Νίκος Χορταρέας: Ο αστρολόγος χειροτονείται μοναχός

Νίκος Χορταρέας: Ο αστρολόγος χειροτονείται μοναχός

Μητροπολίτης Λαγκαδά για χειροτονία Χορταρέα: Η Εκκλησία δέχεται ακόμη κι αυτούς που ζούσαν μέσα στην απάτη

xorta01
Ιερομόναχος αναμένεται να χειροτονηθεί εντός του επόμενου μήνα ο πρώην αστρολόγος και παρουσιαστής Νίκος Χορταρέας, ο οποίος αποκαλείται πια πατήρ Κυπριανός.

Ο γνωστός αστρολόγος-μέντιουμ που έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του σε μεταμεσονύχτιες εκπομπές αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό.

Την επικείμενη χειροτονία του επιβεβαίωσε, μιλώντας στο εκκλησιαστικό σάιτ ekklisiaonline.gr, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης:

«Δεν δικαιολογείται έκπληξις διότι η ίδια η ζωή της Εκκλησίας είναι ένα θαυμαστό φαινόμενο, ένα φαινόμενο μεταποιητιτών δυνάμεων. (…) Ο μάγος, ο Κυπριανός με την πίστη του στον Χριστό μεταστρέφεται και γίνεται προστάτης των πιστών και των κατατρεγμένων και πολέμιος του διαβόλου. Είναι φαινόμενο θαυμαστό οι άνθρωποι που ζούσαν χθες μέσα στην πλάνη και μέσα στην απάτη να έχουν σήμερα μια αλλαγή στη ζωή τους. Μεταστρέφονται, βρίσκουν την Αλήθεια.Δεν περιφρονούν κανέναν, εμείς γιατί να τους περιφρονήσουμε; Που βλάπτει ένας άνθρωπος να επιθυμεί να γίνει Μοναχός;Ο ψαράς γίνεται Απόστολος και ο διώκτης γίνεται Απόστολος, ο ληστής γίνεται ο ληστής του Παραδείσου και ο τελώνης και η πόρνη πάνε πιο μπροστά από αυτούς που είναι θεοσεβούμενοι στην εποχή τους».

Η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά αγκάλιασε την μεταστροφή του αστρολόγου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θέλει πλέον να ζήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης