Παρίσι: Εντυπωσιακά σόου στην εβδομάδα ανδρικής μόδας

Παρίσι: Εντυπωσιακά σόου στην εβδομάδα ανδρικής μόδας

Οι παρουσιάσεις των διάσημων οίκων για τον επόμενο χειμώνα

000_1O6875
Πολλοί οίκοι μόδας παρουσίασαν τις κολεξιόν τους Φθινόπωρο-Χειμώνας 2020 στην Εβδομάδα Ανδρικής Μόδας του Παρισιού. Κάποια από τα show ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακά.

Ο Virgil Abloh εμφάνισε την τέταρτη κολεξιόν του για τον οίκο Louis Vuitton. Σύμφωνα με τα τον οίκο ειδών πολυτελείας, επρόκειτο για μια μελέτη «της εξελισσόμενης ανθρωπολογίας του κοστουμιού και του επαναπρογραμματισμού των κωδίκων ένδυσης». Εμπνευσμένο από «τους τύπους που μετακινούνται από και προς την πόλη», το show έκλεισε με κρεασιόν διακοσμημένες με γαλανούς ουρανούς και φουσκωμένα άσπρα σύννεφα.

Για τον Christian Dior, ο Kim Jones άντλησε από τα αρχεία και την εικονογραφία της, μεταξύ άλλων, σχεδιάστριας αξεσουάρ Judy Blame και σχεδίασε για τον γαλλικό οίκο μια κολεξιόν διαχρονικής κομψότητας. «Είναι φόρος τιμής στην couture του Christian Dior με μια ερμηνεία της από την Judy Blame» δήλωσε ο Jones.

000_1O68V8
000_1O68VJ


Η προσήλωση του Pierpaolo Piccioli στην ομορφιά ήταν ακόμη μια φορά εμφανής στο show ανδρικής κολεξιόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2020 που σχεδίασε για τον Valentino. Το show περιλάμβανε και περφόρμανς από την FKA Twigs (την τραγουδίστρια, τραγουδοποιό και χορεύτρια Tahliah Debrett Barnett), ντυμένη σε λευκή τουαλέτα Valentino.

Κλείσιμο
«Η δουλειά της μόδας είναι να μας θυμίζει ότι η ομορφιά είναι μια ανθρώπινη ανάγκη» είχε πει κάποτε ο Tim Blanks, και αυτό ακριβώς είναι που κάνουν τα show του οίκου Dries Van Noten. Η κολεξιόν που σχεδίασε ο Blanks ήταν πιστή σε αυτό που είχε πει.

Πολλά βολτ στις κρεασιόν του Rick Owens. Ο σχεδιαστής έστειλε στην πασαρέλα μια σειρά από φόρμες με ένα μπατζάκι, συνοδευόμενες από τα ψηλοτάκουνα υποδήματά του (που, πλέον, είναι το σήμα κατατεθέν του).

Το show του Raf Simons ήταν εν μέρει εμπνευσμένο από την ταινία «Blade Runner» (η μουσική της οποίας ήταν και το σάουντρακ της παρουσίασης, μαζί με το «Life on Mars» του Μπόουι). Μια κομψή εξερεύνηση της νεανικής κουλτούρας, με έντονες επιρροές από επιστημονική φαντασία.

000_1O695C


Ντεμπούτο για τον Craig Green στην Εβδομάδα Ανδρικής Μόδας του Παρισιού. Μια τυπική κολεξιόν-concept, αλλά κρεασιόν που με κάποιον τρόπο μπορούν να φορεθούν.

«Γκαρνταρόμπα φαντασίωσης» παρουσίασε ο Jonathan Anderson του ισπανικού οίκου Loewe: λαμέ ενδύματα, κέντημα με κρύσταλλα και φόρμες ραπτικής των μέσων του 20ού αιώνα.

Η κολεξιόν του Jun Takahashi για τον οίκο Undercover συνοδεύθηκε από μια σουρεαλιστική περφόρμανς τεσσάρων χορευτών σε χορογραφία του Damien Jalet (ο οποίος, μεταξύ άπειρων άλλων, δούλεψε και για την ταινία «Suspiria» του Luca Guadagnino).

Συνεργασία με τη Smokey Bear -την αμερικανική καμπάνια και διαφημιστικό σήμα που δημιούργησαν η U.S. Forest Service και ο καλλιτέχνης Albert Staehle- στην κολεξιόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2020 του Spencer Phipps. Παντού παρόντα στις κρεασιόν αυτής της βιώσιμης κολεξιόν τα σήματα πρόληψης των πυρκαγιών στη λόχμη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης