Πας γυμναστήριο αλλά δεν χάνεις γραμμάριο! Γιατί;

Πας γυμναστήριο αλλά δεν χάνεις γραμμάριο! Γιατί;

Τι φταίει και δεν μπορείς να χάσεις γραμμάριο; Γιατί η ζυγαριά δεν λέει να πέσει ακόμη κι αν εσύ χτυπιέσαι για ώρες στο γυμναστήριο; Διάβασε λίγο παρακάτω και θα καταλάβεις τι κάνεις ή τι δεν κάνεις τις ώρες που παιδεύεσαι στο γυμναστήριο...

Τι φταίει και δεν μπορείς να χάσεις γραμμάριο; Γιατί η ζυγαριά δεν λέει να πέσει ακόμη κι αν εσύ χτυπιέσαι για ώρες στο γυμναστήριο; Διάβασε λίγο παρακάτω και θα καταλάβεις τι κάνεις ή τι δεν κάνεις τις ώρες που παιδεύεσαι στο γυμναστήριο!

Πες ναι στα διαλείμματα!

Προσπάθησε να βρεις μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να ξεκουραστείς και να απέχεις από το γυμναστήριο, αφού η υπεράθληση δεν είναι ότι καλύτερο. Αν δεν μπορείς να απέχεις εντελώς από την άσκηση, μπορεί να γυμναστείς διαφορετικά, βοηθώντας και το σώμα σου που μπορεί να έχει συνηθίσει το ίδιο μοτίβο άθλησης.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Αν νομίζεις ότι θα δεις αποτέλεσμα φτάνοντας το σώμα και τις αντοχές σου στα όρια, γελιέσαι. Την επόμενη φορά που θα νιώσεις τα γόνατά σου να τρέμουν, μετά από δύο ώρες τρεξίματος πάνω στο διάδρομο, μην το περάσεις αψήφιστα. Καλύτερα να πας στο γιατρό!

Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να βαρεθεί!

Κάθε φορά που γυμνάζεσαι κάνεις τα ίδια: λίγο ζέσταμα, τρέξιμο, κοιλιακοί και αμέσως στα αποδυτήρια. Απόφυγε την μονοτονία ως εξής: επικεντρώσου σε κάτι διαφορετικό. Για παράδειγμα σήμερα πόδια, αύριο χέρια, μεθαύριο κάτι άλλο και θα δεις ότι θα βρεις ενδιαφέρον. Επίσης, χρησιμοποίησε διαφορετικά μηχανήματα του γυμναστηρίου και πάρε μέρος σε ομαδικά προγράμματα που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, όπως σουηδική, χορό της κοιλιάς, πιλάτες.

Ξέχασες το ζέσταμα!

Με το που μπαίνεις στο γυμναστήριο, ανεβαίνεις στο διάδρομο και αρχίζεις να τρέχεις με αποτέλεσμα το επόμενο πρωινό είσαι τόσο πιασμένη που δεν μπορείς να κουνηθείς. Μάθε πως με το ζέσταμα αποφεύγεις τις κράμπες και τους μυϊκούς τραυματισμούς που σε άλλη περίπτωση θα ήταν αναπόφευκτοι. Το ίδιο ισχύει και για τις ασκήσεις χαλάρωσης μετά από κάθε περίοδο άσκησης.

Βιάζεσαι! Μεγάλο λάθος!

Μην περιμένεις να δεις αποτέλεσμα από την πρώτη κιόλας μέρα. Βρες πρώτα ποιο πρόγραμμα σου κάνει και υπομονή μέχρι η ζυγαριά να σου «κλείσει το μάτι».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης