Οταν το σεξ πάει παντού...

Οταν το σεξ πάει παντού...

...και το καλοκαίρι δείχνει τα «πρέπει» και όχι τα «θέλω» ενός γάμου

Ο 58χρονος μουστακαλής με την κοιλίτσα του πετυχημένου άνδρα κάθεται απέναντί μου με ένα πονηρό χαμόγελο που κρύβει πολλά από αυτά που στη συνέχεια με δικαίωσαν. «Εχω πίεση και παίρνω φάρμακα, γιατρέ μου, και φοβάμαι ότι η σεξουαλική μου ζωή, τώρα το καλοκαίρι που είναι, ξέρετε, πιο απαιτητική, δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά», μου λέει. Η συνέχεια αποκαλυπτική, εστιάζει στην έντονη σεξουαλική ζωή του που, πέραν της γυναίκας του, μιας ζουμερής 58χρονης όπως μου είπε, ολοκληρώνεται με δύο ακόμη γυναίκες (καμάρι του ανδρισμού του και της γοητείας του) εκ των οποίων η μία παντρεμένη 45 ετών και η άλλη ανύπαντρη, με προσδοκία γάμου, 33 ετών. «Οπως καταλαβαίνετε, γιατρέ μου, οι απαιτήσεις είναι πολλές και οι στύσεις λίγες». Κάποια  στιγμή μου λέει χαρακτηριστικά: «Είμαι μαζί με τη γυναίκα μου 32 χρόνια! Ετσι, σεξ παίρνω και από αλλού! Οχι δηλαδή, ότι δεν την αγαπώ, αλλά τι να κάνουμε στο σεξ μετά από τόσα χρόνια; Και να σου πω και κάτι; Πιστεύω πως ούτε και αυτή θέλει να κάνουμε συχνά, γι’ αυτό και προφασίζεται διάφορες δικαιολογίες για να με αποφύγει. Βέβαια, όταν έχουμε επαφή, η αλήθεια είναι ότι το απολαμβάνουμε. Απλώς αυτό δεν γίνεται συχνά γιατί δεν το πολυθέλουμε». 

Τον κοίταγα με ενδιαφέρον και αναρωτιόμουν για το αίτημά του και τη στυτική δυσλειτουργία σχετικά με την ανάγκη του να ικανοποιήσει τις τρεις γυναίκες που περήφανα νιώθει γι’ αυτές ή για τον φόβο του πίσω από την πίεση και τα πολλά κιλά του μήπως πάθει καμιά ζημιά στη διάρκεια του σεξ. Το χαμόγελό του εξακολουθεί να κρέμεται στα χείλη του και η προσδοκία του για τη χαμένη του στύση κορυφώνεται με τη φράση που ουσιαστικά σφραγίζει και την παρουσία του στο γραφείο μου: «Σε λίγες μέρες η γυναίκα μου θα φύγει με τα παιδιά για το νησί. Εγώ θα μείνω εδώ για δουλειά, αλλά θα δω και περισσότερο τις δύο γυναίκες, οπότε πρέπει να μπορέσω να τα πάω καλύτερα. Σκέφτηκα να κόψω το φάρμακο για την πίεση, γιατί πιστεύω ότι αυτό μου κάνει τη ζημιά».

Μια ακόμη περίπτωση καλοκαιρινής ανδρικής περιπέτειας, όπου το «ξινό» παίζει έντονα για έναν άνδρα παντρεμένο και με σεξουαλική μονοτονία, ο οποίος γεύεται όμως ξαφνικά τους καρπούς άλλων δένδρων, άγουρων και ώριμων! Μάλιστα, για μια ακόμη φορά, η πίεση και τα φάρμακά της είναι υπεύθυνα για τη στυτική δυσλειτουργία, όπως υποστηρίζει με περισσή αφέλεια ο επίδοξος εραστής των σχεδόν 60 χρόνων. Αγνοεί βέβαια ότι εάν κόψει τα φάρμακα, σε κάποια αγκαλιά θα μείνει «ξερός», αφού η υπέρταση θα τον στείλει στον Αγιο Πέτρο ή στην κόλαση για τους αυστηρά θρησκευόμενους. Οσο για το «ξινό», είναι μέρος του μακροχρόνιου γάμου και του γλυκού σεξ που οι δύο σύζυγοι απολαμβάνουν μετά από ένα βαρύ φαγητό και με το σάκχαρο στα ύψη! 

Γιατί μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, πολλά «ξινά» προκύπτουν, κάνοντας άνδρες και γυναίκες να λιμπίζονται αυτά που ο χειμώνας κρύβει επιμελώς και τα αποκαλύπτει με θρασύτητα και πρόκληση ο αφρός της θάλασσας. Οι προκλήσεις πολλές, τα φλερτ διάχυτα και οι παντρεμένοι να «βογκούν» μέσα στην καλοκαιρινή ζέστη, όχι από τον καύσωνα, αλλά από την κάψα τους διότι δεν μπορούν να γευτούν τη χαρά «ενός άλλου σεξ». Γι’ αυτό, το καλοκαίρι γίνεται δύσκολο και δείχνει σε πολλούς ανθρώπους τα «πρέπει» και όχι τα «θέλω» ενός γάμου.

Περνώντας οι μέρες όπου οι άνθρωποι θα βρεθούν γυμνοί και ντυμένοι μπροστά στη ζωή της σχέσης τους με τα μάτια στραμμένα αλλού, ας έχουν τη δύναμη να εκφράσουν την εικόνα που μπορούν να δώσουν και να πάρουν από το ταίρι τους, με το οποίο για πολλά χρόνια είναι αναγκασμένοι να κάνουν έρωτα. Με μια σημαντική διαφορά όμως: η εικόνα αυτή να είναι προκλητική, να έχει το μήνυμα του πόθου και της φαντασίωσης. Να ζει την καλοκαιρινή της νύχτα και να ξυπνάει οργασμικά, ικανοποιημένη για όλα αυτά που η μακροχρόνια πορεία προσφέρει. Διαφορετικά, ναι, υπάρχει και ο άλλος δρόμος που συναντάει το σεξ, την απόλαυση, τη φυγή και, κυρίως, την προσωπική ικανοποίηση. 

Οσο για τον κύριο που κυνηγάει τρεις γυναίκες και την υπέρτασή του, του έθεσα ένα βασικό ερώτημα: Ποια από τις τρεις γυναίκες τον ικανοποιεί περισσότερο; 


Από τον δρα Θάνο Ε. Ασκητή
νευρολόγο-ψυχίατρο, πρόεδρο του Ινστιτούτου
Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, τηλ.: 210 7789890, δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7797979 - Δευτέρα - Παρασκευή 10.00-14.00 και
16.00-20.00. Για θέματα άρθρων
που θα θέλατε να γραφτούν, παρακαλώ ενημερώστε μας
(e-mail: thanosaskitis@askitis.gr)


Διαβάστε περισσότερα άρθρα του Θάνου Ασκητή εδώ

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Κάτοικος εξωτερικού

Καμία δε θα το παραδεχτεί εύκολα. Τουλάχιστο όχι ανοιχτά. Φυσικά και ειναι το οικονομικό στη μέση διότι όλες μα όλες θέλουν να νιώθουν ασφάλεια και να καλοπερνάνε. Κάτι που δεν ειναι κακό στην τελική αρκεί να μην εχεις ψευδαισθησεις. Fair enough. Ειναι μια δίκαιη συνδιαλλαγή μεταξύ ενηλίκων. Τώρα αν εσύ νιώθεις όπως ο ασθενής επάνω και έχεις στρεβλή εικόνα του εαυτού σου και των δυνατοτήτων σου τότε ακόμα καλύτερα για τις γυναίκες να περνάνε την γραμμή που θέλουν. Ειναι δύσκολο να γερνάς όμως ακόμα πιο δύσκολο ειναι να αποδέχεσαι και να έχεις γνωθι σεαυτον.

Οράτιος

Θέλεις να μας πεις ότι η 33χρονη δεν έχει βρει αλλού το σεξ της ζωής της και το βρήκε στο γερόντι το 60χρονο? Είναι πελάτες σου ή τα βγάζεις από το μυαλό σου?

Καλά, καλά...

Το γεροντάκι να κατσει στ' αβγά του κι ας αρκεστει στην 58χρονη γυναίκα του. Δεν έγραψες όμως το σπουδαιότερο. Το χρήμα του. Που αυτό αρμέγει η 33χρονη και η... παντρεμένη 45άρα. Δεν θέλουν το γεροντίστικο σεξ του. Τα λεφτά του θέλουν, Θανούλη.

@ 10.39

Σίγα μην του πει ότι τον θέλουν για το ''χαρτί''. Τον παραμυθιάζει ότι είναι περιζήτητος στο κρεβάτι

Πακιστανός

Mε την πρώτη παράγραφό σου, Θάνο, γέλασα πολύ... Μας αναφέρεις τον 60άρη παππού σαν νεαρό που έχει τρεις γυναίκες και θέλει άλλες τόσες και... θέλει να παίρνει σεξ κι από αλλού. Ο 60άρης. Ειδικά με το ''...η άλλη ανύπαντρη, με προσδοκία γάμου, 33 ετών'', έγραψες!!! Εχεις ταλέντο στο γράψμο...Εύγε!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sex-performance01

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το οποίο διεξάγεται στη Ρωσία και οι ποδοσφαιριστές των 32 χωρών δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, προκειμένου να κερδίσουν και να κάνουν τους συμπατριώτες τους περήφανους.

1
diakopes_zevgari

Τσακωμοί, προβλήματα στο σεξ και βαρεμάρα σκοτώνουν τον έρωτα στις διακοπές – Τι δείχνει έρευνα για τις κοινές διακοπές των ζευγαριών

2
sxeseis-apistia-a1000

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», με το πέρασμα των ετών αλλάζει ο αριθμός των γυναικών που είναι άπιστες.