Giusy Versace: Η Παραολυμπιονίκης σπρίντερ που έβαλε μίνι και πήγε στη Μόστρα

Giusy Versace: Η Παραολυμπιονίκης σπρίντερ που έβαλε μίνι και πήγε στη Μόστρα

Ήταν η εμφάνιση που σημάδεψε το «κόκκινο χαλί» του Φεστιβάλ της Βενετίας - Ποια είναι η 42χρονη Ιταλίδα σταρ και πολιτικός - Η ιστορία της, το μοιραίο τροχαίο και η συγγένεια με την διάσημη οικογένεια

versace_main
Οι ακριβές τουαλέτες και τα λαμπερά κοσμήματα γέμισαν το «κόκκινο χαλί» του Φεστιβάλ Βενετίας, κάνοντας τα φλας να αστράφτουν ασταμάτητα. Μία όμως ήταν η εμφάνιση που πραγματικά ξεχώρισε και ήταν αυτή της Ιταλίδας καλλονής Giusy Versace.

Η 42χρονη μελαχρινή Ιταλίδα είναι τηλεπαρουσιάστρια, πολιτικός, όμως πρώτα από όλα, Παραολυμπιονίκης. Είναι σπρίντερ με δύο προσθετικά πόδια και αγωνίζεται στα 100 μέτρα.

Στην Μόστρα επέλεξε όχι να κρύψει τα προσθετικά της πόδια κάτω από μια μακριά τουαλέτα, αλλά αντίθετα, να τα αναδείξει και να τα επιδείξει, φορώντας ένα μίνι που τα άφηνε ακάλυπτα και γόβες.

Η τουαλέτα της ήταν έργο του σχεδιαστή Oscar Scirè, σε αποχρώσεις του μαύρου και του χρυσού.
versace_main
033_5989431_5d66de2f426ad


Κλείσιμο
Protesi, grinta e bellezza, al Lido c'è anche Giusy Versace


Η Versace, που είναι ανιψιά του μόδιστρου Gianni Versace και της αδερφής του Donatella, που δημιούργησαν έναν από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας παγκοσμίως, ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση και ασχολήθηκε από πολύ μικρή με το χώρο της μόδας.

Το 2005 όμως ένα τροχαίο ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο της πόδια. Χρειάστηκε δύο χρόνια για να μπορέσει να ξαναοδηγήσει και άλλα τρία για να ανακαλύψει τους Παραολυμπιακούς αγώνες. Έγινε σπρίντερ, κατέκτησε τον έναν τίτλο μετά τον άλλον και στέφθηκε Παραολυμπιονίκης.

Παράλληλα, ασχολήθηκε με την τηλεόραση, κέρδισε το ιταλικό Dancing With the Stars το 2014 και κατέβηκε υποψήφια με το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Φόρτσα Ιτάλια, κερδίζοντας την εκλογή της.

Στο Φεστιβάλ Βενετίας εμφανίστηκε με δύο παλιές της φίλες, την Jo Squillo και την Francesca Carollo για να παρουσιάσουν το ντοκιμαντέρ τους για τις γυναίκες που ζουν στη φυλακή. Γυρίστηκε στο γυναικείο τμήμα της φυλακής San Vittore στο Μιλάνο και όπως είπαν οι δημιουργοί, μιλά για τη ζωή των κρατουμένων, βοηθώντας τους να αισθανθούν μια αίσθηση ελευθερίας μέσω της κάμερας.

Παράλληλα, η Giusy Versace κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο της βιβλίο με τίτλο «WonderGiusy», εικονογραφημένο σαν κόμικ, που μιλά για έναν υπερήρωα με προσθετικά πόδια και διδάσκει στα παιδιά να πιστεύουν στο θάρρος «γιατί η υπερδύναμη είναι η δύναμη να ξεπερνάμε κάθε όριο», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Το 2018 και πάλι στη Βενετία, είχε εμφανιστεί με τουαλέτα που άφηνε επίσης ακάλυπτα τα προσθετικά της πόδια, θέλοντας να τονίσει πόσο καλά αισθάνεται με τον εαυτό της.

Giusy_Versace_palio_pic
Giusy_Versace_palio_treia
Giusy_Versace_palio_dyo



My Incredible Story by Giusy Versace (English)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης