Τηλεόραση: Για ποιους θα είναι δίσεκτο το 2020

Τηλεόραση: Για ποιους θα είναι δίσεκτο το 2020

Ανακατατάξεις λόγω τηλεθέασης - Ποια πρόσωπα μένουν στον πάγκο, ποιες εκπομπές κόβονται και ποιες αναβάλλονται ή ματαιώνονται προτού καν κάνουν πρεμιέρα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
boom_ar
Παραδοσιακά, τα Χριστούγεννα στην τηλεόραση δεν φέρνουν μόνο δώρα αλλά και κακά μαντάτα. Ο πρώτος λογαριασμός της σεζόν οδηγεί σε σκληρές αποφάσεις, με τα κοψίματα να είναι στο βασικό μενού των προγραμμάτων των ιδιωτικών καναλιών. Σε κάποιες περιπτώσεις κόβονται εκπομπές, σε κάποιες άλλες πρόσωπα. Δυστυχώς φέτος υπάρχουν περιπτώσεις όπου συμβαίνουν και τα δύο...

Η αντίστροφη μέτρηση για πολλά τηλεοπτικά προγράμματα έχει ήδη αρχίσει. Για την ακρίβεια, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες, καθώς τα οικονομικά περιθώρια της τηλεοπτικής βιομηχανίας έχουν στενέψει τόσο πολύ που δεν υπάρχει περίπτωση για πίστωση χρόνου σε οτιδήποτε φλερτάρει με την αποτυχία ή με τη μετριότητα, που ζημιώνουν οικονομικά έναν σταθμό.

Σειρές που δεν ευτύχησαν στους πίνακες τηλεθέασης, παιχνίδια που μέσα στην πληθώρα χάθηκαν και δεν συγκίνησαν το τηλεοπτικό κοινό, αλλά και πρόσωπα τα οποία δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά απομακρύνονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Φυσικά μέσα στη διάρκεια όλων αυτών των μηνών έχουν καταγραφεί και πολλές ανακρίβειες, υποθέσεις που αφορούν πρόσωπα και εκπομπές αλλά δεν ισχύουν. Επιπλέον, υπάρχουν προγράμματα τα οποία εξαρχής προορίζονταν για συγκεκριμένα επεισόδια.

Οι αποφάσεις όπως και να ’χει ελήφθησαν και πλέον όσοι δεν θα συνεχίσουν το 2020 να βρίσκονται στα τηλεοπτικά πλατό είναι ήδη ενημερωμένοι καθώς βρέθηκαν ακόμη και οι αντικαταστάτες τους.

■ ALPHA / Οι μεγαλύτερες ανακατατάξεις έρχονται στον ALPHA, ο οποίος πλέον δεν θυμίζει και πολύ το κανάλι που σάρωνε τις πρωτιές. Από τη μία κάποιες λανθασμένες επιλογές, από την άλλη το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός μάλλον στάθηκε πιο τυχερός ή πιο ικανός έφεραν το κανάλι στην τέταρτη θέση του πίνακα τηλεθέασης, με αποτέλεσμα να αλλάζουν πολλά.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή είναι αυτή της διακοπής της προβολής του παιχνιδιού «Πάνω Κάτω» με τον Χρήστο Φερεντίνο και η άμεση αντικατάστασή του από το «Deal», το οποίο επιστρέφει. Το παιχνίδι από την αρχή έδειξε ότι ήταν αδύναμο ως format και παρά την εμπειρία του παρουσιαστή δεν κατάφερε να βελτιώσει τις επιδόσεις του. Από την άλλη, κανείς δεν κατάλαβε γιατί πέρυσι αποφασίστηκε να διακοπεί το «Deal», το οποίο ήταν πάντα πολύ υψηλά στις προτιμήσεις.


Κλείσιμο
pano1
Kόβεται από τον ALPHA το τηλεπαιχνίδι «Πάνω Κάτω» με τον Χρήστο Φερεντίνο και αντικαθίσταται από το «Deal»


Και στον τομέα της μυθοπλασίας, όμως, τα λάθη ήταν πολλά. Κόπηκε το «Σόι σου», το οποίο ως έναν βαθμό είχε εγγυημένη τηλεθέαση. Στη συνέχεια προβλήθηκε σε λάθος ώρα η σειρά «Αστέρια στην άμμο», με αποτέλεσμα όταν πια ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν χαμηλός, να μην υπάρχουν περιθώρια παραμονής. Η σειρά ήδη κόπηκε και τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και μια παραγωγή η οποία, αν και αναβλήθηκε πολλές φορές και πλασαρίστηκε ως το απόλυτο φαβορί, δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες. Πρόκειται για το «Κρατάς μυστικό;», το οποίο δεν συνεχίζεται και τη θέση του θα καλύψει ένα έξτρα επεισόδιο της σειράς «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».

Αντιθέτως, αν και υπήρχαν σκέψεις να διακοπεί, κάτι τέτοιο δεν θα ισχύσει για το παιχνίδι που παρουσιάζει ο Φώτης Σεργουλόπουλος, το «Divided». Με εμφανή σημάδια ανάκαμψης, το παιχνίδι πήρε παράταση.

■ ΑΝΤ1 / Στο κανάλι του Αμαρουσίου, παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν τις σειρές «Μην ψαρώνεις» και «Αν ήμουν πλούσιος» να ολοκληρώνονται νωρίτερα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι σειρές συνεχίζονται κανονικά - και μάλιστα εντάσσονται και νέα πρόσωπα στα επεισόδια που ακολουθούν.

Ερωτηματικό υπάρχει τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με όσα έχουν συζητηθεί με τον Μάρκο Σεφερλή, καθώς το όνομά του ακούγεται και για κάποιο project του Τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί στον ΣΚΑΪ, οπότε ίσως η συμφωνία ναυαγήσει. Με τον ΑΝΤ1, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία ούτε συμβόλαιο για νέο πρόγραμμα. Υπάρχει δέσμευση για την προβολή των θεατρικών παραστάσεων και μία συζήτηση για το ενδιαφέρον του καναλιού να δημιουργηθεί ένα format με επικεφαλής τον Σεφερλή.

■ ΣΚΑΪ / Η αλήθεια είναι πως στο Φάληρο, αν και δεν βγήκαν οι στόχοι όπως αναμένονταν στην αρχή, επιμένουν, ακόμη και αν χρειαστεί να αλλάξει η ρότα. Τα δύο τηλεπαιχνίδια που προβάλλονται στη ζώνη του off peak δεν θα συνεχίσουν να προβάλλονται και το 2020. Κι αυτό διότι τόσο το «Guess my age» με τον Γιώργο Λιάγκα όσο και το «Boom» με τον Σάκη Τανιμανίδη δεν τα κατάφεραν και βρέθηκαν πολύ πιο πίσω από τον ανταγωνισμό. Επειδή όμως είχαν παραγγελθεί 100 επεισόδια, τα οποία έχουν ήδη γυριστεί -αυτό σημαίνει ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχουν μείνει 20 με 25 επεισόδια που δεν θα έχουν παιχτεί- ίσως κάποια στιγμή ή το καλοκαίρι ή κάποια ώρα το Σαββατοκύριακο να προβληθούν.



boom1
Το «Boom» με τον Σάκη Τανιμανίδη δεν θα το βρει ο νέος χρόνος στον ΣΚΑΪ λόγω χαμηλής τηλεθέασης, δεν αποκλείεται όμως να δούμε κάποια επεισόδια στο μέλλον, αφού τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί


Μετά και την προβολή του 12ου επεισοδίου το «Λόγω τιμής» αποχαιρετά το κοινό του, το οποίο δυστυχώς δεν έδειξε να ενθουσιάζεται με την επιστροφή της σειράς 20 χρόνια μετά. Αν και το τέλος ήταν προκαθορισμένο, υπήρχαν κάποιοι που συζητούσαν το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η σειρά σε περίπτωση που τα νούμερα τηλεθέασης ήταν διθυραμβικά. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη, οπότε οι περιπέτειες της παρέας ολοκληρώνονται οριστικά.



agortis
Το ριάλιτι του ΣΚΑΪ «Αγρότης μόνος ψάχνει» με παρουσιάστρια την Ελένη Τσολάκη κόπηκε προτού καλά-καλά αρχίσει


Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου κάποια γυρίσματα ματαιώνονται πριν καν αρχίσουν! Ο λόγος για το ριάλιτι «Αγρότης μόνος ψάχνει» το οποίο, αν και είχε προαναγγελθεί και είχε ανατεθεί στην Ελένη Τσολάκη, κόπηκε πριν καλά-καλά αρχίσει. Στο κενό μάλλον πέφτουν και οι συζητήσεις, αλλά και ο προγραμματισμός για το «Ελλάδα έχεις ταλέντο», το οποίο, αν και συζητήθηκε και προχώρησε σε επίπεδο σχεδιασμού, τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί δίνοντας τη θέση του σε άλλο σόου.



tsolaki



Αξίζει να σημειωθεί πως στο κανάλι του Φαλήρου άλλο ένα project ακυρώθηκε. Πρόκειται για τη σειρά του Αλέξανδρου Ρήγα «Room service πλιζ», η οποία μετά από σειρά αναβολών και μεγάλη αναστάτωση, ματαιώθηκε οριστικά.

■ OPEN / Οι παραγωγές είναι ελάχιστες, οπότε δύσκολα θα φύγουν από το πλάνο. Εκτός από κάποια σχέδια τα οποία, αν και πέφτουν στο τραπέζι, τελικά δεν πραγματοποιούνται. Το OPEN προχωρά πολύ συγκρατημένα στην κούρσα της τηλεθέασης, καθώς η περσινή σεζόν ήταν τραυματική. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν τόλμησαν να προχωρήσουν ούτε με το «Δικαστήριο της μόδας», το οποίο θα παρουσίαζε η Μαρία Μπακοδήμου, ούτε και με τη σειρά του Πάνου Κοκκινόπουλου. Εκτός προγράμματος βρέθηκε πριν από λίγο και η εκπομπή του Νίκου Σαμοΐλη «Με το Ν και με το Σ».


■ STAR / Η κατάσταση στο STAR διαφέρει σε σχέση με τα υπόλοιπα κανάλια. Κι αυτό γιατί το πρόγραμμα είναι αυστηρά δομημένο και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για μετακινήσεις και ακυρώσεις. Το «Greece’s Next Top Model» τελειώνει, το «MasterChef» έρχεται, οπότε πολλά προβλήματα λύνονται για το prime time με μία μόνο παραγωγή.



open
Στο OPEN δεν τόλμησαν να προχωρήσουν με το «Δικαστήριο της μόδας», το οποίο θα παρουσίαζε η Μαρία Μπακοδήμου

Η έλευση του νέου χρόνου θα είναι ένα νέο crash test για τις ήδη υπάρχουσες παραγωγές, αλλά και για τα νέα projecs που μπαίνουν στην αρένα. Η επιστροφή του Ατζούν Ιλιτζαλί αλλά και του «Μεγάλου Αδελφού» στα τηλεοπτικά λημέρια του ΣΚΑΪ δημιουργεί νέα δεδομένα και ταράζει τις υπάρχουσες ισορροπίες. Δεν αποκλείονται και άλλα κοψίματα, ενώ τα αποτελέσματα των επιμέρους μονομαχιών είναι αυτά που θα κρίνουν όχι μόνο την παρτίδα, αλλά και το μέλλον παρουσιαστών και εκπομπών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης