«One World-Together at Home»: Σήμερα η μεγάλη online συναυλία

«One World-Together at Home»: Σήμερα η μεγάλη online συναυλία

Εκατό σταρ της μουσικής, του θεάματος, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν οκτάωρο φιλανθρωπικό μαραθώνιο μέσω διαδικτύου που μάλλον συμβαίνει μια φορά στα χίλια χρόνια (και αν)

_sinavlia
Και η Μπίλι Άιλις; Και η Lady Gaga; Και η Lizzo; Και οι Rolling Stones σε απαρτία; Και η Σελίν Ντιόν; Και ο Hozier; Και ο Έλτον Τζον; Η λίστα των σταρ της μουσικής βιομηχανίας που συνασπίζονται για ένα καινοφανές, οκτάωρο μουσικό μαραθώνιο απόψε το βράδυ – 8.00 μμ ώρα Ελλάδος- είναι προφανώς ουρανομήκης. Μπορεί μέχρι πέρσι το αναστάσιμο τραπέζι να είχε ως αναπόδραστη μουσική υπόκρουση το «Στην Υγεία Μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου – μάρτυράς μας τα δυσθεώρητα ποσοστά τηλεθέασης που εξασφάλιζαν οι μελωδικές λαοσυνάξεις του-, ωστόσο φέτος, παρά τον αμήχανα επίκαιρο τίτλο της εκπομπής, τον πρώτο λόγο έχουν οι συνήθως ακριβοθώρητοι αστέρες του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος.

Αφουγκραζόμενη τα κελεύσματα των καιρών μια στρατιά από σταρ, ροκ και ποπ, στον κολοφώνα ή στη δύση τους, εκκολαπτόμενους αλλά και βετεράνους ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Lady Gaga, της οργάνωσης Global Citizen και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την online συναυλία One World: Together At Home. Ή αλλιώς για ένα φιλανθρωπικό μουσικό μαραθώνιο με σκοπό τη στήριξη των γιατρών και των νοσηλευτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον Sars-Cov-2 αλλά και την εμψύχωση των εκατομμυρίων πολιτών που προσπαθούν να κρατήσουν το κεφάλι τους έξω από το νερό μέσα στον αχαρτογράφητο ωκεανό της καραντίνας.

Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες και μπάντες – από την Τέιλορ Σουίφτ μέχρι τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ κι από τον Φαρέλ Γουίλιαμς έως τον Κρις Μάρτιν των Coldplay- πρόκειται να συμμετάσχουν μέσω διαδικτύου στο πολυαναμενόμενο live event. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει η Lady Gaga και την παρουσίαση η χρυσή τριάδα των αμερικανικών talk shows – εντάξει, και φαντασίωση του μέσου ντόπιου τηλεπαρουσιαστή – Στίβεν Κολμπέρ, Τζίμι Κίμελ και Τζίμι Φάλον. Στον ιντερνετικό μαραθώνιο θα παρέμβουν και προσωπικότητες με οικουμενική απήχηση, όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ, η Έλεν ντε Τζένερες, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η Βικτόρια Μπέκαμ και ο Λούις Χάμιλτον ενώ το παγκόσμιο κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει βίντεο με βιωματικές μαρτυρίες γιατρών και νοσοκόμων από τις πρώτες εβδομάδες του 2020 που άλλαξαν κατά πως φαίνεται τον κόσμο.

Το event θα ξεκινήσει να μεταδίδεται live από το YouTube, τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook και Instagram) και το Amazon Prime στις 8.00μμ και για να επαληθεύσει τον προσδιορισμό του ως μαραθώνιος θα διαρκέσει για οκτώ ώρες. Δηλαδή θα καλύψει το διάστημα που μεσολαβούσε από την κατανάλωση της μαγειρίτσας μέχρι το πέρασμα του αρνιού στη σούβλα, τότε τα παλιά χρόνια που γιορτάζαμε το Πάσχα βουτηγμένοι σε μια κανονικότητα που θεωρούσαμε αυτονόητη, ατέρμονη, σχεδόν αιώνια.

One World: Together At Home Special to Celebrate COVID-19 Workers


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης