Λεωνίδας Κουτσόπουλος: O ροκ σταρ των σεφ επιμένει «η ζωή δεν είναι ριάλιτι»

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: O ροκ σταρ των σεφ επιμένει «η ζωή δεν είναι ριάλιτι»

Υιοθετεί αδέσποτα, στηρίζει άστεγους, πρόσφυγες και παιδιά εξαρτημένα από ουσίες και υποκλίνεται έμπρακτα σε μια ηθική που αναστατώνει τους καθωσπρέπει πρωταγωνιστές και τηλεθεατές του «MasterChef» - Μια ιδιαίτερη περίπτωση αυτοδημιούργητου αλλά αποφασισμένου να πετύχει ανθρώπου που τάραξε τα νερά των ριάλιτι

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
koutsopoulos-arthrou
Ποτέ δεν μπόρεσε κάποιος να αποκρυπτογραφήσει πλήρως τα μυστικά της γοητείας που ασκεί ένας άνδρας, όπως ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, που δεν ακολουθεί τους κανόνες του ζεν πρεμιέ. Και συχνά κάποιοι άρρενες, ιδιαιτέρως δημοφιλείς, δεν κατάφεραν να ιχνηλατήσουν τα στοιχεία και τις επαφές εκείνου που κλέβει την παράσταση, αν και δεν έχει εκ πρώτης όψεως τα στοιχεία του πρωταγωνιστή. Φευ! Ο θείος Λεό ανήκει στις παραπάνω περιπτώσεις αν και διαθέτει τα πάντα. Κυρίως μυαλό και ψυχή.



Κάθε φορά που ανασηκώνεται ελαφρά στις μύτες των ποδιών του θέλει να πει κάτι σημαντικό. Δεν θέλει να δείξει ψηλότερος γιατί πολύ απλά νιώθει ψηλότερος. Οπως έκανε και όταν ανακοίνωσε στους συμμετέχοντες του «MasterChef» ότι καλούνταν να μαγειρέψουν για ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, για πρόσφυγες. Σχεδόν έδειχνε πιο μεγάλος σε όγκο, πιο ψηλός και πιο νέος. Αναζωογονήθηκε μέσα από αυτή τη διαδικασία της προσφοράς στις αγαπημένες ανθρώπινες ομάδες. Τους ευπαθείς και τους αδυνάμους. Η ζωή του όλη, σαν να λέμε.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο «θείος Λεό», ο ηγέτης και νονός των «σατανάδων», έχει εμπνεύσει πολλούς εξ ημών προκειμένου να βυθιστούμε σε αναγνώσεις του βιογραφικού του, σε πολλαπλές αναγνώσεις της στάσης, της συμπεριφοράς και των λεγομένων του. Ο στόχος είναι να γράψουμε ένα κείμενο ευφάνταστο το οποίο όχι μόνο θα τον περιγράφει με ακρίβεια, αλλά θα αποφύγει να επαναλάβει όλα όσα διαβάσαμε, ακούσαμε και πληροφορηθήκαμε από τα γοητευτικά stοries και τις αφοπλιστικά συναρπαστικές εξομολογήσεις του. Μάθαμε καταγωγή, βιώματα εφηβείας, κατοικίδια και εκλεκτικές συγγένειες, επαγγελματικά στραπάτσα και καταξίωση, έρωτες αληθινούς και έρωτες λανθάνοντες.

Μέχρι που ήρθε η ώρα να αναφωνήσει και ο ίδιος απέναντι στα πολλά αιτήματα των δημοσιογράφων που συσσωρεύτηκαν στο γραφείο Τύπου του καναλιού: «Τουλάχιστον να πάρω ένα νέο σκύλο, να έχω να πω κάτι παραπάνω, κάτι διαφορετικό. Τα έχω πει όλα ξανά και ξανά». Δίκιο έχει. Γκουγκλάρεις και τα μαθαίνεις όλα είτε από πρώτο χέρι είτε, στην καλύτερη περίπτωση, από μια εμπνευσμένη δημοσιογραφική αφήγηση. Συνοπτικά μπορείς από τις περιγραφές να πληροφορηθείς ότι πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση αυτοδημιούργητου αλλά αποφασισμένου να πετύχει ανθρώπου, ο οποίος λογικά έμαθε να ξεκλειδώνει τις σωστές πόρτες της ζωής έχοντας από μικρός μυηθεί στα κόλπα από τον κλειδαρά μπαμπά του.

Κλείσιμο
Το μαρτυρούν και οι στίχοι που πιστά λατρεύει: «Θα ’ρθει καιρός που θα σπάσω την πόρτα / και η καρδιά μου στο φως θα χιμήξει / Θα φύγω μακριά / θα πετάξω ψηλά / θα πετάω σε ασύλληπτα ύψη!». Ο υπογράφων Γιάννης Αγγελάκας είναι ίσως ο ροκ σταρ του οποίου ο Λεό είναι ο μεγαλύτερος φαν. Οι στίχοι του «Γιάνναρου», όπως συνηθίζει να τον αποκαλεί, ουσιαστικά γίνονται πραγματικότητα με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο στη διαδρομή του Κουτσόπουλου.

Γιατί σε μια πρώτη ανάγνωση κάποιος ίσως ολισθήσει σε λάθος ερμηνεία θεωρώντας πως η θέση του πρώην food and beverage consultant αναβαθμίστηκε όταν άναψαν οι προβολείς και βρέθηκε να είναι ένας εκ των τριών κριτών. Δεν είναι αυτό το «ύψος» στο οποίο έφτασε ο θείος Λεό. Είναι αυτό το απροσδιόριστο λόγω μεγέθους της ουσίας που άγγιξε όταν μπόρεσε να αδράξει τις ευκαιρίες του όχι για να ανέβει σε θρόνους, αλλά για να μπορέσει να προσφέρει με δικό του ιδιότυπο και μυστικό τρόπο εκεί που υπάρχει ανάγκη.
F2-
Το αουτσάιντερ έγινε φαβορί στην καρδιά των τηλεθεατριών, οι οποίες είδαν στο πρόσωπό του έναν ασυμβίβαστο ροκά που απαγγέλλει αναρχικά ποιήματα, καλπάζει με τη μηχανή του και γίνεται ασπίδα των αδυνάτων

«Μη γίνεσαι μαλάκας»

Ο Κουτσόπουλος δεν πήρε τον μισθό και τον ροκάνισε στη νεοπλουτίστικη πριονοκορδέλα. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποιες δράσεις του ποτέ δεν θα αποκαλυφθούν και ποτέ δεν θα γίνουν τσιτάτα στα κοινωνικά δίκτυα ως εξίσωση με μοναδικό αποτέλεσμα την αυτοπροβολή. Αλλωστε ακολουθεί μέχρι και σήμερα τη συμβουλή «μη γίνεσαι μαλάκας», που θα μπορούσε κάλλιστα να υιοθετηθεί και ως εθνικό σύνθημα. Γαλουχημένος με τα ιδεώδη της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της ισότητας, δίνει αθόρυβα πολλά. Με αντίκρισμα τη σωτηρία της ψυχής ενδεχομένως.



Με αυτή παλεύει κι αυτή πολιορκεί σε όλα. Δίχως ψυχή ο Κουτσόπουλος δεν βαδίζει. Υιοθετεί αδέσποτα, στηρίζει άστεγους, πρόσφυγες και παιδιά εξαρτημένα από ουσίες και, πάνω και πέρα απ’ όλα, υποκλίνεται μέσω δράσης σε μια ηθική η οποία δεν απειλείται από ρωγμές που προκαλούν αψυχολόγητες και επίπλαστες συμπεριφορές.

Ο Νεοσμυρνιώτης Πανιωνάρας μπορεί να μετακόμισε στο Μαρκόπουλο προκειμένου να έχει χώρο στην κουζίνα και στο πεδίο δράσης των κατοικιδίων του, αλλά η ουσία του δεν αλλάζει. Αν προσπαθήσεις να τον περιορίσεις σε μια παιδική ζωγραφιά, θα τον βάλεις να κάθεται σε μια καρέκλα στο αγαπημένο στέκι του τον «Αρχάγγελο», να φορά All Star με ζιβάγκο ή κουμπωμένο μέχρι τέρμα πουκάμισο, να ανασηκώνει ελαφρά το φρύδι, να ακούει μουσικές από το κινητό του και να έχει παρκάρει παραδίπλα την μηχανή του.

Οι τρεις σωματοφύλακες της κουζίνας

Αναπόφευκτα οι δύο συνάδελφοι σεφ, Σωτήρης Κοντιζάς και Πάνος Ιωαννίδης, ήρθαν αντιμέτωποι με το αντίπαλον δέος μόλις το τρίτο μέλος της παρέας άρχισε να κερδίζει έδαφος και εντυπώσεις. Και σε χρόνο μηδέν δημιούργησαν μια παρέα η οποία πλέον στα διαλείμματα των γυρισμάτων αυτοτρολάρεται ανεβάζοντας βίντεο με γιαπωνέζικα νανουρίσματα ή προσπαθώντας να ξορκίσει τα 174 εκατοστά του Λεό που δείχνουν λίγα δίπλα στα 200 και κάτι των διπλανών του.

Κι εδώ ο Κουτσόπουλος ξεχωρίζει. Το αουτσάιντερ έγινε φαβορί στην καρδιά των γυναικών τηλεθεατριών που είδαν στο πρόσωπό του έναν ασυμβίβαστο ροκά που απαγγέλλει αναρχικά ποιήματα, καλπάζει με τη μηχανή του και γίνεται ασπίδα των αδυνάτων. Πολύ θέλει; Αλαλάζουν τα γυναικεία πλήθη άμα τη εμφανίσει του. Βοήθησε και η ωραία ιστορία από το παρελθόν του που τον ήθελε για τα μάτια μιας γυναίκας να ταξιδεύει μέχρι το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου.

Κάπως έτσι η Ελληνίδα τηλεθεάτρια φαντασιώνεται πως ίσως βρεθεί έφιππη στην ΒMW του Λεό να ταξιδεύει με προορισμό τη γαστριμαργική και όχι μόνο απόλαυση. Πριν από λίγες ημέρες ένα δημοσίευμα ήρθε να κόψει τα φτερά των φερέλπιδων αρραβωνιαστικών, καθώς ο σεφ φερόταν να έχει συνάψει σχέση με μια κυρία από τον Βορρά. Ανθρακες ο θησαυρός, το μόνο καλό που βγήκε από την υπόθεση ήταν μια υπέροχη ιστορία για το περίφημο «διακύβευμα» διά χειρός του. Μια αναζήτηση της χαμένης τιμής της δημοσιογραφίας που δείχνει επιπόλαιη και στο τέλος επαναφορά στην αρχική θέση. Ελεύθερος κι ωραίος.

Εσχάτως ο executive chef του «Feedέλ Urban Gastronomy» άνοιξε πανιά για ένα νέο όνειρο πλέον, το εστιατόριο «Samano» στην Αντίπαρο, το οποίο ετοιμάζει με μια παρέα αγαπημένων φίλων του. Ανεβάζει μάλιστα συχνά πυκνά βίντεο από τη διαδικασία και δείχνει να χαίρεται σαν μικρό παιδί. Οσα και αν γράψεις για τον Κουτσόπουλο θα είναι λίγα. Κι αυτό γιατί υπάρχουν πάρα πολλά που θες να γράψεις αλλά δεν μπορείς. Πράγματα και στοιχεία που γνωρίζεις, που μπορεί κάποια στιγμή να σου τα εξομολογήθηκε αλλά τα κράτησες καλά φυλαγμένα, με περιτύλιγμα την εντιμότητα των φίλων ή έστω των καλών συνενόχων της μιντιακής τρέλας.
MasterChef-3-ΠΡΕΜΙΕΡΑ-_1_
Mε τον Σωτήρη Κοντιζά και τον Πάνο Ιωαννίδη απαρτίζουν μια παρέα η οποία πλέον στα διαλείμματα των γυρισμάτων αυτοτρολάρεται ανεβάζοντας βίντεο με γιαπωνέζικα νανουρίσματα ή προσπαθώντας να ξορκίσει τα 174 εκατοστά του Λεό που δείχνουν λίγα δίπλα στα 200 και κάτι των διπλανών του!
Μπορεί να αναρωτηθείς τι γυρεύει ένα ασυμβίβαστο μυαλό στα σκοτεινά νερά ενός τηλεοπτικού ριάλιτι. Λογικό. Ολοι αναρωτηθήκαμε κάποια στιγμή. Την πήραμε όμως την απάντηση παρακολουθώντας τη δράση και τη στάση του. Οπως έλεγαν πολλοί μεγάλοι του παρελθόντος και του παρόντος, «δεν κινδυνεύεις να αλλοιωθείς από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι αν απλά παραμείνεις αυτό που είσαι». Εκεί είναι και η τηλεοπτική μαγκιά του Λεό. Στο αμόλυντο του τηλεοπτικού ρόλου του.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, εν κατακλείδει, είναι ένας ροκ σταρ της κουζίνας. Εχει όλα αυτά τα στοιχεία που έχουν οι ήρωες που έρχονται μέσα στα σενάρια για να ανασταστώσουν τους καθωσπρέπει πρωταγωνιστές και να αποδείξουν στους θεατές ότι η ζωή είναι αλλού. Οσο και αν ο εγκλωβισμός οδεύει να γίνει η νέα πραγματικότητα, στα αυτιά του καβαλάρη της μηχανής που μπορεί να διασχίζει τους δρόμους ελεύθερος σίγουρα ακούγονται στίχοι του άλλου αγαπημένου του, του Θανάση Παπακωνσταντίνου: «Ανάσα είναι καυτερή / και στέπα του Καυκάσου / η σκέψη που παραμιλά / και λέει τα όνειρά σου. Οσες κι αν χτίζουν φυλακές / και αν ο κλοιός στενεύει / ο νους μας είναι αληταριό / που όλο θα δραπετεύει». Λεό, δικό σου.

Ειδήσεις σήμερα:

O Λεωνίδας Κουτσόπουλος ξεκίνησε ραδιοφωνική εκπομπή στο διαδίκτυο

Κορωνοϊός - Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Η χιουμοριστική του πρόταση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Κορωνοϊός - Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Έπιασε την κιθάρα του και τραγουδά «θα κάτσω σπίτι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης