Τι είναι το ημιμόνιμο μανικιούρ και πόσο ασφαλές είναι;

Τι είναι το ημιμόνιμο μανικιούρ και πόσο ασφαλές είναι;

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι το ημιμόνιμο μανικιούρ και πόσο ασφαλές είναι;
Το ημιμόνιμο μανικιούρ, ή αλλιώς τεχνική shellac, κερδίζει όλο και περισσότερες θαυμάστριες αφού παραμένει αναλλοίωτο μένοντας περισσότερο από δύο εβδομάδες στα νύχια.

H διαδικασία διαρκεί περίπου δέκα λεπτά όπου ουσιαστικά η αισθητικός βάφει τα νύχια σας με τη καθιερωμένη διαδικασία με μόνη διαφορά ότι ανάμεσα στις στρώσεις μανό τοποθετεί τα χέρια σας σε λάμπα UV προκειμένου να σταθεροποιηθεί το χρώμα. Εδώ ακριβώς κρύβεται και το μεγάλο ερώτημα κατά πόσο ασφαλής είναι αυτή η μέθοδος αφού οι συγκεκριμένες λάμπες εκπέμπουν υπεριώδες φως. 

beauty.protothema@gmail.com
Κλείσιμο




Αν και υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν εμφανίσει κανένα πρόβλημα στα νύχια ή το δέρμα τους ακολουθώντας αυτή τη τεχνική, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη συστηματική της χρήση αφού οι ακτίνες της λάμπας μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται άσκοπη και συνεχόμενη χρήση του ημιμόνιμου μανικιούρ και η αισθητικός που το εφαρμόζει θα πρέπει να τοποθετεί στα χέρια ειδικά γάντια προστασίας από τις ακτίνες και αντιηλιακή κρέμα. 



Τέλος, εξαιρετικά σημαντικό για να μην φθαρεί η επιφάνεια των νυχιών σας είναι η αφαίρεση του μανό από έμπειρη αισθητικό ή σε περίπτωση που επιθυμείτε να το αφαιρέσετε μόνες σας να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες. Για την απομάκρυνση του ημιμόνιμου μανικιούρ θα πρέπει να τοποθετήσετε στα νύχια σας βαμβάκι εμποτισμένο με καθαρό ασετόν και να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Κατόπιν με το ειδικό ξυλάκι θα πρέπει να απομακρύνετε τα υπολείμματα με πολύ προσοχή και απαλές κινήσεις. Σε περίπτωση που δεν έχει απομακρυνθεί όλο το μανό από τα νύχια σας, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε την αρχική διαδικασία για ακόμα μία φορά. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης