Game of Thrones: Οργή στην Κίνα για την... «κουτσουρεμένη» πρεμιέρα λόγω της λογοκρισίας

Game of Thrones: Οργή στην Κίνα για την... «κουτσουρεμένη» πρεμιέρα λόγω της λογοκρισίας

Το πρώτο επεισόδιο της όγδοης και τελευταίες σεζόν ήταν κατά έξι ολόκληρα λεπτά μικρότερο από το original

got-daenerys
«Ριγμένοι» συγκριτικά με τους εκατομμύρια φαν του Game of Thrones ανά τον κόσμο, που απόλαυσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας την πρεμιέρα της όγδοης σεζόν σε όλο της το μεγαλείο, αισθάνονται οι κάτοικοι της Κίνας.

Κι αυτό επειδή η βερσιόν που προβλήθηκε στην χώρα τους ήταν... κατά έξι λεπτά μικρότερη!

Η αυστηρή λογοκρισία που επιβάλλεται από το καθεστώς στην ασιατική χώρα είχε ως αποτέλεσμα ένα άκρως... «κουτσουρεμένο» επεισόδιο, από το οποίο έλειπαν καίριες σκηνές.

Η σειρά φαντασίας του HBO είναι διάσημη για το τολμηρό της περιεχόμενο, με άφθονες σκηνές σεξ αλλά και βίας που εξοργίζουν τους λογοκριτές του κινεζικού κράτους.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο τεχνολογικός γίγαντας Tencent προέβαλλε με streaming την πρεμιέρα της όγδοης σεζόν σχεδόν ταυτόχρονα με το HBO, το τελικό προϊόν που είδαν οι Κινέζοι φαν ήταν «λειψό», αφήνοντάς τους απογοητευμένους.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, το κομμένο υλικό δεν αφορούσε μόνο σκηνές σεξ (όπως ίσχυε παλιότερα) αλλά και σκηνές μάχης, κάτι που εξόργισε πολλούς φαν, αφού ολόκληρη η πλοκή του GoT βασίζεται στις συγκρούσεις ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και την έκβασή τους.

Κλείσιμο
«Αν αυτές οι σκηνές δεν αξίζουν να τις δεις, τότε γιατί ο σκηνοθέτης αποφάσισε να συμπεριληφθούν; Οι φαν του GoT δεν αγαπούν τη σειρά μόνο για το σεξ και τη βία, την αγαπούν στο σύνολό της. Γι' αυτό και απεχθάνομαι το γεγονός ότι χάνω έστω κι ένα δευτερόλεπτο», έγραψε στα social media ένας Κινέζος φαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης