Ο Fendi τίμησε τον Καρλ Λάγκερφελντ με ντεφιλέ στην αρχαία Ρώμη

Ο Fendi τίμησε τον Καρλ Λάγκερφελντ με ντεφιλέ στην αρχαία Ρώμη

Συνολικά 55 μοντέλα, όσα και τα χρόνια συνεργασίας του Λάγκερφελντ με τον Fendi βρέθηκαν στην πασαρέλα που στήθηκε στον Ναό της Αφροδίτης – Για την αποκατάσταση του μνημείου, ο οίκος μόδας θα δώσει  2,5 εκατομμύρια ευρώ

21343119
O οίκος Fendi απέτισε φόρο τιμής χθες βράδυ στη Ρώμη στον Καρλ Λάγκερφελντ, τον διάσημο σχεδιαστή που πέθανε τον Φεβρουάριο, με τον οποίο ο οίκος μόδας είχε μισό και πλέον αιώνα συνεργασίας, επιλέγοντας τον Ναό της Αφροδίτης ως διάκοσμο για το ντεφιλέ του.

Συνολικά 55 μοντέλα, όσα και τα χρόνια της συνεργασίας μεταξύ του Λάγκερφελντ και του Φέντι, πηγαινοέρχονταν στην πασαρέλα στον Ναό της Αφροδίτης που βρίσκεται στον λόφο Παλατίνο, ένα μνημείο για την αποκατάσταση του οποίου ο οίκος ανακοίνωσε ότι θα δώσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα σώζονται μόνο η αψίδα και μερικές κολώνες του ναού, που υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ναούς της αρχαίας Ρώμης, και που χτίστηκε μεταξύ 121 και 135 μ.Χ. επί βασιλείας του ρωμαίου αυτοκράτορα Ανδριανού.

"Το γεγονός ότι φέραμε τη ραπτική μας στη Ρώμη είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τον Λάγκερφελντ, τον Φέντι και την πόλη του, μια μοναδική ευκαιρία να εκφράσουμε τις ρίζες μας, την τολμηρή δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία μας, που αποτελούσαν πάντα το DNA του οίκου", δήλωσε ο Σερζ Μπρούνσβικ, πρόεδρος του Fendi.

"Χάρη στον Fendi, ο μεγαλύτερος ναός της αρχαίας Ρώμης, αφιερωμένος στην αιώνια Ρώμη και στην Αφροδίτη, θα ανακτήσει την παλιά του δόξα", δήλωσε η Αλφονσίνα Ρούσο, διευθύντρια του Αρχαιολογικού Πάρκου του Κολοσαίου.

Με την εκδήλωση αυτή, ο Fendi θέλει να στραφεί στις ρίζες του επιχειρώντας παράλληλα μια αναγέννηση, αυτή μετά τον Καρλ. Είναι μια πρόκληση για τον οίκο μόδας, του οποίου η σχέση με τον "Κάιζερ" κατέγραψε ρεκόρ μακροβιότητας στην ιστορία της μόδας, και του οποίου η Σίλβια Βεντουρίνι Φέντι διασφαλίζει τη συνέχεια.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης