Κορωνοϊός - Μαρία Τζομπανάκη: Περιγράφει την «κόλαση» από το παράθυρο του σπιτιού της στη Νέα Υόρκη

Κορωνοϊός - Μαρία Τζομπανάκη: Περιγράφει την «κόλαση» από το παράθυρο του σπιτιού της στη Νέα Υόρκη

Η ηθοποιός μένει μόνιμα στην αμερικάνικη μεγαλούπολη μαζί με τον σύζυγό της, Γιάννη Βάλβη

tzompanaki-maria
Η Μαρία Τζομπανάκη δίνει μέσα από τα δικά της μάτια την εικόνα από τη μακρινή Νέα Υόρκη, όπου είναι δραματική η κατάσταση λόγω της φονικής πανδημίας.

«Δεν είναι μπόρα αυτό που ζούμε, είναι τσουνάμι παγκοσμίως» εξήγησε, χαρακτηρίζοντας πρωτοφανές όλο αυτό που συμβαίνει σε μία πόλη 20 εκατομμυρίων ανθρώπων, τη Νέα Υόρκη. «Δεν υπάρχει επαρκής εξοπλισμός για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, δεν υπάρχουν ούτε αναπνευστήρες» τόνισε, ενώ αποκάλυψε ότι νοσούν αρκετοί Κρητικοί και αρκετοί Έλληνες γνωστοί της εκεί.

«Δεν έχουν παρθεί αυστηρά μέτρα, δεν υπάρχει καθολική απαγόρευση» εξήγησε. Η κίνηση έξω στους δρόμους, όπως ανέφερε, μπορεί να έχει μειωθεί, τα σούπερ μάρκετ να έχουν αδειάσει, ωστόσο οι άνθρωποι εξακολουθούν να κυκλοφορούν χωρίς μάσκες και πολλά καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά. «Δεν πήραν στα σοβαρά από την αρχή όλο αυτό που συνέβαινε» τόνισε.

«Θα περίμενε κανένας ότι χώρες που είναι πιο φτωχές και υποανάπτυκτες θα είχαν περισσότερα κρούσματα, ή θα κινδύνευαν περισσότεροι άνθρωποι από αυτό. Κανένας δεν περίμενε όμως, από μία τέτοια χώρα και μία τέτοια πόλη να παρουσιάζει μία τέτοια εικόνα» ανέφερε.

Η ίδια και ο σύζυγός της αντιμετώπισαν από την αρχή όλη αυτή την κατάσταση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, προστατεύοντας τόσο τους ίδιους, αλλά και το περιβάλλον τους.

«Είχα βγάλει εισιτήριο για το Πάσχα. Με έδιωχνε ο άντρας μου, αλλά δεν τον άκουσα, δεν ήθελα να τον αφήσω μόνο του» αποκάλυψε η ίδια. «Ήξερα ότι το παιδί μου, ο Ορφέας (σ.σ. Αυγουστίδης) είναι καλά και τα αδέρφια μου. Αλλά πλέον σταμάτησαν οι πτήσεις. Θα αισθανόμουν σίγουρα πιο ασφαλής στην Ελλάδα» κατέληξε.

Δείτε τη Μαρία Τζομπανάκη από τη Νέα Υόρκη να περιγράφει στην ΚΡΗΤΗ TV και τη Στέλλα Τερζάκη τη δραματική κατάσταση που βιώνει στις ΗΠΑ.

Η Μαρία Τζομπανάκη περιγράφει την ¨κόλαση¨ στην Νέα Υόρκη

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στο Σωτηρία: «Είστε οι ήρωες πίσω από τις μάσκες»

Κορωνοϊός: Χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον

Κορωνοϊός: Κεκλεισμένων των θυρών θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες το Πάσχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης