Η καρδιά της μόδας χτυπά στην πρωτεύουσα του κόσμου!

Η καρδιά της μόδας χτυπά στην πρωτεύουσα του κόσμου!

Αυστηρά, θηλυκά, σεμνά, διαχρονικά και πολύχρωμα ρούχα παρουσίασαν κορυφαίοι οίκοι μόδας

Η καρδιά της μόδας χτυπά στην πρωτεύουσα του κόσμου!
H Νέα Υόρκη αποδεικνύει ότι είναι πολύ πιθανό και φέτος να είναι αυτή που θα καθορίσει τις πιο δυνατές τάσεις της μόδας.








Κλείσιμο
















Derek Lam



Μια μετάφραση του bad boy από την εποχή της δεκαετίας του '50 και ειδικά του γνωστού Rat Pack του Frank Sinatra φαίνεται να είναι η έμπνευση για την συλλογή του Derek Lam για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2012. Η συλλογή όμως είναι μια προσωπική μετάφραση αυτής της εποχή από τον σχεδιαστή, τέτοια ώστε να μην μοιάζει καθόλου με «παλιά» ρούχα. Σπορτίφ γραμμές, υπέροχα trench coats σε έντονα κίτρινα, πορτοκαλί και ασπρόμαυρα αλλά και δερμάτινα σακάκια που μάλλον θα είναι η καλύτερη επένδυση που θα κρατήσει χρόνια. Υπέροχα τρυπητά πλεκτά σε μπλούζες και φορέματα, λεπτές ζώνες και ασπρόμαυρα παπούτσια που θύμιζαν παπούτσια χορού. Είναι μια συλλογή χαρούμενη και τα περισσότερα κομμάτια της θα φοριούνται συνέχεια.

Diane Von Furstenberg




Η ίδια δήλωσε ότι η έμπνευση της είναι η αισιοδοξία. Πολλά ολόλευκα σύνολα εντελώς αλλιώτικα από ότι την υπερβολή στα prints της που έχουμε συνηθίσει. Αλλά υπήρχαν και κομμάτια με τα γνωστά της φλοράλ: πράσινα και patterns που θύμιζαν υφάσματα της δεκαετίας του '60. Τα μήκη της ήταν στο γόνατο και οι γραμμές όπως πάντα θηλυκές εκτός από τα σακάκια της συνδυασμένα με βερμούδες που παρέπεμπαν στο ανδρικό στιλ.

Rebecca Minkoff



Καθημερινά ρούχα και αξεσουάρ σε νέον χρώματα με ένα edge που είναι εντελώς Νέα Υόρκη. Το pattern πύθωνας συνεχίζει δυναμικά την παρουσία του μαζί με μεταξωτά φορεματάκια και βαθιά V ντεκολτέ. Η Minkoff έχει μια πιστή πελατεία που θα ξεπεράσει τα Αμερικάνικα σύνορα σύντομα.

Betsey Johnson




Από τα πιο σέξι shows που είδε η πασαρέλα της Νέας υόρκης μέχρι σήμερα. Το burlesque ήταν η βασική έμπνευση της σχεδιάστριας με ασπρόμαυρα σύνολα διακοσμημένα με δαντέλες και συνοδευόμενα από έντονα κραγιόν σε νέον χρώματα. Λίγο kitsch αισθητική για τα γούστα μας, αλλά οι Αμερικανοί φαίνεται ότι την προτιμούν.

Badgley Mischka



Μια ντίβα της δεκαετίας του '50 που μοιάζει με πρωταγωνίστρια του Alfred Hitchcock ή της σειράς Mad Men. Bouffant μαλλιά, λουλούδια σε μεταξωτά υφάσματα μπροκάρ και πολύ ροζ σε διαφορετικές αποχρώσεις μαζί με λεμονί και τιρκουάζ. Σιλουέτες με πραγματικά θηλυκές καμπύλες και αρκετούς φιόγκους. Δεν ξετρελαθήκαμε αλλά η συλλογή μάλλον είναι στο mood του επόμενου καλοκαιριού.

Vera Wang



Γνωστότερη για τα νυφικά της στο παρελθόν η Wang δίνει το κλασσικό all american classical look. Αυστηρό, θηλυκό, σεμνό αλλά αξεπέραστο και διαχρονικό. Φούστες από μετάξι τόσο λεπτό και φίνο που σχεδόν νομίζεις ό,τι είναι ψεύτικο, λεπτά κολάν και μικρά γιλέκα που έδιναν έναν πιο σπορ τόνο στην συλλογή. Λευκά και παστέλ μαζί με ψυχεδελικά prints. Μια εύκολη και πραγματικά σικάτη συλλογή.
 
Herve Leger



Ο άρχοντας του κολλητού, ο άνθρωπος που ξαναέφερε το γυναικείο σώμα με τις καμπύλες στο προσκήνιο προτείνει για φέτος μεταλλικές γήινες αποχρώσεις, κροσέ και δέρμα μαζί με aztec prints. Είναι σίγουρα ότι καλύτερο έχουμε δει από αυτόν και σε συνδυασμό με τα σανδάλια αμαζόνας που συνόδευσαν τις δημιουργίες του θα δημιουργήσει ένα trend που θα καθορίσει το επόμενο καλοκαίρι.

Narsisco Rodriguez




Ο σχεδιαστής που εξυμνεί την αθώα θηλυκότητα με την υποδόρια σεξουαλικότητα, είναι πλέον all time classic. Ο ιταλικός μινιμαλισμός είναι η υπογραφή του και δεν υπήρχε ούτε ένα κομμάτι που να θεωρήθηκε κραυγαλέο ή δύσκολο. Κλασικός με μια όμως δομημένη αυστηρότητα που καθορίζει τον αληθινό σχεδιαστή πίσω από τα ρούχα. Μέσα σε όλα και ένα «τρελό» στοιχείο. Χρωματιστά μαλλιά στα μοντέλα του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης