Σεΐχης του Ντουμπάι - Πριγκίπισσα της Ιορδανίας: Στα δικαστήρια για την επιμέλεια των παιδιών τους

Σεΐχης του Ντουμπάι - Πριγκίπισσα της Ιορδανίας: Στα δικαστήρια για την επιμέλεια των παιδιών τους

Η έκτη σύζυγος του σεΐχη έδωσε το «παρών» στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, ενώ ο 70χρονος πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του - Η πριγκίπισσα Χάγια μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της εγκατέλειψε το Ντουμπάι τον περασμένο Μάιο

rashid_ar
Την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών της ζήτησε σήμερα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου η 45χρονη πριγκίπισσα Χάγια, έκτη σύζυγος του 70χρονου σεΐχη του Ντουμπάι και πρωθυπουργού των ΗΑΕ, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ. Η κομψή πριγκίπισσα, που ζει πλέον μόνιμα στο Λονδίνο, έφθασε στο Ανώτατο Δικαστήριο με την συνοδεία δύο σωματοφυλάκων και με την δικηγόρο της, βαρόνη Φιόνα Σάκλετον, την γυναίκα που το 1996 εξέδωσε το διαζύγιο του πρίγκιπα Κάρολου από την αξέχαστη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η ετεροθαλής αδελφή του βασιλιά της Ιορδανίας ζήτησε μέσω των δικηγόρων της από τον οικογενειακό δικαστή σερ Άντριου Μακφάρλεϊν την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών, που έχει αποκτήσει με τον δισεκατομμυριούχο σεΐχη, της 11χρονης σεΐχα Τζαλίλα και του 7χρονου σεΐχη Ζαγέντ, την έκδοση δικαστικής προστασίας από βιαιοπραγίες και την έκδοση προστασίας από αναγκαστικό γάμο για το ένα από τα δύο παιδιά της.

Η έκδοση προστασίας από αναγκαστικό γάμο που αφορά ανηλίκους αποσκοπεί στην προστασία ενός ατόμου να παντρευτεί χωρίς την θέλησή του και θα μπορούσε να εμποδίσει κάποιον να μεταφέρει τον ανήλικο στο εξωτερικό για έναν ενδεχόμενο γάμο.

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα έχει εκδοθεί η απόφαση επιμέλειας των δύο ανήλικων παιδιών του ζευγαριού

Η δικαστική διαμάχη για την κηδεμονία των δύο παιδιών του ζευγαριού αναμένεται να κρατήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο της βρετανικής πρωτεύουσας μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενώ ο βρετανικός Τύπος διευκρινίζει πως στην παρούσα φάση δεν θα συζητηθεί το διαζύγιο του ζευγαριού, ούτε οικονομικά θέματα, όπως οι διεκδικήσεις της έκτης συζύγου του σεΐχη στην τεράστια περιουσία του, η οποία υπολογίζεται στα 10 δισ. ευρώ. Η απόφαση για την επιμέλεια των δύο παιδιών του σεΐχη και της πριγκίπισσας της Ιορδανίας αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Ο οικογενειακός δικαστής απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων του σεΐχη να μην δοθούν στην δημοσιότητα πληροφορίες για την υπόθεση των δύο γαλαζοαίματων, αλλά απαγόρευσε την δημοσιοποίηση των ηλικιών και των ονομάτων των δύο ανήλικων παιδιών τους, αν και, ήδη, ο βρετανικός Τύπος τα δημοσίευσε, όταν η πριγκίπισσα μαζί με τα παιδιά της εγκατέλειψε το Ντουμπάι. Επίσης, απαγορεύθηκε να δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα των μαρτύρων καθώς και λεπτομέρειες της δίκης.

Με τον δικηγόρο του Γκάι Ρίτσι ο σεΐχης, με την δικηγόρο του πρίγκιπα Κάρολου η πριγκίπισσα Χάγια

Ο σεΐχης του Ντουμπάι δεν παρέστη στο δικαστήριο, όπως έκανε και τον Ιούλιο, όταν η εν διαστάσει σύζυγός του παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης, αλλά εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του. Την λαίδη Έλεν Γουόρντ, η οποία είχε εκδώσει το διαζύγιο του Γκάι Ρίτσι από την Μαντόνα και τον λόρδο Ντέιβιντ Πάνικ, έναν από τους πιο επιτυχημένους νομικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και μέλος της Βουλής των Λόρδων.

Ο σωματοφύλακας είναι ο λόγος που η πριγκίπισσα εγκατέλειψε τον σεΐχη;

Κλείσιμο
Η πριγκίπισσα Χάγια και ο σεΐχης του Ντουμπάι παντρεύτηκαν το 2004 και επί χρόνια έδιναν μαζί το «παρών» στις ιπποδρομίες του Άσκοτ καθώς εκείνος είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης αλόγων κούρσας στη Βρετανία και η πριγκίπισσα είναι δεινή ιππέας με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ζευγάρι συνδέεται με μακρά φιλία με την βασιλική οικογένεια της Γηραιάς Αλβιόνας.

Όμως, τον περασμένο Μάιο η έκτη σύζυγος του σεΐχη το έσκασε μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της και σε φίλους της εκμυστηρεύτηκε πως «φοβάται για την ζωή της». Έκτοτε, η πριγκίπισσα Χάγια κατοικεί στο Κένσιγκτον, σε πολυτελή έπαυλη που η ίδια αγόρασε το 2017 από Ινδό δισεκατομμυριούχο. Πηγές από το περιβάλλον της πριγκίπισσας της Ιορδανίας υποστήριξαν πως εκείνη φοβήθηκε για τη ζωή της, όταν πληροφορήθηκε πως η 33χρονη πριγκίπισσα Λατίφα, κόρη του σεΐχη από άλλο γάμο, προσπάθησε να αποδράσει στις ΗΠΑ αλλά εντοπίστηκε από κομάντο του πατέρα της και δια της βίας οδηγήθηκε πίσω στο Ντουμπάι.

Από την πλευρά του ο σεΐχης με ποιήματα που ανάρτησε στο Instagram, μετά την «απόδραση» της πριγκίπισσας από το παλάτι, αφήνει να διαφανεί πως υποψιαζόταν ότι η έκτη σύζυγός του είχε εραστή. Φίλοι της πριγκίπισσας της Ιορδανίας δήλωσαν στους Times πως η πριγκίπισσα Χάγια εγκατέλειψε το Ντουμπάι επειδή «φοβόταν για τη ζωή της», όταν ο σεΐχης «έγινε καχύποπτος με την εγγύτητά της με Βρετανό πρώην στρατιωτικό και σωματοφύλακα της οικογένειας». Πρόκειται για 36χρονο σωματοφύλακα, ο οποίος συνόδευε την πριγκίπισσα Χάγια και την οικογένειά της σε όλα τα ταξίδια τους στο εξωτερικό. Οι φίλοι της πριγκίπισσας υποστήριξαν στην εφημερίδα πως οι υποψίες του σεΐχη ήταν αβάσιμες.

Η διαδικασία για την έκδοση διαζυγίου του ζευγαριού έχει ήδη ξεκινήσει και όταν ολοκληρωθεί αναμένεται να είναι ένα από τα πιο ακριβά διαζύγια στην βρετανική δικαστική ιστορία. Ο σεΐχης του Ντουμπάι έχει αποκτήσει συνολικά 23 παιδιά με τις έξι συζύγους του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης