Παραιτήθηκε η Όλγα Τρέμη από την ΕΡΤ

Παραιτήθηκε η Όλγα Τρέμη από την ΕΡΤ

Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοσιογράφος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους

tremi
Την παραίτησή της από την ΕΡΤ υπέβαλε η Όλγα Τρέμη, επικαλούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, προσωπικούς λόγους.


 Η δημοσιογράφος από τα τέλη Νοεμβρίου παρουσίαζε την εκπομπή «10», κάθε βράδυ αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, η  χαμηλή πορεία της εκπομπής στους πίνακες τηλεθέασης αλλά και διαφωνίες που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ της δημοσιογράφου με τη διοίκηση της ΕΡΤ ήταν ο λόγος της παραίτησης. 

Μαζί με την Όλγα Τρέμη, ο Αντώνης Δελλατόλας και ο Ηλίας Κανέλλης παρουσίαζαν και σχολίαζαν τα γεγονότα, με στόχο την ανάδειξη όλων των πτυχών και των προεκτάσεών τους.

Πίσω, αλλά και μπροστά από τις κάμερες βρίσκεται μια έμπειρη επιτελική ομάδα, ενώ την αρχισυνταξία της εκπομπής έχει η Νικόλ Λειβαδάρη.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Για σοβαρούς προσωπικούς λόγους η κυρία Ολγα Τρέμη υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της από την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή «10» της ΕΡΤ1.

Κλείσιμο
Η διοίκηση της ΕΡΤ επιθυμεί να ευχαριστήσει την διακεκριμένη δημοσιογράφο για τη συνεργασία της με τη δημόσια τηλεόραση και τη σημαντική συμβολή της στην αντικειμενική ενημέρωση και την αξιοπιστία που οφείλει να υπηρετεί η ΕΡΤ.

Τι οδήγησε στην παραίτηση

Η πορεία της εκπομπής «10» μπορεί να μην ήταν η αναμενόμενη στους πίνακες τηλεθέασης αλλά σίγουρα δεν ήταν ο μόνος λόγος που οδήγησε σε ξαφνικό διαζύγιο την δημοσιογράφο με την ΕΡΤ

Η παραίτηση μέσω επιστολής της Ολγας Τρέμη από την ΕΡΤ προκάλεσε έκπληξη, δεδομένου ότι η σύμβαση της δημοσιογράφου είχε διάρκεια ως το τέλος της σεζόν. Επιπλέον, διανύουμε και μία περίοδο όπου ελάχιστοι απομακρύνονται από τις θέσεις τους και ακόμη λιγότεροι αποφασίζουν να αποχωρήσουν. Κι όμως, η Ολγα Τρέμη έκανε μία κίνηση η οποία ήδη προκαλεί πολλές συζητήσεις και, όπως συμβαίνει συνήθως στον μιντιακό χώρο, πυροδοτεί πολλά σενάρια, με κάποια απ΄αυτά να μοιάζουν με υλικό που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει και ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Κεραυνός εν αιθρία ή ένα καλά προμελετημένο συναινετικό διαζύγιο; Αμφότερες πλευρές κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους ωστόσο είναι σαφές πως ο χωρισμός δεν είναι βελούδινος. Ο κορωνοϊός όμως δεν επιτρέπει να δημιουργούνται καταστάσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος εντυπώσεις και να χαρακτηριστούν τα πρόσωπα κατώτερα των περιστάσεων. Όπως χαρακτηριστικά είπε η Ολγα Τρέμη στο protothema.gr «είναι μία περίοδος όπου υπάρχουν πολύ σημαντικές προτεραιότητες, για την ακρίβεια κομβικές. Στην παρούσα φάση η συγκεκριμένη υπόθεση καλό θα ήταν να πέσει στα μαλακά και να περάσει στα ψιλά, σχεδόν ως ασήμαντη. Όταν θα περάσει αυτή η παγκόσμια και ελληνική κρίση λόγω κορωνοϊού θα έχουμε τον χώρο και τον χρόνο να το συζητήσουμε».

Η δημοσιογράφος έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΕΡΤ και τα μέλη του ΔΣ όμως αυτό ήταν το επιμύθιο μιας διαβούλευσης και όχι η αρχή και το τέλος. Επειδή όμως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, και οι δύο πλευρές κρατούν κλειστά τα χαρτιά στα οποία όπως όλα δείχνουν καταγράφονται διαφωνίες, εντάσεις και προφανώς αδιέξοδα. Τα στελέχη της ΕΡΤ περιορίζονται στην διατύπωση κάποιων αποριών «Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι την ενόχλησε. Εμείς τη στηρίζαμε κι όταν έκανε 1% και όταν έκανε 5%»…
Η λήξη της περιόδου κρίσης ίσως βοηθήσει στο να αποκαλυφθούν αυτές οι διαβολεμένες λεπτομέρειες. Ως τότε, η εκπομπή συνεχίζεται κανονικά με τον Φάνη Παπαθανασίου να είναι προς το παρόν στο τιμόνι της παρουσίασης, με τους συνεργάτες Αντώνη Δελατόλα και Ηλία Κανέλλη αλλά και Νικόλ Λειβαδάρη στις θέσεις τους και την ΕΡΤ να αναζητά την ιδανική λύση εκ των έσω.


Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα: Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων

Στο γηροκομείο της Νέας Μάκρης ο Τσιόδρας - Έλεγχοι σε όλους τους οίκους ευγηρίας της Αττικής

Πένθος στην ερευνητική κοινότητα: Θύμα του κορωνοϊού ο διακεκριμένος επιστήμονας Θεόδωρος Παπάζογλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης