Κορωνοϊός: «Μένουμε σπίτι» και βλέπουμε τηλεοπτικά διαμάντια - Προτάσεις για TV

Κορωνοϊός: «Μένουμε σπίτι» και βλέπουμε τηλεοπτικά διαμάντια - Προτάσεις για TV

Ξένες σειρές, ελαφριά ψυχαγωγία, αθλητικά και άλλα περιλαμβάνει το τηλεοπτικό μενού

koronavirus_and_tv
Μπορεί το πρόγραμμα όλων των καναλιών να έχει ανατραπεί αλλά υπάρχουν πάντα επιλογές για να περάσουν όμορφα οι πολλές ώρες που παρακολουθούμε τηλεόραση.

Φέτος δεν θα γίνουν παρελάσεις και ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου θα γίνει σε μεγάλο βαθμό από «τηλεοπτικού άμβωνος».

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για τους περισσότερους είναι η τηλεοπτική μετάδοση των Ιερών Ακολουθιών η οποία πλέον γίνεται από ολοένα και περισσότερους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ετσι, εκτός από την ΕΡΤ πλέον θα μεταδίδουν και ο ΑΝΤ1 και ο ALPHA.

Επίσης, εκτός από τις εξαιρετικές ελληνικές ταινίες με θεματική αφιερωμένη στην Επανάσταση που προβάλλουν τα ιδιωτικά κανάλια, αφιερωμένο στην ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD το διήμερο 24-25/3, κατά τη διάρκεια του οποίου θα προβληθούν ντοκιμαντέρ και παραγωγές της COSMOTE TV, με θέμα τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου. Οι προβολές θα ξεκινήσουν την Τρίτη 24/3 στις 23.00 και θα ολοκληρωθούν τα μεσάνυχτα της 25ης Μαρτίου. Μεταξύ όσων θα παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές είναι επεισόδια από τη «Μηχανή του Χρόνου» για τη δράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Επανάσταση, την άγνωστη δράση της Φιλικής Εταιρείας, τη σφαγή της Χίου κλπ., ενώ εκτάκτως, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, θα κάνει πρεμιέρα το νέο επεισόδιο της εκπομπής αφιερωμένο στους Ελεύθερους Πολιορκημένους και την Έξοδο του Μεσολογγίου που θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη (Τετάρτη 25/3, 21.00 & Δευτέρα 30/3, 21.00).
Στο πλαίσιο του αφιερώματος στην 25η Μαρτίου θα προβληθούν, επίσης, ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, όπως τα «Ένδοξα πλοία του πολεμικού ναυτικού: Βρίκιον Άρης» και οι «Δρόμοι της ελευθερίας», αφιερώματα σε πρωτεργάτες της Επανάστασης, όπως ο Μακρυγιάννης και ο Κολοκοτρώνης, τα ντοκιμαντέρ «Από την Άλωση της Πόλης στην Επανάσταση του 1821», «1821: Ο ξεσηκωμός του γένους» κ.α.

Ξένες σειρές
Τα τελευταία επεισόδια του τρίτου κύκλου της συναρπαστικής αστυνομικής σειράς μυστηρίου «True Detective», έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, έως και την Πέμπτη 26 Μαρτίου στις 24.00. Η σειρά ήταν υποψήφια για εννέα EMMY. Η ιστορία του νέου κύκλου έχει ως επίκεντρο ένα μακάβριο έγκλημα στην καρδιά της οροσειράς Όζαρκ και ένα μυστήριο που βαθαίνει μέσα στις δεκαετίες και ξετυλίγεται σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Κλείσιμο
BTS: Now Am Found ft. Nic Pizzolatto | True Detective | Season 3  | HBO


Ελαφριά ψυχαγωγία
Για όλους όσοι θέλουν ακόμη κάτι να τους θυμίζει την τηλεοπτική περίοδο προ Covid 19 υπάρχει φυσικά από Δευτέρα ως Τετάρτη στις 21.00 το μαγειρικό ριάλιτι «Master Chef» το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ συγκεντρώνει κατά μέσο όρο δύο εκατομμύρια τηλεθεατές. Οι λάτρεις της ελληνικής μυθοπλασίας έχουν να επιλέξουν από ρετρό επαναλήψεις όπως «Ντόλτσε Βίτα», «Παρά Πέντε», «50 -50» μέχρι και επαναλήψεις σειρών που έκαναν πρεμιέρα πριν από μερικούς μήνες όπως οι «Αγριες Μέλισσες». Κι επειδή είτε ξέραμε είτε αναγκαστήκαμε να μάθουμε να μαγειρεύουμε λόγω συνθηκών, πάντα οι εκπομπές μαγειρικής έχουν ενδιαφέρον, κάθε Σαββατοκύριακο στις 16.00 στον ΑΝΤ1 έχει «Food and friends» με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, στις 20.00 κάθε Κυριακή έχει «Akis’ Food Tour» στον Alpha και καθημερινά στις 15.30 «Kitchen Lab».

Αθλητικά αφιερώματα
Αγώνες πλέον δεν έχει, οι αθλητικές διοργανώσεις ματαιώθηκαν ή αναβλήθηκαν οπότε είναι μία καλή ευκαιρία για τους φιλάθλους να απολαύσουν αφιερώματα για σημαντικές προσωπικότητες από όλους τους τομείς των αθλημάτων.

Τις καλύτερες στιγμές του κορυφαίου Έλληνα μπασκετμπολίστα, Γιάννη Αντετοκούνμπο, από το 2016 που υπέγραψε την επέκταση της συνεργασίας του με τους Μπακς μέχρι τη διακοπή στο φετινό πρόγραμμα του ΝΒΑ, θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν οι τηλεθεατές της COSMOTE TV, μέσα από ένα ειδικό αφιέρωμα που ετοίμασαν τα κανάλια COSMOTE SPORT για τους συνδρομητές τους.

Το αφιέρωμα, το οποίο θα μεταδίδεται καθημερινά από τη Δευτέρα 23/3 μέχρι την Κυριακή 5/4 (21.00, COSMOTE SPORT 4HD), περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα triple doubles που έχει κάνει ο Greek Freak, τον αγώνα με τους Σικάγο Μπουλς, στις 21/1 του 2020, όταν έγινε ο έβδομος παίκτης στην ιστορία των Μπακς που έφτασε τους 10.000 πόντους, τον αγώνα με τους Σίξερς στις 18/3 του 2019 και το ρεκόρ καριέρας των 52 πόντων (12/18 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 19/21 βολές), αλλά και τις τέσσερις συμμετοχές του στο All Star Game, από τις οποίες τις δύο τελευταίες διετέλεσε αρχηγός ομάδας.

Το βραβευμένο με OSCAR® ντοκιμαντέρ του ESPN, «OJ: Made in America» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποκλειστικά από την COSMOTE TV. Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το χρονικό της πολύκροτης δίκης του κορυφαίου αθλητή του αμερικανικού football στα 90s, Ο. Τζ. Σίμπσον, μέσα από 5 επεισόδια που μεταδίδονται καθημερινά από την Δευτέρα 23/3 έως την Παρασκευή 27/3, στις 22.30, στο COSMOTE SPORT 6HD.

O.J : Made in America


Mέσα από συνεντεύξεις, αρχεία, ειδησεογραφικές εκπομπές, ηχητικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, το ντοκιμαντέρ -σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Εζρά Έντελμαν- παρουσιάζει πώς ο Σίμπσον από την ανέλιξή του σε είδωλο του αμερικάνικου football έφτασε το 1994 να καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της συζύγου του, Νικόλ Μπράουν και του φίλου της, Ρόναλντ Γκόλντμαν.

Παράλληλα με την εξιστόρηση της υπόθεσης, το ντοκιμαντέρ σκιαγραφεί και όλο το κοινωνικό παρασκήνιο της περιόδου στις ΗΠΑ, όπου επικρατούσαν αυξημένες εντάσεις εξαιτίας των φυλετικών διακρίσεων, αλλά και συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και της κοινότητας των Αφροαμερικανών. Τη μαρτυρία τους για την άνιση μεταχείριση των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ καταθέτουν, μεταξύ άλλων, στο ντοκιμαντέρ ο θρύλος του ΝΒΑ, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ο οποίος το 1968 αρνήθηκε να συμμετάσχει με την εθνική των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς και ο κορυφαίος πυγμάχος Μοχάμεντ Άλι, που με την έντονη πολιτική και κοινωνική του δράση αποτέλεσε σύμβολο για τα δικαιώματα της αφροαμερικανικής κοινότητας.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα κορωνοϊού: Με ποια ταχύτητα εξαπλώνεται η πανδημία στην Ελλάδα

Κορωνοϊός - Πώς... «Μένουμε Σπίτι»; 16 διάσημοι απαντούν

Κορωνοϊός: «Λουκέτο στη Βρετανία - «Χαραμάδα» ελπίδας στην Ιταλία η μικρή μείωση της εξάπλωσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης