Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: «Βαρύ το νέο, αμείλικτο» - Καλλιτέχνες και πολιτικοί αποχαιρετούν τον αγαπημένο τραγουδοποιό

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: «Βαρύ το νέο, αμείλικτο» - Καλλιτέχνες και πολιτικοί αποχαιρετούν τον αγαπημένο τραγουδοποιό

Μητσοτάκης: Η μουσική του θα μας συνοδεύει πάντα - Ο Γιώργος Νταλάρας έβαλε μαύρο χρώμα στο προφίλ του - Αρβανιτάκη, Μπάσης, Κότσιρας, Πρωτοψάλτη, Βιτάλη, Κραουνάκης και πολλοί άλλοι αποχαιρετούν τον Λαυρέντη - Την Τετάρτη η κηδεία του, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου

maxairmazi
Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο η είδηση του ξαφνικού θανάτου από ανακοπή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στα 63 του χρόνια. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας. Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, μαζί του ήταν και η μονάκριβη κόρη του. Δυστυχώς εκείνη ήταν που βρήκε τον πατέρα της νεκρό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 4.15, ενώ ο Λαυρέντης διακομίστηκε στο νοσοκομείο Βόλου στις 6.45. Ηταν ήδη νεκρός και παρά τις προσπάθειες ανάταξης, τίποτε δεν μπορούσε να γίνει... Η ιατροδικαστική εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέστη καρδιακή προσβολή στη διάρκεια της νύχτας. Στο παρελθόν είχε υποβληθεί σε επέμβαση bypass.

Μέσα από τα social media άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας τον αποχαιρετούν... Αύριο ήταν προγραμματισμένη μία μεγάλη συναυλία στο ηρώδειο, με την οποία θα έκλεινε την καλοκαιρινή του περιοδεία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Τα έσοδα της θα δίνονταν στην οργάνωση «Μαζί Για το Παιδί».

Ο Γιώργος Νταλάρας έβαλε μαύρο χρώμα στο προφίλ του στο Facebook, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι μπροστα σε μία τόσο δύσκολη στιγμή, τα λόγια είναι πολύ φτωχά.


«Κορυφαίος τραγουδιστής, κορυφαίος δημιουργός, έχω σοκαριστεί γιατί μόλις τώρα το έμαθα κι εγώ. Δεν προσέχουμε την υγεία μας, κουραζόμαστε πολύ με τις συναυλίες, έχουμε άγχος και νομίζουμε ότι είμαστε αθάνατοι. Τουλάχιστον δεν τυραννήθηκε ο αγαπημένος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Καλό σου ταξίδι, φίλε» δήλωσε στο protothema.gr o τραγουδοποιός Λάκης Παπαδόπουλος.

Κλείσιμο
Για μια πολύ άσχημη ημέρα έκανε λόγο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» τόνισε ότι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι ο πιο σημαντικός τραγουδοποιός της γενιάς του, μια όμορφη ψυχή που θα ζει μέσα από τα τραγούδια του. «Δεν μπορώ να ξεχάσω τα γέλια που κάναμε. Σαν να είναι αστείο αυτό… Δεν το πιστεύω» είπε χαρακτηριστικά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, προσθέτοντας: «Θα ζει στις ψυχές μας».  Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Κώστας Μακεδόνας: «Δεν το πιστεύω! Προσπαθώ να μην το πιστέψω...».

Ανάρτηση στο Twitter έκανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε τα μηνύματα στα social media:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Τεράστιο σοκ!....τι να πω..Λαυρέντη μου έφυγες και αφήνεις πίσω σου ένα μεγάλο κενό και ως δημιουργός και ως φίλος...η συγκίνησή μου είναι μεγάλη...είδα πριν λίγο αποσπάσματα από την συνεργασία μας στο Vox το 2002 και θυμήθηκα πάλι την ευθύτητά σου, την αγάπη σου για την μουσική και την γενναιοδωρία των αισθημάτων σου....από σήμερα είμαστε όλοι πιο φτωχοί....θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου.... @lavrentis_machairitsas #lavrentismaxairitsas #kalotaxidi #mymemories

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleftheria Arvanitaki (@eleftheriaarvanitaki) στις


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Καλό ταξίδι αδερφέ μου... @lavrentis_machairitsas

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Δημήτρης Μπάσης (@dimitrismpasis) στις






















(Ελένη Ξύδη είναι το προφίλ της Ελένης Βιτάλη)
Eleni_Ksidi
lad

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Και τώρα πάνω σε ποιανού το στίχο θ'ακουμπάω τους χτύπους του έρωτα? Με ποιά μελωδία θα ταυτίζω πόνο και αγάπη? Σε ποιανού φωνή θα σκαρφαλώνω ταξιδευτής? Ήσουν ο αγαπημένος μου και σου τό'χα πει. Σου το'χα πει και δημόσια. Ήσουν ο μόνος που τόλμησα να δείξω τις στιχουργικές μου απόπειρες... Σ'εκεινη την πτήση για Κάιρο, θυμάσαι? Αυτή όμως η πτήση που πήρες σήμερα Λαυρέντη μου είναι λάθος. Είναι ένα φάλτσο! Δεν έπρεπε!!! Εκεί που πας δεν έχει τραγούδια και μουσικές. Κι εδώ τώρα πια θα είναι πιο φτωχές οι μελωδίες. Να το ξέρεις. Θα σε θυμάμαι, θα σε θαυμάζω και θα σε τραγουδάω πάντα. Εφεξής, μ'ένα δάκρυ να θολώνει την αρμονία των τραγουδιών σου. Αντίο και σ'ευχαριστώ γι αυτά που μου έμαθες να νιώθω μέσα από τη μουσική σου.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vicky Chatzivasileiou (@vikyhatzivasiliou) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Καλό ταξίδι Λαυρέντη μου

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη George Sabanis Official (@georgesabanis) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Αχ μωρέ Λαυρέντη... Με το χαμόγελο θα σε θυμάμαι πάντα... Και χθες το βράδυ μιλούσα για σένα... Καλό ταξίδι στο φως ☀...

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝕄𝔼𝕃𝕀ℕ𝔸 𝔸𝕊𝕃𝔸ℕ𝕀𝔻𝕆𝕌 (@officialaslanidoumelina) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Μια ευκαιρία στον Παράδεισο να πάω... #lavrentismaxairitsas #rip

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Papadopoulos Giorgos (@giorgospapadopoulosofficial) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Άτιμη η καρδιά..δεν ξέρεις πότε θα σε αφήσει. Αντίο Λαυρεντη με το θορυβώδες γέλιο και τη δυνατή φωνή..

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝐂𝐡𝐫𝐢𝐬𝐭𝐨𝐬 𝐃𝐚𝐧𝐭𝐢𝐬 (@christosdantis) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είχα συνεργαστεί δεκαοχτώ χρόνια πριν, το 2001. Τότε ήμουν 19 χρονών. Τσακνής - Μαχαιρίτσας - Όναρ ήταν το καλοκαιρινό σχήμα. Εγώ έπαιζα κιθάρα με τους Όναρ, με τους άλλους ο @dstarovas_official . Για κάποιο λόγο που ακόμη δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω, εκείνο το καλοκαίρι ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Μεγάλες σκηνές, μεγάλοι καλλιτέχνες, ταξίδια με αεροπλάνα και βαπόρια σε Ελλάδα και Κύπρο... Από τις σχολικές μπάντες και την ασφάλεια του διαμερίσματος έπεσα στα βαθιά, σε μια θάλασσα που από τότε προσπαθώ να κολυμπήσω. Θυμάμαι τον Μαχαιρίτσα φωνακλά, να ψοφάει για ξενύχτι και κουβέντα στα λόμπι των ξενοδοχείων, μαζί πάντα και ο Σταρόβας (που ήταν τότε αρχηγός της παντομίμας). Είχαμε μία γλυκιά σχέση, δεν θα ξεχάσω που ένα δυο χρόνια μετά τον είχα επισκεφτεί σε ένα από τα μεγάλα μαγαζιά που τραγουδούσε. Έλυνε σταυρόλεξο στο καμαρίνι, πιστεύω το "ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΥΡΩΝΑΚΟ ΜΟΥ" ακούστηκε μέχρι το απέναντι μαγαζί. Αργότερα με ανέφερε και στο μικρόφωνο σαν φίλο του. Τόσο σημαντικές αναμνήσεις για έναν ντροπαλό παιδι. Για χρόνια ζαχάρωνα την ιδέα ότι ίσως κάποτε καταφέρω να παίξω κιθάρα με τον Λαυρέντη. Καλό ταξίδι.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη myronasstratis (@myronasstratis) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maraveyas (@maraveyas) στις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης