Αντελίνα Τζαννετάτου: Θα ήθελα να χορογραφήσω τον φόβο

Αντελίνα Τζαννετάτου: Θα ήθελα να χορογραφήσω τον φόβο

Σπουδάζει  Καλές Τέχνες και στα μελλοντικά της σχέδια ετοιμάζει βαλίτσες γεμάτες με χορό, ζωγραφική και ένα book μοντέλου που ταιριάζει πολύ με τις αναζητήσεις διεθνών πρακτορείων στις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης

adelina2
Η Αντελίνα Τζαννετάτου είναι μια ειδική περίπτωση στο χώρο του μοντελινγκ, αιθέρια ομορφιά, ευρωπαϊκά γονίδια, φινέτσα και καλλιτεχνική ρίζα.

Σπουδάζει καλές τέχνες και στα μελλοντικά της σχέδια ετοιμάζει βαλίτσες γεμάτες με χορό, ζωγραφική και ένα book μοντέλου που ταιριάζει πολύ με τις αναζητήσεις διεθνών πρακτορείων στις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης.

Στις φωτογραφησεις φαίνεσαι εύθραυστη είμαστε περίεργοι να μάθουμε τι κρύβεται πίσω από την εικόνα. Θυμίζεις δεσποινίδα της αγγλικής εξοχής του προηγούμενου αιώνα σου αρέσει αυτή η εποχή;

Θα συμφωνήσω πως στις φωτογραφίες μου παρουσιάζω μια εύθραυστη ισορροπία σαν να είμαι ιδιαίτερα λεπτεπίλεπτη αυτή όμως η εικόνα έρχεται σε αντίθεση με την προσωπικοτητα μου, πιστεύω πως είμαι αρκετά δυναμική και φιλόδοξη.

Αν θα τοποθετούσα τον εαυτό μου κάπου στον προηγούμενο αιώνα θα ήταν περίπου στις αρχές του 1900 μέχρι τα μέσα, δηλαδή τις περιόδους του ιμπρεσιονισμου και της Αναγέννησης σε κάποια άστυ μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας, δεν πιστεύω πως θα μπορούσα να ζήσω στην εξοχή είμαι άνθρωπος της πόλης με τα καλά και τα άσχημα της,όποτε και σε οποιαδήποτε άλλη εποχή θα άφηνα την εξοχή για το κέντρο .Αγαπώ τα ερεθίσματα και τις εικόνες που μπορεί να σου προσφέρει. Αλλα ναι για να απαντήσω στην ερώτηση θα μου άρεσε πολύ να ζήσω σ αυτήν την εποχή να έχω την ευκαιρία να γνωρίσω και να συναναστραφώ με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως τον Κλοντ Μονέ τον Εμίλ Ζολά η τον Ρενουάρ και ίσως αν ήμουν τυχερή να αποτελούσα έμπνευση για αυτούς σε κάποιο από τα αναρίθμητα έργα τους, θα ήταν τιμή μου.

Παρόλο ότι είσαι ένα όμορφο κορίτσι φαίνεται να μην εκμεταλευεσαι τη γοητεία σου και την εικόνα σου από τις φωτογραφησεις και τις πασαρέλες κ να αναζητείς δυσκολότερους και βαθύτερους δρόμους έκφρασης μέσα από την τέχνη, τη ζωγραφική, τον χορό,το animation που σπούδαζεις κιόλας. Θα πήγαινες σ ένα τηλεοπτικό ριάλιτι;

Αν και δεν μπορώ να είμαι απολυτά βέβαιη για το αύριο, θα πω πως όχι. Δεν νομίζω πως θα μπορούσα να πάω σε ένα reality, δεν θέλω να το κατακρίνω όμως διαισθάνομαι ότι για αυτούς που συμμετέχουν κάνει κάλο είτε στην εικόνα τους είτε στην επαγγελματικη τους εξέλιξη. Προσωπικά είμαι πιο χαμηλών τόνων μου αρέσει η προσωπική μου ζωή να παραμένει προσωπική είναι κάτι σαν πλεονέκτημα την σημερινή εποχή αυτό για μένα,κατά κάποιο τρόπο με κάνει να νιώθω ελεύθερη.

48420906_1760877117372900_6854182889999826944_n
Κλείσιμο


Πως εκφράζεις τη θηλυκότητα σου; Τι βλέπουν τ αγόρια σε εσένα,θέλουν να καπελώσουν μια πολυσύνθετη προσωπικότητα που διαθέτεις;

Δεν είμαι η ειδική να απαντήσω στο τι μπορεί να βλέπουν οι άλλοι σε έμενα. Δεν θα είμαι αντικειμενικη,παρολαυτα μπορώ να πω τι θα ήθελαν να παρατηρούν περισσότερο σαν στοιχείο της θηλυκότητας μου και αυτά είναι τα μάτια μου και ο χαρακτήρας μου. Όχι σε καμμια περίπτωση ο άνθρωπος που έχω επιλέξει σαν σύντροφο δεν θα με καπέλωνε και ούτε το αντίθετο θα μπορούσε να συμβεί, σε μια σχέση πρέπει να υπάρχουν ισορροπίες και σεβασμός.

Σου έχει συμβεί σε φωτογράφιση να γίνεσαι η φαντασίωση του μακιγιέρ ,του φωτογράφου η του σχεδιαστή ώστε να μην αναγνωρίζεις τον εαυτό σου;

Ναι, αν και τον εαυτό μου τον αναγνωρίζω η εικόνα είναι αυτή που αλλάζει. Μου έχει συμβεί πολλές φόρες άλλα αυτό το βρίσκω κάτι θεμιτό γιατί άλλωστε αυτή είναι η δουλειά του μοντέλου, σε μια δουλειά δεν είμαι η Αντελίνα είμαι ο ρόλος που πρέπει να υποδυθώ. Και με ιντριγκάρει η αλλαγή της εικόνας .

Αν θα χορογραφουσες τι θα ήθελες να χορογραφησεις;

Αν και δεν είμαι χορογράφος, αν είχα την ευκαιρία θα ήθελα πολύ να χορογραφήσω τις «Τέσσερις εποχές» του Vivaldi σε μια σύγχρονη διασκευή όπου οι χορευτές καθώς αλλάζουν οι εποχές θα μεταπηδούν και σε διαφορετικά είδη χορού δηλαδή από κλασσικό ρώσικο μπαλέτο σε σύγχρονο χορό ακόμα και σε αφρικανικό χορό.

48426132_1760876990706246_5618271901290856448_n


Ποιο συναίσθημα σε ιντριγκαρει να χορογραφησεις και γιατί;

Θα σου φανεί παράξενο... Μα το συναίσθημα που θα θελα να είναι ο φόβος. Ο φόβος είναι βασικό συναίσθημα του ανθρώπου που προκαλείται από την συνειδητοποιηση ενός πραγματικού η πλασματικού κίνδυνου, η ορμόνη που παράγεται κατά το συναίσθημα του φόβου είναι η αδρεναλίνη ενώ η ορμόνη που παράγεται κατά την διάρκεια ενός χορού είναι η ντοπαμίνη. Θα είχε ενδιαφέρον να μπορούσα να συνδέσω αυτές τις δυο ορμόνες λοιπόν μέσα σε μια χορογραφία, το αποτέλεσμα θα ήταν λυτρωτικό.

Σε έχει βοηθήσει ο χορός να βρεις τον εαυτό σου;

Βεβαίως. Ο χορός μπορεί να χαρακτηριστει ως μορφή καλλιτεχνικης και αθλητικής έκφρασης. Ο χορός ουσιαστικά αφορμαται από τις πολλές και διαφορετικές ανάγκες του ανθρώπου να δηλώσει τους φόβους του,να εκφράσει τον έρωτα του και κυρίως να επικοινωνησει με τον εαυτό του αλλά και τους γύρω του.

48901001_1760877054039573_44947700336033792_n


Πως βλέπεις αυτή την μόδα με τις selfie και την ωραιοποίηση που περνά όλος ο πλανήτης;

Είναι κάτι που το διασκεδάζω ευχάριστα μπορώ να πω, και εγώ η ίδια δεν σου κρύβω θα βγάλω selfie με τις φίλες μου, απλά όπως όλες οι τάσεις που έρχονται στην επικαιρότητα έτσι και αυτή έχει πάρει υπερβολική διάσταση.

*Η φωτογράφιση έγινε στο bar Μανζαρου 3, Κολωνάκι
Φωτογράφιση: Μασούρη Πηνελόπη
Βοηθός φωτογράφου: Ηλίας Κοντογιωργος
Τα ρούχα είναι από τον οίκο Tranoulis Fashion
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης