Κenzo Takada: Η διεθνής κοινότητα της μόδας θυμάται τον Ιάπωνα σχεδιαστή

Κenzo Takada: Η διεθνής κοινότητα της μόδας θυμάται τον Ιάπωνα σχεδιαστή

Aπό την Nαόμι Κάμπελ μέχρι την Suzy Menkes

Kenzo
Ογδονταενός ετών – χτυπημένος από την σύγχρονη πανδημία – ο Ιάπωνας σχεδιαστής Κenzo Takada, άφησε χθες την τελευταία του πνοή στο Παρίσι. Ήταν ο πρωτοπόρος σχεδιαστής που όχι μόνο έφτιαξε ιδιαίτερα ρούχα για το σινεμά αλλά και μπόρεσε με μοναδική μαεστρία να μεταφέρει την κουλτούρα της χώρας του στην Δύση. Το φιλόξενο Παρίσι του άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του, βλέποντας τις δουλειές του να γεμίζουν τις σελίδες των Γαλλικών περιοδικών μόδας. «Και να φανταστείτε μου είχε φανεί αρχικά αφιλόξενο. Σήμερα όταν μιλάμε για πόλη μόδας, εννοούμε φυσικά το Παρίσι», είχε παραδεχτεί παλαιότερα.

Ο θάνατός του όπως ήταν φυσικό συγκλόνισε τον κόσμο της μόδας. Εν μέσω μάλιστα επιδείξεων που πραγματοποιούνται αυτή την εποχή σε διάφορες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μέλη της fashion industry δεν δίστασαν να κάνουν τις σχετικές αναφορές.

IMG_0388


Η ιέρεια της μόδας Suzy Menkes έκανε λόγω για τον εμπνευσμένο, πάντα χαμογελαστό άνθρωπο της μόδας, μια φωτεινή προσωπικότητα.

IMG_0386
IMG_0387
IMG_0391

Η Ναόμι Κάμπελ ανήρτησε μια κοινή τους φωτογραφία, η Λίντα Ευαγγελίστα μια φωτογραφία του που τον έδειχνε χαρούμενο όπως συνήθως ήταν, ενώ ο δικός μας Βασίλης Ζούλιας ανήρτησε στα social media μια φωτογραφία από τα νεανικά του χρόνια όπου φοράει παλτό Kenzo.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1986, στα πλαίσια της γαλλικής εβδομάδας μόδας και αποτέλεσε τον τίτλο του βιογραφικού του βιβλίου: «Το παλτό μου μαμά». Ήταν το παλτό με το οποίο πήδηξε στο κενό για να γλιτώσει από την κόλαση των ναρκωτικών και τη δίκη, αλλά τελικά σώθηκε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης