Καρλ Λάγκερφελντ: Δεν ήθελε άνδρες συνεργάτες, ζούσε 19 χρόνια με τον ίδιο σύντροφο

Καρλ Λάγκερφελντ: Δεν ήθελε άνδρες συνεργάτες, ζούσε 19 χρόνια με τον ίδιο σύντροφο

«Πολλοί άνδρες και αγόρια πίστεψαν ότι είναι πιο χαρισματικοί από εμένα αλλά τελικά απέτυχαν», είχε πει σε συνέντευξή του

jacques_de_bascher_paris_1979_3
Ο Καρλ Λάγκερφελντ απέφευγε όπως ο διάολος το λιβάνι να συνεργάζεται με άνδρες. «Εκτός από έναν βοηθό μου, δουλεύω αποκλειστικά με γυναίκες. Μόνο προβλήματα είχα όταν συνεργαζόμουν με άνδρες. Γίνονταν εγωκεντρικοί και έλεγαν στον εαυτό τους ότι αφού μπορώ να το κάνω εγώ, μπορούν και εκείνοι. Πολλοί άνδρες και αγόρια πίστεψαν ότι είναι πιο χαρισματικοί από εμένα αλλά τελικά απέτυχαν. Με τις γυναίκες δεν έχω τέτοιο πρόβλημα», είχε πει χαρακτηριστικά για το θέμα.

Και μπορεί οι άνδρες στην επαγγελματική του ζωή να μην είχαν καμία θέση στην προσωπική του όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Γερμανός σχεδιαστής διατηρούσε δεσμό επί 19 ολόκληρα χρόνια με τον Ζακ ντε Μπασέ. Ήταν μαζί από το 1970 μέχρι και το 1989, μέχρι δηλαδή που έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός του.

Στο βιβλίο του είχε γράψει για τον επί 19 χρόνια σύντροφό του: «Αγαπούσα απίστευτα αυτό το αγόρι, αλλά δεν είχα φυσική επαφή μαζί του. Φυσικά, ήμουν έκπληκτος από τη σωματική του γοητεία. Είμαι απόλυτα καθαρός, αλλά βρήκα τη διασκέδαση στον Ζακ. Δεν μπορούσαμε να είμαστε χώρια. Είμαι Καλβινιστής στον εαυτό μου και απόλυτα επιεικής στους άλλους. Φυσικά ήξερα για την υπόθεση με τον Saint Laurent».

Σε συνέντευξή του ο Καρλ Λάγκερφελντ είχε μιλήσει για τα παιδικά του χρόνια και είχε αποκαλύψει τι του είπε πει η μητέρα του όταν σε ηλικία 11 ετών την είχε ρωτήσει τι είναι η ομοφυλοφιλία:

«Δεν είναι κάτι το σημαντικό μου “είχε πει”. Είναι σαν το χρώμα των μαλλιών, κάποιοι είναι ξανθοί και κάποιοι άλλοι μελαχρινοί». Έχοντας την οικογενειακή υποστήριξη δεδομένη, ο Λάγκερφελντ αντιμετώπιζε τις καταστάσεις πιο ψύχραιμα ασπαζόμενος το μότο: «Δεν υπάρχουν προβλήματα, μόνο λύσεις, καλές ή κακές».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης