Η αρχαία ελληνική αισθητική στις δημιουργίες της Μαριέττας Καρπαθίου

Η αρχαία ελληνική αισθητική στις δημιουργίες της Μαριέττας Καρπαθίου

Μια προσέγγιση στη μόδα που δεν ερμηνεύει απλά το παρελθόν αλλά δίνει σε κάθε σχέδιο και αντικείμενο μια καθαρή, καλλιτεχνική και μοναδική ματιά

er1
H δημιουργικότητα, η φαντασία, η αισθητική και το ελληνικό πνεύμα «παντρεύονται» αρμονικά στις δημιουργίες ενός exclusive brand στο χώρο της μόδας. Το αποτέλεσμα σε κάθε προσπάθεια μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν, μια διαφορετική ιδέα ή ένα έργο τέχνης.


Μια προσέγγιση στη μόδα που δεν ερμηνεύει απλά το παρελθόν αλλά δίνει σε κάθε σχέδιο & αντικείμενο μια καθαρή, καλλιτεχνική και μοναδική ματιά. Κάθε δημιουργία της Ergon Mykonos σε προσκαλεί να ταξιδέψεις στο χώρο, στο χρόνο και στον ελληνικό πολιτισμό.

Η φιλοσοφία της εταιρίας βασίζεται στην ένωση διαφόρων μορφών τέχνης: την αρχιτεκτονική, τον προϊοντικό σχεδιασμό, το σχέδιο μόδας και την εικαστική δημιουργία. Κάτω από την ομπρέλα του brand θα βρείτε το δημιουργικό και ανήσυχο πνεύμα της Μαριέττας Καρπαθίου και της ομάδας της. Ανακαλύψτε το brand που εκπροσωπεί το πάντρεμα τεχνών, στυλ, πολιτισμών και εποχών και σε κάθε νέα collection παρουσιάζει μια νέα πρόκληση.


S/S 2018 COLLECTION // “The Hellenes”


Η αρχαία ελληνική αισθητική καλύπτει αιώνες και καθορίζεται από φιλοσοφικά επιχειρήματα. H σύνδεση αυτή της φιλοσοφίας, της επιστήμης, της αρχιτεκτονικής και της ομορφιάς ήταν πάντα ο πυρήνας του brand.

Η αρχαιοελληνική θεωρία της ομορφιάς αποδίδεται στο τρίπτυχο ΑΝΑΛΟΓΙΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΜΟΡΦΗ. Και τα τρία χαρακτηριστικά παρουσιάζονται στα νέα σχέδια: Γεωμετρία, Καλλιτεχνική Αρμονία, Φυσικά στοιχεία σε μορφές και σχήματα που μοιάζουν με τoν ελληνιστικό τρόπο ζωής και το περιβάλλον, μοτίβα με ελληνιστικά αγάλματα σε συνδυασμό με χρώματα και υφές της σημερινής Ελλάδας.

Κλείσιμο
Ο σχεδιασμός των ρούχων παρέμεινε πιστός στη λειτουργικότητα και την αγάπη για τη σημερινή γυναίκα. Free sizes, χαλαρά υφάσματα, ένας αέρας ελευθερίας σε κάθε κίνηση.


Η κατασκευή των υφασμάτων γίνεται με την αρχαία μέθοδο του αργαλειού, αλλά αυτή τη φορά η χειροποίητη διαδικασία έχει αντικατασταθεί από τον Ελληνιστικό μηχανικό αργαλειό. Κάθε μοτίβο έχει μια επανάληψη των 25 εκατοστών, μια τεχνική που ακολουθείτο στην Ελλάδα κατά την περίοδο εκείνη. Μια μαγική διαδικασία για τους δημιουργούς που οδηγεί σε μια αυθεντική Ελληνική συλλογή με σχέδια και υφάσματα που αναδεικνύουν τη σημερινή γυναίκα.


er1
er2
r3
er4
er5
er6
er7
er8
er9
er10
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης