Φεστιβάλ Βενετίας: Βαρουφάκης και Στράτου ποζάρουν με τα «alter ego» τους Λούλη και Γκολίνο

Φεστιβάλ Βενετίας: Βαρουφάκης και Στράτου ποζάρουν με τα «alter ego» τους Λούλη και Γκολίνο

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ φωτογραφήθηκε χαμογελαστός με το καστ και τον σκηνοθέτη της ταινίας «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» που βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο του - Στο πλευρό του η σύζυγός του, Δανάη Στράτου

varoufakis_ar
Στη 76η Μόστρα βρέθηκε εχθές ο Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από τη Δανάη Στράτου, για την πρεμιέρα της ταινίας «Ενήλικοι στο Δωμάτιο», που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του πρώην ΥΠΟΙΚ.

Ο κ. Βαρουφάκης και η σύζυγός του πόζαραν χαμογελαστοί στην πρεμιέρα της ταινίας του Κώστα Γαβρά, που παρουσιάζεται στο διάσημο Φεστιβάλ της Βενετίας εκτός συναγωνισμού.

Στο πλευρό τους φωτογραφήθηκαν τα «alter ego» τους, οι ηθοποιοί που τους ερμήνευσαν στο φιλμ, Χρήστος Λούλης και Βαλέρια Γκολίνο, άλλοι συντελεστές του καστ και φυσικά ο σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του protothema.gr στο Φεστιβάλ Βενετίας, Δημήτρη Δανίκα, ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσιάζεται στην ταινία ως μία αντιφατική φυσιογνωμία: και αλαζόνας και πατριώτης. Προφανώς ο Κώστας Γαβράς δεν ήθελε να ταυτιστεί εντελώς μαζί του. 

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας (τον οποίο υποδύεται ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης) μοιάζει με ένα άβουλο και άχρωμο πρόσωπο, σαν ένας επαρχιώτης.

tetrada




gavras-1
Κλείσιμο



gavras


Όλη η ταινία διαδραματίζεται σε γραφεία με πρωταγωνιστές Έλληνες και ξένους ηθοποιούς να υποδύονται όλους εκείνους που είχαν πάρει μέρος στις ατελέσφορες και παραλίγο καταστροφικές διαπραγματεύσεις του εξαμήνου του Ιανουαρίου του 2018.

golino-2


Όπως τόνισε ο Κώστας Γαβράς σε συνέντευξή του μετά την προβολή της ταινίας, η ιδέα ήταν της γυναίκας του Μισέλ Ρε, η οποία διάβασε το βιβλίο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και αμέσως τηλεφώνησε στο σύζυγό της και του έιπε «αυτή είναι η επόμενη ταινία σου».

Ο Χρήστος Λούλης υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη, ολίγον «γλυκός» σε σχέση με την προσωπικότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών, ενώ στην ταινία συμμετάσχουν πολλοί Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί που υποδύονται τους πρωταγωνιστές της περιόδου εκείνης, όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Μάριο Ντράγκι και η Κριστίν Λαγκάρντ.

mazi
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης