Ποια είναι τα απαραίτητα στοιχεία για μια σωστή σχέση;

Ποια είναι τα απαραίτητα στοιχεία για μια σωστή σχέση;

Ο άνθρωπος έχοντας διανύσει τα πρώτα 6 χρόνια της ζωής του ως βρέφος και νήπιο ζώντας την ερωτική εξάρτηση και σχέση με την μητρική φροντίδα – ως ο έρωτας της ζωής του – ξεκινά να ωριμάζει ψυχο – συναισθηματικά στο κλείσιμο της παιδικής περιόδου (6-12 έτη)

Το ταξίδι αυτό συνεχίζεται στην περίοδο της εφηβείας και οργανώνεται με την είσοδο στην ενήλικη ζωή, που είναι και η αρχή της αυτονομίας του. Με τον τρόπο αυτό, διαμορφώνει την ψυχοκοινωνική του ταυτότητα, που χαρακτηρίζεται από το φύλο του, το σεξουαλικό του ρόλο και τη σεξουαλική του συμπεριφορά.

Σκοπός τους είναι η αναζήτηση της συντροφικότητας και της ψυχικής πληρότητας που έρχονται μέσα από την σεξουαλική και συναισθηματική επικοινωνία με έναν άλλο άνθρωπο. Καθοριστικός σταθμός του εαυτού του είναι η συναισθηματική επένδυση της αγάπης που συνυπάρχει μέσα από τα δύο μεγάλα πρόσωπα της ζωής του… τη σύντροφό του και το παιδί του.

«Ο άνθρωπος ουσιαστικά ζει από τη γέννηση μέχρι το θάνατο έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κύκλο ζωής με τον ίδιον να πρωταγωνιστεί και να αποφασίζει τόσο στο κάθε μέρα του όσο όμως και στις προσδοκίες που χτίζει για το αύριο του.»

Βασικά γνωρίσματα μιας σχέσης, είναι:

- η προσωπικότητα του κάθε συντρόφου, η σεξουαλική έλξη ανάμεσα τους, η επικοινωνία, τα κοινά ενδιαφέροντα και οι στόχοι τους, η ψυχική επαφή, η κοινή βιωματική πορεία και οι προσωπικές επιλογές του κάθε μέλους. Πιο συγκεκριμένα, βασικοί συντελεστές είναι: η επικοινωνία, το σεξ και η ψυχική επαφή.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Ανδρεας.

AΓΑΠΗ αμοιβαια , ειλικρινεια , αλληλοσεβασμος, αλληλοστηριξη, ερωτας, και απουσια εγωισμου .

για να δούμε

οι γυναίκες δεν είναι ειλικρινείς, είναι η βιολογία τους τέτοια. Επιβίωναν πάντα μέσω χειραγώγησης, αυτό ξέρουν αυτό κάνουν. Λένε ψέμματα, τέλος. Η γυναίκα σέβεται μόνο άντρα ανώτερο της, την ισχύ. Ο άντρας δε χρειάζεται τη στήριξη της γυναίκας, καλοδεχούμενη με τους δικούς του όρους, αλλά αχρείαστη. Η γυναίκα ερωτεύεται μόνο αυτόν που σέβεται και θαυμάζει, διαφορετικά είναι αδύνατο. Ο άντρας ΠΡΕΠΕΙ να βάζει τον εαυτό του πάνω από τη γυναίκα, διαφορετικά χάνει τη θέση ισχύος που έχει και πέφτει στα μάτια της γυναίκας. Μην ακούτε τι λένε οι γκόμενες, να βλέπετε τι κάνουν.

ο άντρας πρέπει να είναι αρσενικό

και η γυναίκα θηλυκό. Αυτά.

ΑΓΑΠΗ

Υποχωρητικότητα ,Ενότητα (ψυχική ,πνευματική,σωματική )μιλάμε για υγιή άτομα, που σκοπός τους είναι να κάνουν μια φυσιολογική οικογένεια . Και να έχουν επίγνωση ότι ο άνδρας + η γυναίκα =1 Η οικογένεια θα χτίσει τον οικο της. επάνω στο Θεμελιο που είναι Ο Ιησούς Χριστός της ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ , και όχι των θρησκειών.

άντε πάλι, ας αρχίσουμε

Οι γυναίκες δεν αγαπάνε άνευ όρων παρά μόνο τα παιδιά τους, δε μπορούν να αγαπήσουν όπως οι άντρες. Δε μπορείς να υποχωρήσεις ούτε εκατοστό στη γυναίκα, το εκλαμβάνει ως ένδειξη αδυναμίας. 10 φορές θα σε προκαλέσει? Δέκα φορές πρέπει να τη νικήσεις. Μπορεί να είναι =1, αλλά δεν είναι 50+50. Η γυναίκα είναι κατώτερη. Ο άντρας είναι ο γιατρός, η γυναίκα η νοσοκόμα.

@14:32* Μιλαμε

Για υγιεις οικογένειες, που το βλέμμα τους , και πορεία τους συμφωνούν με τον Λογο του Θεου, της Καινης Διαθηκης , και οχι των θρησκειων.Αν εργάζονται και οι δυο, ενας κοινός λογαριασμός στην τράπεζα. Νομιζω παρατηρεις τι συμβαίνει γυρω μας, που εχει καταστραφεί ο οικογενειακος και κοινωνικος ιστος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Αντίγραφο του: Είναι απιστία ο αυνανισμός;

Ο Θάνος Ασκητής μας εξηγεί για το αν μπορούμε να πούμε ότι ο αυνανισμός, τόσο για τον άνδρα όσο και για τη γυναίκα, είναι απιστία, όταν βρισκόμαστε σε σχέση.