Σελίν Ντιόν: Το παιδί - θαύμα που μεταμορφώθηκε σε ντίβα έρχεται στην Αθήνα

Σελίν Ντιόν: Το παιδί - θαύμα που μεταμορφώθηκε σε ντίβα έρχεται στην Αθήνα

Η φτωχή οικογένεια, τα δεκατρία αδέρφια, οι ζωντανές εμφανίσεις στα δώδεκα και ο Ρενέ της καρδιάς της για τον οποίο ακόμη πενθεί η διάσημη ερμηνεύτρια

selin-dion-arthrou
Η Σελίν Ντιόν, το μουσικό φαινόμενο και ιέρεια της ποπ, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της «COURAGE WORLD TOUR» και θα εμφανιστεί στο ΟΑΚΑ στις 31 Ιουλίου 2020. Όμως η ζωή της δεν είναι πάντα τόσο... λαμπερή όπως είναι τώρα. 

Η μικρή Σελίν προσπαθούσε να κοιμηθεί μαζί με τα άλλα τρία αδέρφια της σε ένα κρεβάτι, που μετά βίας χωρούσαν όλα. Μεγάλωνε σε μια οικογένεια που απέκτησε δεκατέσσερα παιδιά, έμεναν όλοι μαζί σε ένα σπίτι που ασφυκτιούσε από κόσμο και οι γονείς τα έφερναν δύσκολα βόλτα, οικονομικά.

Η Σελίν ήταν η μκρότερη κόρη του Αντεμάρ και της Τερέζ Ντιόν, που κατοικούσαν στο Charleman του Κεμπέκ στον Καναδά και το κλάμα της σε αυτό τον κόσμο ακούστηκε στις 30 Μαρτίου του 1968.

Λεφτά δεν υπήρχαν και δεν περίσσευαν ποτέ για πολυτέλειες, περίσσευε όμως η αγάπη και η υπομονή στους κόλπους της οικογένειάς της, κι αυτό για την Σελίν Ντιόν, όπως αποκάλυψε χρόνια αργότερα, ήταν το πιο σημαντικό. «Δεν είχα δικό μου δωμάτιο» είπε στο CBS News «αλλά όπως τελείωναν οι σκάλες που οδηγούσαν στα δωμάτια υπήρχε μια μικρή ράμπα και εκεί ήταν το κρεβάτι μου. Οπότε όλοι περνούσαν από εκεί για να πουν ένα γεια ή μια καληνύχτα».

Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια μουσικών -πήρε το όνομα της από ένα γνωστό γαλλικό τραγούδι- ερμήνευσε για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό όταν ήταν μόλις πέντε ετών, στον γάμο του αδερφού της.

Εφτά χρόνια μετά άφηνε άφωνους τους πελάτες στο μικρό πιάνο-μπαρ που διατηρούσαν οι γονείς της, όμως το γεγονός που στάθηκε η αρχή της πορείας της ήταν ένα demo.
Κλείσιμο
celine_5

Για την ακρίβεια ήταν ένα τραγούδι που έγραψαν η μητέρα και ο αδερφός της, ο οποίος το έστειλε στον Ρενέ Αντζελίλ γνωστό μάνατζερ τραγουδιστών. Ο τελευταίος συγκλονίζεται από την φωνή της 12χρονης Σελίν και, αφού την βλέπει και από κοντά, της υπογράφει το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο.

Από εκείνη την στιγμή θα είναι ο μουσικός της μέντορας και όχι μόνο, αφού πέντε χρόνια μετά η 17χρονη Ντιόν τον ερωτεύεται παράφορα, παρά τα 26 χρόνια διαφοράς τους.

Το ειδύλλιο δεν χαροποιεί τους γονείς της, όμως η ίδια είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω και αρκετά χρόνια μετά θα δηλώσει στο Hollywood Accses: «Η μαμά δεν είχε καμία τύχη. Η αγάπη νίκησε».
celine_4

Η πορεία προς την κορυφή

Στις αρχές της δεκαετίας του 80 η Dion εντυπωσιάζεται αφάνταστα όταν βλέπει τον Μάικλ Τζάκσον σε ένα σόου του και λέει στον Ρενέ ότι θέλει να του μοιάσει.

Παρότι είναι σχετικά γνωστή στον Καναδά και σε άλλες γαλλόφωνες χώρες, αποσύρεται για κάποιους μήνες προκειμένου να κάνει μια αισθητική επέμβαση στα δόντια της και να τελειοποιήσει τα αγγλικά της.

Ο Αντζελίλ της είχε πει ότι η παγκόσμια αναγνώριση θα έρθει με αγγλόφωνα τραγούδια, κάτι που η Σελίν ήξερε ότι ήταν απόλυτα σωστό.

Το 1993 στο ένθετο του τρίτου της δίσκου με αγγλική γλώσσα η Ντιόν αφιέρωσε στον άνδρα της ζωής της το τραγούδι «The colour of my love» δημοσιοποιώντας κατ' αυτό τον τρόπο την σχέση τους.

Ήταν μόλις 25 ετών και αυτός 51, αλλά τον Δεκέμβριο της επόμενης χρονιάς παντρεύτηκαν σε μια εντυπωσιακή τελετή, επισημοποιώντας τον έρωτά τους.
celine_3

Μέχρι το 1996 ήταν πλέον μια σταρ, οι δίσκοι της πούλαγαν τρελά και η ερμηνεία της στο «Because you loved me» από το σάουντρακ «Υπόθεση πολύ προσωπική» έγινε πολύ μεγάλο hit.

Celine Dion - Because You Loved Me [Official Live Video] HD


Όμως χρειάστηκε άλλο ένα τραγούδι -κι αυτό από το σάουντρακ μιας ταινίας- για να εκτοξευθεί η φήμη της στην κορυφή και να την μάθουν κι αυτοί που δεν την ήξεραν.

Πρόκειται για το κλασσικό πλέον «My heart will go on» από τον «Τιτανικό» που έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία και το σήμα-κατατεθέν της Ντιόν. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 15 γαλλόφωνα και δεκατρία αγγλόφωνα άλμπουμ, έχει πουλήσει μερικά εκατομμύρια αντίτυπα και εξακολουθεί να τραγουδάει ασταμάτητα, γεμίζοντας στάδια και αρένες σε όλο τον κόσμο.

Céline Dion - My Heart Will Go On (Live from Los Angeles 2019) HD


Η ευτυχία και η τραγωδία

Η Ντιόν ήθελε πάντοτε να γίνει μητέρα, αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν ήταν γι' αυτήν και τον σύζυγό της, που έκαναν πολλές προσπάθειες μέχρι να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τον πρωτότοκο Ρενέ Τσαρλς.

Ήταν μια περίοδος που έβαλε την καριέρα της σε δεύτερη μοίρα προκειμένου να ζήσει το θαύμα της μητρότητας για το οποίο υποβλήθηκε σε πάρα πολλές θεραπείες.

Παρότι είχε υπογράψει συμβόλαιο για εμφανίσεις στο Ceasars Palace του Λας Βέγκας, τις ανέβαλε λέγοντας χρόνια μετά ότι «αυτά τα σόου δεν ήταν ένας λόγος τόσο σοβαρός ώστε να μην προσπαθήσω για ένα παιδί. Δεν μπορούσα να ζήσω με το ερώτημα μια ζωή ή ένα συμβόλαιο».
celine_1

Μετά τον Ρενέ Τσαρλς ακολούθησαν τα δίδυμα Νέλσον και Έντι, με τεχνητή γονιμοποίηση, τα οποία ολοκλήρωσαν την ευτυχία του ζευγαριού, που όμως δεν κράτησε για πολύ.

Όταν ο Ρενέ Αντζελίλ διαγνώστηκε με καρκίνο του λάρυγγα, η Σελίν ένοιωσε να χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια της και στάθηκε δίπλα του αφήνοντας όλα τα άλλα.

Ο αγώνας του άντρα που σημάδεψε την ζωή και την καριέρα της με την επάρατη νόσο αποδείχθηκε άνισος και στις 14 Ιανουαρίου του 2016 άφησε την τελευταία του πνοή.

Πριν προλάβει να το συνειδητοποιήσει χάνει και τον αδερφό της Ντάνιελ από καρκίνο, δυο μόλις μέρες μετά, βιώνοντας μια διπλή τραγωδία που άφησε ανεξίτηλα σημάδια.

Ακόμη και σήμερα, όπως έχει πει, δεν έχει ξεπεράσει τον Ρενέ και θεωρεί, όπως δήλωσε, ότι της είναι πολύ δύσκολο να ερωτευθεί ξανά ενώ ποτέ δεν έβαλε σε πρώτη μοίρα την καριέρα της.

Πάντα μετρούσε γι' αυτήν η οικογένειά της και οι στιγμές με τα παιδιά και τον άντρα της, πολύ περισσότερο από τις glam προσκλήσεις σε μεγάλα πάρτι.

«Ποτέ δεν ήμουν party animal και ούτε θα γίνω. Πάντοτε για μένα άλλες ήταν οι προτεραιτότητες στην ζωή μου και όχι οι λαμπερές συγκεντρώσεις, αυτές που άλλοι θα σκότωναν για να είναι εκεί. Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα και επιλογών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης