυμνασμένος και με εμφάνιση τουλάχιστον 10 χρόνια νεωτερου, και σεξουαλική ορμή καλύτερη από εικοσάρη. Μην βιάζεστε μερικές/οι να βαφτίζετε γέρους και γριες κάποιους/ες στην ηλικία αυτή. Υπάρχουν εξαιρέσεις. Σε πάνω από τους μισούς νέους πλέον κάτω των 30 υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στύσης λόγω διατροφής και ζωής.

Problem solved

Κάποιος ήδη παντρεμένος (ή παντρεμένη) κατά 95% ψάχνει απλά για σεξ για λόγους που δεν μας αφορούν. Η κυρία έψαξε για σύντροφο σε λάθος μέρος, έπαιξε κι έχασε, shit happen το αποδέχεσαι και πας παρακάτω.

ο άντρας ναι, η γυναίκα όχι

ο άντρας θέλει κάτι διαφορετικό και όχι απαραίτητα καλύτερο, η γυναίκα θέλει κάτι καλύτερο που είτε είχε και θέλει να το ξαναζήσει, είτε δε γουστάρει πια τον άντρα της. Τα δύο φύλα δε σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.

τ

και οι 2 κατι καλυτερο θελουν, σε κρεβατικο επιπεδο

Έμπειρη

Είμαι σίγουρη ότι είναι πολύ πλουσιος αυτός

Έλεος δηλαδή

Με τον σιτεμένο ρε κοπελιά

Γυναίκα

Για να έχει γκομενο τον 40φευγα μιλάμε για πολύ απελπισία

Έφη

Πιστεύω κόλλησε μαζί του γιατί ήταν παντρεμένος και δε μπορούσε να δει σοβαρά προβλήματα πχ την ηλικία του

DR

Ο Ασκητής σωστά και μαλακά της τα είπε. Η πραγματικότητα είναι αρκετά σκληρότερη και αν είχε έστω και λίγο καθαρή σκέψη η κυρία θα είχε λύσει το πρόβλημά της πολύ σύντομα και άκοπα. Η μόνη δικαιολογία της θα ήτανε, αν της έλεγε ψέμματα ότι δεν είναι παντρεμένος, αλλά όπως η ίδια ομολογεί, της το είπε από την αρχή. Αν δεν ήτανε καλά με το γάμο του αυτά είναι σάλτσες, την αλήθεια την δήλωσε ξεκάθαρα, είμαι παντρεμένος με παιδιά. Μετά από αυτό και χωρίς καμία αναστολή η κυρία φρόντισε να τον κρεβατώσει από το πρώτο κιόλας βράδυ. ONS με παντρεμένο. Πάμε να δούμε τώρα την ιστορία με ψυχρή αντρική λογική. Ο παντρεμένος έπερνε αυτό που ήθελε, αχαλίνωτο σεξ και συναισθηματική υποστήριξη. Αν είναι σαν τον μέσο Έλληνα, ένα διαζύγιο με διατροφή θα είναι οικονομικός θάνατος θα χάσει και τα παιδιά του, δεν θα μπορέσει να συντηρήσει και δεύτερη οικογένεια και πιθανόν να χάσει και την ερωμένη. Άρα lose-lose χωρίς καμία εξασφάλιση σε περίπτωση διαζυγίου. Αν είναι ιδιαίτερα ευκατάστατος πάλι δεν έχει σημαντικά κίνητρα να χωρίσει, έχει αρκέτο αριθμό παιδιών οπότε δεν χρειάζεται άλλα , είναι σε ηλικία που δεν έχει πλέον καμία λόξα να ξαναπαντρευτεί, γυναίκες σαν την κυρία προφανώς μπορεί να ξαναβρεί και ίσως είχε και αρκετές στο παρελθόν, η νόμιμη σύζυγος προφανώς έχει συμβιβαστεί και μπορεί να κινείται ελεύθερα με ερωμένες και να έχει και οικογένεια που τον περιμένει. Άρα το διαζύγιο μόνο σκοτούρες και νέα προβλήματα θα του φέρει. Ο τύπος θέλει να ξενοπηδάει και να περνά καλά όχι να βρει δεύτερη σύζυγο καινούρια παιδιά και υποχρεώσεις. Η κυρία είναι πλέον 32 πρέπει να σοβαρευτεί να δει την πραγματικότητα και να δράσει γρήγορα. Αξιόλογοι άντρες που να προτιμούν 30φεύγα γυναίκες δεν υπάρχουν. Σκληρό αλλά πραγματικό. Πρέπει να αφήσει πίσω την το πρόβλημα και να συμμαζέψει την ζωή της και με περισσότερη συνέση οι επιλογές την επόμενη φορά.

Βρε λες?

Η πιο σωστή ανάλυση - διατύπωση που γράφτηκε εδώ, χωρίς πλάκα. Μηπως είσαι ο Ασκητής ο ίδιος και μ' αυτόν τον τρόπο προσπαθείς να πεις αυτά που δεν μπορείς, λόγω πολιτικής ορθότητας, να πεις?

DR

Όχι δεν ειμαι ο ασκητης είμαι ενας που έχει καεί από τις γυναίκες όσο τουλάχιστον έκανα παιχνίδι!Γιατί πλέον στα 38 μου υπάρχει ξηρασία

μαρια

εσυ εισαι 38 αλλα προτιμας την ξηρασία απο μια τριαντάρα εως συνομήλικη... λύσεις τα δικα σου συμπλέγματα και ασε τις πολλες αναλύσεις για τις περιπτώσεις αλλων...

Ε μα αφού σου είπε ο άνθρωπος

Αν είσαι γυναίκα άνω των τριάντα δεν αξίζεις κάτι αξιόλογο, όπως προφανώς θεωρεί τον εαυτό του. Μα να χάσουμε τέτοιο κελεπούρι βρε φιλενάδα.

Γυναίκα

Ποια θα κοιτάξει τον 38αρη?

Μιχάλης77

+1

28ρης στα ντουζένια του

Σχολιάζω με απλό τρόπο. α) Αν κάποιος θέλει απλά το sex τότε η καλύτερη επιλογή είναι σχέση με παντρεμένες/ους. Εχουν λίγο χρόνο και δεν σε απασχολούν με τα γύρω-γύρω κλπ. Απο τότε που ενηλικιώθηκα πάντα είχα μια παντρεμένη (ανάμεσα 30-35 για καλύτερο συνειδητοποιημένο sex) για τον επιούσιο. Οι σχέσεις μου με ελεύθερες κοπελιές ήταν παράλληλες και δεν έχω μετανιώσει ποτέ για αυτό. β) Αν κάποιος/α έχει σχέση με παντρεμένο/η και θέλει συναισθηματικές προεκτάσεις κλπ είναι ηλίθιος/α ή κομπλεξικός/ή. Συνήθως το τρίτο πρόσωπο αν εμπλακεί συναισθηματικά είναι ο/η χαμένος/η της υπόθεσης αφού η εμπειρία μου μου λέει ότι όλοι/ες οι παντρεμένοι/ες θέλουν την ξεπέτα και μερικοί κάτι για να τονώσουν το εγώ τους. Αρα πλανώνται πλάνην οικτρά όσοι επιθυμούν το παραπάνω. Βέβαια θα μου πείτε βρέθηκαν τόσοι βλαμμένοι και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ που θα έσκιζε τα μνημόνια, θα έλεγε Go back madame Merkel και θα έδινε 13η σύνταξη, δεν θα πιστέψουν τον/ην παντρεμένο/η που για να γ@μ..σει(θεί) θα φλομώσει στο ψέμα ότι περπατάει, πετάει ή κολυμπάει;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Αντίγραφο του: Είναι απιστία ο αυνανισμός;

Ο Θάνος Ασκητής μας εξηγεί για το αν μπορούμε να πούμε ότι ο αυνανισμός, τόσο για τον άνδρα όσο και για τη γυναίκα, είναι απιστία, όταν βρισκόμαστε σε σχέση.

sex-performance01

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το οποίο διεξάγεται στη Ρωσία και οι ποδοσφαιριστές των 32 χωρών δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, προκειμένου να κερδίσουν και να κάνουν τους συμπατριώτες τους περήφανους.

1
diakopes_zevgari

Τσακωμοί, προβλήματα στο σεξ και βαρεμάρα σκοτώνουν τον έρωτα στις διακοπές – Τι δείχνει έρευνα για τις κοινές διακοπές των ζευγαριών

3