Κώστας Αγέρης: «Για σένα πατρίδα μου»

Κώστας Αγέρης: «Για σένα πατρίδα μου»

Ένα τραγούδι μνήμης σαν προσευχή, σε μουσική του Κώστα Αγέρη και στίχους του ίδιου και του στενού του συνεργάτη Θάνου Λέγγα

ageris1
Με τον τίτλο «Για σένα πατρίδα μου», ευθεία αναφορά στην Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στις 19 Μαΐου, ο Κώστας Αγέρης δίνει τον δικό του φόρο τιμής στην τραγική αυτή στροφή της μοίρας του εκτός συνόρων ελληνισμού.

Δεν είναι η πρώτη του φορά, άλλωστε, καθώς το 2016 είχε γράψει τους στίχους και τη μουσική του «Για να μην ξεχνώ θυμάμαι», που είχαν ερμηνεύσει ο Αντώνης Ρέμος και η Μελίνα Ασλανίδου.

Τα γυρίσματα του video-clip, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Αγγελόπουλος (ο γνωστός «Ντάνος» του Survivor) και η Εύη Ιωαννίδου (μοντέλο-παίκτρια του GNTΜ) πραγματοποιήθηκαν στα χωριά της Τραπεζούντας, τη μαρτυρική Σάντα, την Παναγία Σουμελά και την Κωνσταντινούπολη.



Πρόκειται για μια παραγωγή του Ερωτόκριτου Σαββίδη σε σκηνοθεσία Νίκου Ζαμπά, με σενάριο που βασίστηκε στο βιβλίο της Ρενέ Στυλιαρά «Αρωθυμώσαι» -που σημαίνει «Σε θυμάμαι»- και το οποίο περιλαμβάνει αφηγήσεις προσωπικών ιστοριών του Ερωτόκριτου Σαββίδη και των προσφύγων προγόνων του.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης