Παναγία των Παρισίων: «Πιο περήφανη από ποτέ» η Σάλμα Χάγιεκ για τη γενναιοδωρία του μεγιστάνα συζύγου της

Παναγία των Παρισίων: «Πιο περήφανη από ποτέ» η Σάλμα Χάγιεκ για τη γενναιοδωρία του μεγιστάνα συζύγου της

Η Μεξικανή σταρ έκανε ανάρτηση στο Instagram επαινώντας τον σύζυγό της και τον πεθερό της

hayek-ekso
«Πιο περήφανη από ποτέ» που είναι μέλος της οικογένειας Πινό δηλώνει η Σάλμα Χάγιεκ, με αφορμή την δωρεά των 100 εκατομμυρίων ευρώ που προσέφερε ο σύζυγος και ο πεθερός της για την ανακατασκευή του ναού της Παναγίας των Παρισίων, μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Σε ανάρτησή της στο Instagram, η Μεξικανή σταρ εξέφρασε την περηφάνεια της για την γενναιοδωρία του συζύγου της, Φρανσουά Ανρί Πινό και του πατέρα του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην απόφασή τους να μην επιδιώξουν φορολογικές ελαφρύνσεις για τη δωρεά τους, κάτι που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά εχθές.

Η Σάλμα Χάγιεκ ως «Εσμεράλντα» (1997)
salma-1


Η 52χρονη καλλονή, που το 1997 είχε πρωταγωνιστήσει ως «Εσμεράλντα» στο κινηματογραφικό φιλμ «Η Παναγία των Παρισίων», πόσταρε εχθές μια φωτογραφία όπου ποζάρει ανάμεσα στον σύζυγο και τον πεθερό της και έγραψε στη λεζάντα:

«Σημερα αισθάνομαι πιο περήφανη από ποτέ που ανήκω στην οικογένεια Πινό. Όχι μόνο για την προσωπική τους συνεισφορά στην ανακατασκευή της Notre Dame, που ήταν βγαλμένη από την καρδιά τους, αλλά και επειδή δεν πρόκειται να επιδιώξουν φορολογική ελάφρυνση από την κυβέρνηση.

Ο σύζυγός μου και ο πεθερός μου είναι δύο γενναιόδωροι Γάλλοι πολίτες, που πραγματικά κατανοούν τη σημασία αυτού του πνευματικού, πολιτισμικού και ιστορικού θησαυρού για το Παρίσι και όλον τον κόσμο».

salma
Κλείσιμο


Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γαλλία, οι φιλανθρωπικές δωρεές δικαιούνται έκπτωση φόρου άνω του 60%.

Όπως είχε εξηγήσει ο Πινό στη δήλωσή του για τη δωρεά, το ποσό που έχει ήδη δεσμευτεί προέρχεται από την επενδυτική εταιρεία Artemis που ανήκει στην οικογένειά του.

Ο Πινό είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kering, στην ιδιοκτησία του οποίου συγκαταλέγονται διάφοροι οίκοι ενδυμάτων και αξεσουάρ πολυτελείας, όπως η Balenciaga, η Gucci και ο Yves Saint Laurent.

Το 2009, ο Γάλλος μεγιστάνας παντρεύτηκε την Σάλμα Χάγιεκ. Το ζευγάρι έχει μαζί μια κόρη 11 ετών, τη Βαλεντίνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Today more than ever I feel proud to be part of the Pinault family. Not only for their personal and heart felt participation in the reconstruction of Notre-Dame de Paris but also because their contribution wont be claiming any tax deductions from the government. My husband and father in law are two generous french citizens, who sincerely understand the importance of this spiritual, cultural and historical treasure from Paris to the world. Plus que jamais, je suis très fière aujourd’hui de faire partie de la famille Pinault. Non seulement pour leur contribution à la reconstruction de Notre-Dame de Paris, mais aussi parce qu’ils le feront sans aucun avantage fiscal ! Mon mari et mon Beau-père sont deux citoyens français généreux qui comprennent profondément l’importance de ce trésor spirituel, culturel et historique que Paris et la France ont offert au monde entier !

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Salma Hayek Pinault (@salmahayek) στις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης