Τελικά όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι;

Τελικά όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι;

Καθώς άντρες και γυναίκες συναντώνται μεταξύ τους, καθένας από την πλευρά του προσπαθεί να εξιχνιάσει ένα συχνά αξεδιάλυτο μυστήριο: «τι θέλει ο άλλος από μένα;»

Στην απύθμενη άβυσσο που υπάρχει ανάμεσα σε μένα και τον άλλον, αναζητώ να βρω μία απάντηση ώστε να έχω έναν γνώμονα για να περιηγηθώ στην εμπειρία των σχέσεων.

Έτσι, σε μία απόπειρα εξοικείωσης με τον άλλον, για τον οποίο σε τελική ανάλυση δεν γνωρίζω τίποτα, σπεύδω να αποκωδικοποιήσω την επιθυμία του. Ψάχνω να βρω μία απάντηση σε αυτό το ερώτημα που με ταλανίζει, ώστε να καταλάβω ποιος είναι αυτός ο άλλος και αν στα αλήθεια μπορώ να τον εμπιστευτώ. Ο άλλος δεν μου απευθύνει μόνο μία αινιγματική επιθυμία, αλλά με φέρνει επίσης αντιμέτωπο με το γεγονός ότι εγώ ο ίδιος δεν γνωρίζω το αληθινά επιθυμώ, με φέρνει αντιμέτωπο με το αίνιγμα της ίδιας μου της επιθυμίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ (3)

μακιςςς

εγώ να σας πω τι έχω δει από τον εαυτό μου και από όσους κουβεντιάζω, παντρεμένους και μη. Η απάντηση μοιάζει πολύ απλή. Οι επιθυμίες παύλα προθέσεις χωρίζονται σε δύο επίπεδα. Πρώτον στο επιθυμητό και δεύτερο στο εφικτό. Το πρώτο είναι εύκολο και το δεύτερο περιπλέκεται. Ως προς το επιθυμητό, όλοι οι άνδρες που εγώ ξέρω, θέλουν να παντρευτούν σε κάποια φάση ώστε να έχουν παιδιά και οικογένεια και επίσης θέλουν να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις γιατί το σεξ με ένα σύντροφο πολύ γρήγορα ατονεί. Αυτό μάλιστα θεωρητικά στις περισσότερες περιπτώσεις βοηθάει το γάμο γιατί επιβραδύνει ή και αναστρέφει την ατονία του σεξ με την επίσημη σύντροφο. Αυτό είναι το επιθυμητό από το 100% όσων ξέρω. Το εφικτό είναι κάτι διαφορετικό και εκεί επέρχεται η διαφοροποίηση. Υπάρχουν αυτοί που συνάπτουν σχετικά εύκολα ή πολύ εύκολα φλερτ με το άλλο φύλο. Αυτοί ανεξαιρέτως το κάνουν κιόλας και το επιθυμητό ταυτίζεται με το εφικτό. Υπάρχουν και αυτοί που δυσκολεύονται να συνάψουν τέτοιες σχέσεις. Αυτοί μαζεύουν απωθημένα έως το σημείο έκρηξης ή την κατάθλιψη. Πολλές φορές, αυτοί επικαλούνται "αρχές" και "ηθική" προκειμένου να συγκαλύψουν την αδυναμία τους και την κρυφή επιθυμία τους. Τέλος υποπτεύομαι ότι παρόμοια σκέφτονται και οι γυναίκες αν και συχνά "αποπροσανατολίζονται" από τα παιδιά με αποτέλεσμα να εμφανίζονται -για ένα διάστημα τουλάχιστον- πιο ήσυχες.

Χρηστος

Ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι. Απλα μερικοι ανδρες, μερικες γυναικες εχουν την ιδια νοοτροπια. Αλλά καθε ανθρωπος εχει τον χαρακτηρα του, τα βιωματα του κλπ. Δεν ειναι δυνατον να ειναι ιδιοι. Οι γενικευσεις ειναι λαθος.

Κωσταντής

Όλοι οι Αλβανοί ειναι ίδιοι; Ολοι οι πακιστανοί είναι ίδιοι; Όλοι οι μαύροι ειναι ίδιοι; Όλοι οι άντρες; Ρατσιστοφεμινιστές νεομαρξιστές προσέξτε. Εδω δεν ειναι Καναδάς...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Αντίγραφο του: Είναι απιστία ο αυνανισμός;

Ο Θάνος Ασκητής μας εξηγεί για το αν μπορούμε να πούμε ότι ο αυνανισμός, τόσο για τον άνδρα όσο και για τη γυναίκα, είναι απιστία, όταν βρισκόμαστε σε σχέση.