Μανούσος Μανουσάκης: «Στην Ελλάδα έχουμε εκχωρήσει το δικαίωμα να σηκώνουν τη σημαία μόνο οι ακροδεξιοί»

Μανούσος Μανουσάκης: «Στην Ελλάδα έχουμε εκχωρήσει το δικαίωμα να σηκώνουν τη σημαία μόνο οι ακροδεξιοί»

Ο σκηνοθέτης που υπογράφει το «Κόκκνο Ποτάμι» εξήγησε ότι κάνει αυτή τη σειρά εποχής για να αναδείξει την αντιστοιχία στη ρευστότητα της κατάστασης τότε και τώρα. «Επιβεβαιωνόμαστε τραγικά με την εισβολή στη Συρία και τη διεθνή πολιτική να χαϊδολογάει την Τουρκία»

674bf6eb-87b2-4b40-9800-5b14f190d880
Μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, με αρκετές πολιτικές αιχμές αλλά και αναμνήσεις από προηγούμενες τηλεοπτικές δουλειές του, παραχώρησε σήμερα ο Μανούσος Μανουσάκης στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα».
«Κάνουμε αυτή τη σειρά για να δείξουμε πόσο σύγχρονη είναι η ρευστότητα της κατάστασης τότε και η ρευστότητα της κατάστασης τώρα» εξήγησε μεταξύ άλλων. «Και όπως τότε οι άνθρωποι πίστευαν ότι η καθημερινότητά τους ήταν στο απυρόβλητο και οι νόμοι και οι θεσμοί θα τους προστάτευαν και σε μια ώρα έχασαν τη γη κάτω τα πόδια τους, θέλαμε να δείξουμε ότι και σήμερα η κατάσταση είναι εξίσου ρευστή. Επιβεβαιωνόμαστε τραγικά με την εισβολή στη Συρία και τη διεθνή πολιτική να χαϊδολογάει την Τουρκία».

Μέσω Skype μάλιστα παρενέβη ο Απόστολος Γκλέτσος, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι μετά τον πατέρα του, στη ζωή του έχει τον Μανούσο Μανουσάκη. Σε εκείνο το σημείο ο Μανούσος Μανουσάκης σχολίασε σχετικά με τη φιλοπατρία των Ελλήνων: «Στη χώρα μας συμβαίνει κάτι μοναδικό και ελπίζω να το πολεμήσουμε με αυτή τη σειρά(σ.σ. το «Κόκκινο ποτάμι»). Έχουμε εκχωρήσει το δικαίωμα της αγάπης για την πατρίδα στην ακροδεξιά και στους φασίστες. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Έχουμε εκχωρήσει το δικαίωμα να σηκώνουν τη σημαία μόνο οι ακροδεξιοί».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μανούσου Μανουσάκη:

Ο Μανούσος Μανουσάκης στο «Έλα Χαμογέλα» - 20/10/2019 | OPEN TV
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης